Tren Pemasaran: Bangkit Duta Besar lan Era Pencipta

Tren Pemasaran 2021: Bangkit Duta Besar lan Era Pencipta

2020 kanthi dhasar ngowahi peran media sosial ing urip konsumen. Iki dadi garis urip kanggo kanca, kulawarga lan kolega, forum kanggo aktivisme politik lan pusat acara maya lan rencana sing spontan lan direncanakake. 

Pangowahan kasebut nggawe dhasar tren sing bakal mbentuk maneh media pemasaran media sosial ing taun 2021 lan liya-liyane, sing nggunakake kekuwatan duta duta merek bakal nyebabake era pemasaran digital anyar. Maca wawasan babagan cara sampeyan bisa ndeleng para penyokong, penggemar, lan pandherek sing regane larang kanggo nggawe strategi pemasaran digital sing otentik lan pengaruh kanggo merek sampeyan. 

Tren 1: Konten Autentik Ngalahake Konten sing Diproduksi Studio

Nalika media sosial wis dadi pusat pemasaran merek, konten organik sing paling penting ing konsumen, utamane nalika dibandhingake karo pariwara

Ing Greenfly, kita wis ngerti kepiye cara diterjemahake pendekatan keaslian iki ing macem-macem industri lan platform. Tim kampanye Biden kanggo Presiden nemokake ing tes internal manawa iklan politik tradisional - postingan 30 detik sing diproduksi kanthi profesional - luwih efektif tinimbang cuplikan, cuplikan mburi layar saka para pamilih nggunakake smartphone utawa webcam kanggo nuduhake semangat kanggo milih. 

Komite Nasional Demokrat uga ngupayakake pandhita kanggo menehi kabar babagan saluran sosial lan digital babagan pandhuan pamilih pemilihan, kalebu mantan Presiden AS lan penggemar swara Barack Obama kanggo Aku Bakal Pilih kampanye. 

Konten otentik bisa uga digunakake ing level konsumen. Contone, tim sosial ing waralaba fitness Aku Kickboxing wis bisa nyegerake lan mbedakake merek kanggo nanggepi kondisi COVID-19 pasar lokal sing ganti kanthi cepet, kanthi nglumpukake nganyari konten sing direkam dening luwih saka 100 manajer studio lokal ing Amerika Utara. Lan SailGP sukses ngetrapake atlit tim pelayaran ing saindenging jagad kanggo nuduhake konten sing dijupuk saka kamera awak nalika kompetisi. 

Tren 2: Penggemar Dudu Pengikut - Dheweke kalebu bagean saka Tim Kreatif Sampeyan

Penggemar dadi kreator kualitas (istilah sawetara luwih milih influencers) awake dhewe. Sanajan sawetara digawe pangguna konten isih dirancang karo merek, ora ana cara sing luwih apik kanggo promosi produk tinimbang ngundang pengalaman nyata saka wong sejatine. 

Ing tengah pandemi, tanpa waca parade tape-tape, ing Los Angeles Dodgers Kejuaraan MLB World Series njaluk prayaan virtual. Tim digital klub kasebut nglumpukake 3,500 penggemar kanggo ngirim video reaksi wayahe juara liwat Greenfly, sing dikompilasi dadi monta video media sosial.

Kampanye iki ngidini tim njupuk kabeh energi saka tanggepan penggemar perayaan kasebut lan nyakup para penyokong sing paling semangat kanggo menang. 

Tren 3: Media Sosial Minangka Arena Anyar Kanggo Ngundhakake Nilai Mitra 

Kanthi panutupan global acara live paling umum ing taun 2020 lan pengaruh digital sing kasebut ing ndhuwur wates, sosial saiki dadi penting kanggo nduduhake ROI mitra lan mbantu ngisi kesenjangan bathi. Kasunyatane, media sosial kalebu saluran pemasaran sing paling akeh digunakake ngaktifake sponsor ing taun anyar.

Mitra saya nuntut bukti luwih akeh babagan ngasilake investasi lan luwih visibilitas babagan bisnis sing dibantu dening media sosial. Organisasi nemokake nilai kasebut ing penjualan langsung, prospek penjualan anyar, kesadaran merek sing ditambahi lan promosi produk anyar. 

Kaya sing kacathet sajrone panel Jurnal Bisnis Olahraga anyar, seri asli limang Liga Baseball Utama, Pisanan Kanthi Pete Alonso, sing disajikake dening Gatorade, nyambungake merek minuman olahraga menyang penggemar bisbol kanthi cara organik ing liga saluran YouTube

Nilai sponsor bisa ditambah banget kanggo nduwe perubahan sosial sing migunani. Tim kriket Rajasthan Royals ngluncurake a kampanye karo serbet kebersihan NIINE ing India, ing endi ana stigma nyata sing ditrapake kanggo periode. Sajrone turnamen IPL pungkasan, NIINE nawakake sangang bocah wadon pasokan serbet kebersihan telung wulan kanggo saben gol sing dicetak, cacahe 186 nganggo lan 1,674 bocah wadon.

PELAJARAN PAHLAWAN

Keaslian, dukungan asli, lan bahan baku bakal mesthi ngalahake iklan merek paksa. Nggoleki konten sing digawe penggemar bakal ngidini merek nggawe kampanye kuat sing ngilangi promosi iklan basi. Dheweke bakal tampil ing antarane para pesaing kanthi daya tarik sing luwih gedhe kanggo mitra lan, minangka asil, ndeleng regane media sosial.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.