7 Tren Pemasaran Influencer Diarepake ing taun 2021

Tren Pemasaran Influencer

Nalika jagad iki muncul saka pandemi lan sawise kedadeyan, pemasaran influencer, ora beda karo umume industri, bakal diganti. Amarga wong-wong kepeksa gumantung karo virtual tinimbang pengalaman ing wong lan nggunakake luwih akeh wektu ing jaringan sosial tinimbang acara lan rapat ing wong, marketing influencer tiba-tiba entuk kesempatan kanggo merek nggayuh konsumen liwat media sosial ing cara sing migunani lan asli. Saiki nalika jagad wiwit ganti menyang jagad pasca pandemi, pemasaran influencer uga transisi menyang normal sing anyar, kanthi adaptasi sing mbentuk industri ing taun kepungkur.

Iki minangka pitung tren marketing influencer sing bisa ditemokake ing paruh kapindho 2021 nalika jagad iki kliwat pandemi:

Tren 1: Merek Ngowahi Pengeluaran Iklan kanggo Pemasar Influencer

Nalika COVID-19 nyuda pertumbuhan industri iklan kanthi sakabehe, pemasaran influencer ora ngrasakake beban kaya industri liyane.

63% pemasar duwe niat nambah anggaran pemasaran influencer ing taun 2021. 

Hub Marketing Influencer

Nalika panggunaan jaringan sosial terus berkembang ing macem-macem industri, merek ngarahake belanja pariwara saka offline menyang saluran online amarga merek ngerti pemasaran media sosial minangka salah sawijining cara paling apik kanggo nyambung karo pamirsa online lan nuduhake olahpesen. Pemasaran influencer bakal dadi luwih penting amarga merek golek kesempatan kanggo nyambung karo pamirsa kanthi cara nyata lan asli ing online.

Tren 2: Pemasar Apa Sing Nggoleki Sing Metrik

Metrik pemasaran influencer bakal terus saya akeh, lan akibate, merek bakal gumantung karo kinerja pemasaran influencer individu lan ROI saka pengaruhe. Lan, kanthi merek wis ndeleng kinerja sing apik saka kampanye pemasaran influencer kanthi stabil sajrone taun kepungkur, anggaran pemasaran influencer bakal nambah. Sanalika, kanthi nambah bathi, bakal luwih tliti babagan metrik. Metrik kasebut bakal dadi kritis nalika para pemasar ngrencanakake kampanye kanthi analisis pamirsa influencer, tingkat keterlibatan, frekuensi kirim, keaslian pamirsa, lan indikator kinerja utama. 

Ora bisa ditolak pengaruhe yen influencer sing bener melu. Coba Kiriman Nicki Minaj Instagram  nampilake dheweke nganggo Crocs jambon sing cerah, sing banjur nabrak situs web Crocs amarga ana lalu lintas web sing langsung nempuh postingan kasebut. Pemasar kudu memetakan kampanye miturut KPI konkrit kalebu kesadharan Brand, tambah sales, kolaborasi konten, lalu lintas situs web, lan media sosial sing saya akeh. 

Tren 3: Influencer Virtual Tuwuh Popularitas ing Antarane Merek

Pengaruh virtual utawa influencer sing digawe komputer sing kaya operasi nyata, bisa uga "prekara gedhe" sabanjure ing marketing influencer ing antarane merek. Pengaruh robot iki digawe kanthi kepribadian, umur gawean sing dienggo bareng karo wong liya lan nggawe sambungan liwat media sosial karo konsumen. Pengaruh virtual iki minangka pilihan sing apik kanggo merek amarga sawetara alasan. Kaping pisanan, konten anyar kanthi gampang digawe dening para desainer grafis, nyedhiyakake pengaruh robot ing endi wae ing jagad iki kapan wae, ngilangi prelu lelungan para pangaribawa nyata. 

Nalika iki dadi penting banget ing taun kepungkur, amarga pandemi nyebabake lelungan dadi saya suwe, gaya bakal terus. Miturut riset anyar, kita nindakake ing laporan Top Instagram Virtual Influencers ing taun 2020, pengaruh robot efektif kanggo nggayuh pamirsa lan nutup kesenjangan ing antarane merek lan pamirsa. Ing analisis, kita nemokake manawa pengaruh virtual meh telung kaping kena pengaruh pangaribawa manungsa nyata. Pungkasan, pengaruh virtual luwih aman ing babagan reputasi merek, amarga robot kasebut bisa dikontrol, ditulis skrip, lan dipantau dening pangripta. Pengaruh virtual duwe kesempatan luwih cilik kanggo postingan media sosial sing nyerang, aneh utawa kontroversial sing bisa nggawe merek menyang mode kontrol kerusakan.

Tren 4: Ana Munggah Akeh ing Nano lan Micro-Influencer Marketing

Nano lan mikro-influencer saya misuwur amarga nduduhake sambungan sing kuat karo pamirsa ceruk.

  • Pengaruh pengaruh nano duwe 1,000 nganti 5,000 pengikut
  • Pengaruh mikro duwe 5,000 nganti 20,000 pengikut.

Asring pandherek nano lan mikro-influencer iki nganggep pengaruh kasebut luwih nyata lan pribadi, nyedhiyakake konten, olahpesen, lan promosi produk sing rumangsa luwih asli, beda karo pengaruh utama, sing bisa dituduh entuk pengaruh saka pengaruh kasebut. Nano lan mikro-influencer iki trampil ngembangake koneksi jero karo sing ngetutake, sing uga keterlibatan banget. Komunitas sing raket iki ndhukung, dipercaya, lan pengaruh bisa uga entuk "kekancan" ing komunitas kasebut kanggo komentar lan umpan balik sing positif. Merk cilik biasane ngetrapake pengaruh mikro, nanging perusahaan gedhe wiwit nggunakake klompok pengaruh kasebut. 

Ing taun 2020, 46.4% jeneng merek nggunakake hashtag #ad digawe dening akun Instagram kanthi 1,000-20,000 pengikut. 

Pengaruh Ngomong

Tren 5: Pengaruh Nggunakake Komersial Sosial kanggo Nggawe Peluncuran Merek / Bisnis dhewe

Pengaruh media sosial ngenteni pirang-pirang taun ing ngisor iki, nggawe hubungan karo pamirsa, lan nggawe konten sing cocog karo ceruk. Pengaruh iki dianggep minangka pembeli pribadi lan guru rekomendasi kanggo wong-wong kasebut. Promosi produk kanggo ngasilake penghasilan minangka trampil utama pengaruh, lan nalika e-commerce lan media sosial luwih asring intersect, munggah saka perdagangan sosial entuk daya tarik lan kabukten dadi kesempatan sing apik kanggo para pengaruhe.

Influencer nggunakake perdagangan sosial kanthi ngluncurake merek lan bisnis dhewe, kanthi nggunakake tenaga penjualan produk. Ora promosi produk kanggo merek liyane, pengaruh iki "ngowahi tabel" lan saingan kanggo pangsa pasar. Influencer nggunakake sambungan pribadi lan kapercayan kanggo nguatake tuwuhing merek lan bisnis dhewe, sing kurang saka pengecer. 

Tren 6: Pemasar Ngelingi Luwih Apik Kanggo Menipu Penipuan Pemasaran

Penipuan ing antarane platform media sosial, sing kalebu tuku pandhereke, tuku seneng lan komentar, tuku tampilan crita, lan polong komentar, dadi target pemasaran influencer. Nambah kesadharan babagan apus-apus kanggo pengaruh lan tindakake minangka langkah penting kanggo minimalake kegiatan apus-apus. Salah sawijining platform media sosial sing setya ngawasi penipuan kanthi luwih tliti yaiku Instagram. Platform kasebut ngetrapake watesan sing nglarang trik Follow / Unfollow, lan banjur dibandhingake karo 2019, persen rata-rata akun Instagram sing terlibat penipuan mudhun nganti 8.14%. Nanging, sawetara pengaruh sing kena pengaruh penipuan isih tetep dhuwur (53.39%), lan 45% pengikut Instagram minangka bot, akun sing ora aktif, lan pengikut akeh. Akun influencer palsu bisa mbayar jutaan pengiklan jutaan dolar saben taun, lan nalika nambah iklan nambah ing marketing influencer, deteksi penipuan dadi luwih penting. 

Tren 7: TikTok Ngarepake Entuk Daya Tarik minangka Platform Pemasaran

TikTok minangka crita sukses media sosial sing paling misuwur ing taun 2020 kanthi 689 yuta pangguna aktif saben wulan. Platform media sosial duwe Tambah 60% pangguna media sosial aktif taun kepungkur, nggawe platform media sosial paling cepet ing saindenging jagad. Aplikasi kasebut, sing diwiwiti minangka aplikasi nari lan musik kanggo para remaja, wiwit saiki wis dadi minat wong diwasa, bisnis, lan merek.

Platform sederhana TikTok ngidini pangguna nggawe konten kanthi gampang, ngirim video, lan seneng lan tindakake kanthi asring, sing nyengkuyung keterlibatan sing luwih dhuwur tinimbang platform media sosial liyane kayata Instagram. Cara interaksi pangguna sing unik nyedhiyakake merek lan pengaruh kesempatan pemasaran anyar lan kemampuan kanggo nggayuh basis pangguna sing jembar. HypeAuditor prédhiksi TikTok bakal duwe luwih saka 100 yuta pangguna AS saben wulan ing taun 2021.

Faktor penting sing kudu dipikirake nalika nemtokake platform pemasaran sing bakal digunakake yaiku ngerteni target pamirsa. Sukses kampanye pemasaran influencer asring gumantung karo pamirsa lan kepiye cara narik perhatian. Sawise pamirsa wis ditetepake kanthi jelas, milih platform marketing endi sing bakal dituju karo target pamirsa minangka pilihan sing gampang. Kelompok umur sing beda-beda biasane nggunakake platform pemasaran tartamtu, mula milih platform kanthi target umur minangka strategi sing wicaksana.

43% pangguna Instagram global umure antara 25 lan 34 taun lan luwih saka separo pangguna TikTok (69%) ana ing umur 24 taun kanthi 39% ing antarane 18 lan 24, sing nggawe kelompok umur iki dadi klompok pangguna paling gedhe.

HypeAuditor

Ringkesan, Instagram nyedhiyakake khalayak sing luwih diwasa, nalika TikTok milih pamirsa sing luwih enom.

Download Laporan Pemasaran Influencer HypeAuditor 2021 Unduh Laporan Penipuan HypeAuditor ing Instagram

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.