Tren MarTech Sing Nyopir Transformasi Digital

Tren Martech Ndhuwur Disruptive

Akeh spesialis pemasaran ngerti: sajrone sepuluh taun kepungkur, teknologi pemasaran (Martech) wis saya gedhe. Proses pertumbuhan iki ora bakal mudhun alon-alon. Kasunyatane, panelitian paling anyar taun 2020 nuduhake yen wis ana 8000 alat teknologi pemasaran ing pasar. Umume pemasar nggunakake luwih saka limang alat ing dina tartamtu, lan luwih saka 20 sakabèhé ing eksekusi strategi marketing.

Platform Martech mbantu bisnis sampeyan entuk investasi maneh lan mbantu sampeyan nambah dodolan kanthi nyepetake lelungan tuku, nambah kesadharan lan akuisisi, lan nambah nilai sakabehe pelanggan.

60% perusahaan pengin nambah belanja ing MarTech ing taun 2022 kanggo nambah dobel bisnis ROI.

Sugeng rawuh, Tren Martech Top kanggo 2021

77% pemasar mikir MarTech minangka driver kanggo pertumbuhan ROI sing bisa dibuktekake, lan keputusan sing paling penting sing kudu digawe saben perusahaan yaiku milih alat MarTech sing pas kanggo bisnis.

Sugeng Rawuh, Martech minangka Enabler Strategis

Kita wis ngidentifikasi 5 tren sing gegandhengan karo teknologi pemasaran utama. Apa tren iki, lan kepiye cara investasi kanggo nambah posisi sampeyan ing pasar nalika kahanan ekonomi pandemi pasca COVID-19 sing ora stabil saiki?

Tren 1: Intelligence Ponggawa lan Machine Learning

Teknologi ora mandheg. Intelijen buatan (AI) rangking nomer siji ing antarane kabeh tren teknologi pemasaran. Apa sampeyan nargetake bisnis utawa konsumen, pemasar nggoleki produk anyar lan seneng kemajuan teknologi.

72% spesialis pemasaran percaya yen panggunaan AI nambah proses bisnis. Lan, ing taun 2021, perusahaan wis mbuwang luwih saka $ 55 milyar babagan intelijen solusi pemasaran. Nomer iki diarepake bakal nambah 2 milyar.

Saiki AI lan ML duwe rong kaluwihan utama kanggo kabeh proyek online:

  • Kemampuan kanggo nganakake analytics cerdas, sing bakal ngidini ngetrapake solusi sing luwih efektif
  • Kemampuan kanggo njamin kinerja sing paling dhuwur

Kabeh perusahaan media utama, kalebu Instagram, YouTube, lan Netflix, ngetrapake AI lan Pembelajaran Mesin (ML) algoritma kanggo ngenali lan nampilake konten sing paling bisa narik kawigaten pangguna.

Sajrone pirang-pirang taun kepungkur, tren ML kaya chatbot wis dadi pimpinan mutlak ing antarane merek Amerika.

Wilayah liyane sing saya akselerasi yaiku chatbot sing didhukung AI. Chatbot minangka alat digital sing bisa nggedhekake kontak sampeyan kanthi signifikan. Dheweke uga nglumpukake lan nganalisa data terkenal saka pelanggan, takon macem-macem pitakon sing relevan karo pengunjung, nawakake produk lan promosi anyar. Ing taun 2021, luwih saka 69% konsumen ing Amerika Serikat duwe sesambungan karo merek liwat chatbots. Chatbots narik kawigaten para pelanggan lan nyepetake keterlibatan - kanthi paningkatan kinerja akuisisi wiwit saka +25% aliran mlebu nganti tikel asil. 

Sayange, akeh bisnis ukuran cilik lan menengah - sing kepengin ngirit dhuwit - durung nganggo chatbots… ilang karo pamirsa sing bisa duwe bathi. Supaya chatbot dadi efektif, ora usah ngganggu lan ngganggu. Kadhangkala perusahaan sing nggunakake risiko strategi chatbot sing kebanjiran wis nganggu para pelanggan lan nuwuhake pesaing. Strategi chatbot sampeyan kudu ditrapake lan dimonitor kanthi tliti.

Tren 2: Analisis Data

Analitik data minangka tren teknologi pemasaran nomer loro sing ditindakake dening bisnis sing akeh nandur modal. Riset lan pangukuran sing akurat penting kanggo nampa informasi pemasaran kritis saka sistem piranti lunak. Saiki bisnis nggunakake platform piranti lunak kayata Papan, Birst, Lan ClearStory kanggo:

  • Eksplorasi Data
  • Analisis Data
  • Pangembangan Dashboard Interaktif
  • Mbangun Reporting Impactful

Analisis canggih iki mbantu nggunakake strategi perusahaan kanthi efektif lan bisa nggawe keputusan bisnis sing luwih cepet lan luwih relevan.

Analisis data dikarepake banget ing donya modern. Ngidini perusahaan entuk data analitis tanpa gaweyan. Kanthi nginstal platform tartamtu, perusahaan wis melu proses ngumpulake data kanggo nambah kualitas. Nanging, aja lali babagan faktor manungsa sing sesambungan karo analytics data. Profesional ing lapangan kudu nggunakake data sing dipikolehi ing proses kasebut.

Trend 3: Business Intelligence

Intelijen bisnis (BI) minangka sistem aplikasi lan teknologi pemasaran sing ngidini sampeyan nglumpukake data kanggo nganalisa proses bisnis lan nyepetake aplikasi solusi produktif.

Meh setengah saka kabeh bisnis cilik lan menengah nggunakake intelijen bisnis ing eksekusi marketing lan pangembangan strategi.

Sisense, Laporan BI & Analytics

Implementasi bisnis BI mundhak dadi 27% ing 2021. Peningkatan iki bakal tuwuh amarga luwih saka 46% perusahaan ujar manawa ndeleng sistem BI minangka kesempatan bisnis sing kuat. Ing taun 2021, pamilik bisnis kanthi 10 nganti 200 karyawan ujar manawa fokus sawise pandemi COVID-19 dadi BI minangka cara kanggo urip.

Gampang panggunaan nerangake popularitas intelijen bisnis ing antarane kabeh bisnis. Ora perlu katrampilan pemrograman kanggo ngrampungake tugas iki. Piranti lunak BI ing 2021 kalebu sawetara fungsi penting, kayata:

  • Seret lan selehake integrasi sing ora mbutuhake pembangunan.
  • Analisa intelijen lan prediktif sing dibangun
  • Pangolahan basa alam cepet (NLP)

Bentenane utama antarane analitik bisnis yaiku nyedhiyakake dhukungan kanggo njupuk keputusan bisnis tartamtu lan mbantu perusahaan berkembang. Kajaba iku, analisis data ngidini sampeyan prédhiksi lan ngowahi data dadi kabutuhan bisnis.

Tren 4: Data Gedhe

Big data minangka pendekatan sing luwih lengkap kanggo ngumpulake informasi tinimbang analisis data. Bentenane utama antarane data gedhe lan analisis data yaiku nggarap sakumpulan data kompleks sing ora bisa ditindakake piranti lunak tradisional. 

Kauntungan utama data gedhe yaiku nuduhake titik nyeri perusahaan, sing kudu ditindakake luwih akeh utawa nandur modal luwih akeh supaya bisa sukses ing mangsa ngarep. 81% perusahaan sing nggunakake data gedhe nuduhake owah-owahan sing signifikan ing arah positif.

Big Data mengaruhi titik pemasaran perusahaan penting kayata:

  • Nggawe pangerten sing luwih apik babagan tumindak klien ing pasar
  • Nggawe cara sing efektif kanggo nambah strategi industri
  • Mujudake alat sing migunani sing bisa nambah produktivitas
  • Koordinasi reputasi ing Internet nggunakake alat manajemen

Nanging, analisis data gedhe minangka proses rumit sing kudu disiapake. Contone, sampeyan kudu milih antarane rong jinis data gedhe ing pasar: 

  1. Piranti lunak adhedhasar PC sing bakal dileksanakake dadi sumber kayata Hadoop, Atlas.ti, HPCC, Plotly
  2. Piranti lunak basis awan kanggo ngitung efisiensi marketing lan analytics ing awan kayata Skytree, Xplenty, Azure HDInsight

Sampeyan ora prelu nundha proses implementasine. Pemimpin jagad wis ngerti babagan tanggal gedhe kanthi efektif ing bisnis. Conto sing narik kawigaten yaiku raksasa streaming Netflix, sing, kanthi pitulung data amba babagan ramalan efisiensi lan ningkatake kualitas, ngirit luwih saka $ 1 milyar taun.

Tren 5: Pendekatan Pertama-Seluler

Kita ora bisa mbayangake urip tanpa ponsel. Pamilik bisnis durung mesthi nggatekake pangguna smartphone. Ing 2015, Google nggambarake tren modern, ngluncurake algoritma seluler-pertama kanggo ndhukung situs web versi seluler. Bisnis sing ora duwe situs siap seluler ilang visibilitas ing asil panelusuran seluler.

Ing wulan Maret 2021, tahap pungkasan indeksasi Google kanggo piranti seluler dileksanakake kanthi lengkap. Saiki iki wektu kanggo bisnis ngenalake produk lan situs web online kanggo panggunaan seluler.

Udakara 60% pelanggan aja bali menyang situs kanthi versi seluler sing ora nyenengake. Bisnis kudu nindakake kabeh cara kanggo ngoptimalake lan ngapikake versi produk saka kabeh pihak. Lan 60% pangguna smartphone ngubungi bisnis langsung nggunakake asil telusuran.

Tren mobile-first intersect karo ML, AL, lan NLP ing nggunakake search swara. Wong kanthi cepet nggunakake telusuran swara kanggo nemokake produk utawa layanan tartamtu amarga akurasi lan panggunaan sing luwih cepet.

Luwih saka 27% wong ing saindenging jagad nggunakake telusuran swara ing piranti. Gartner nuduhake yen 30% kabeh sesi online kalebu telusuran swara ing pungkasan taun 2020. Rata-rata pelanggan luwih seneng nggoleki swara tinimbang ngetik. Dadi, ngleksanakake telusuran swara ing web lan versi seluler bakal dadi ide sing apik ing taun 2021 lan sabanjure. 

The Scalers, Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Teknologi Pemasaran

Ngrancang Transformasi Sampeyan…

Teknologi marketing maju kanthi cepet. Supaya berkembang bisnis sing beda-beda, analitik lan alat bermutu dibutuhake kanggo narik pangguna ing sisihane. Ngelingi tren martech utama iki, perusahaan bakal bisa milih apa sing cocog karo dheweke. Perusahaan kudu menehi prioritas tren kasebut nalika ngembangake:

  • Anggaran teknologi pemasaran
  • Perencanaan pemasaran strategis
  • Piranti riset lan analisis
  • Akuisisi bakat lan pangembangan personel

Perusahaan bakal nyepetake transformasi penjualan lan pemasaran digital kanthi ngetrapake teknologi pemasaran sing wis kabukten.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.