Tragedi lan Media Sosial

pita Newtown

Akeh sing ora ngerti aku kanthi pribadi, nanging aku sejatine dibesarkan ing Newtown, Connecticut. Kutha cilik sing apik tenan wis tuwuh kanthi dramatis nanging ora owah banget wiwit aku urip ing kana. Nalika aku isih enom, kita biasane kudu nonton film ing Balai Kota, ngunjungi Blue Colony Diner kanggo es krim, lan mlebu Greja St. Rose, Lima nalika Minggu. Komunitas kasebut mandhiri ... Bapakku malah dadi petugas pemadam kebakaran sukarela nalika manggon ing kana. Wong sing hebat, komunitas sing luar biasa.

Salah sawijining kanca kulawarga duwe putra lanang sing nylametake urip amarga tragedi iki - kita kabeh ndedonga kanggo dheweke lan kulawarga sing kalah banget ing acara sing medeni iki.

Nalika kedadeyan kaya iki lan kalebu masalah kontroversial lan politik kaya bedhil, ana risiko nyata sing bisa dirembug utawa nambah pendapat sampeyan kanthi online. Argumentasi bisa cepet nesu lan malah sengit nalika ana wong ngungkapake sudut pandang politik amarga korban kasebut isih durung bisa ngaso.

Aku pengin mbuwang sawetara tips sing dakkira penting kanggo perusahaan lan individu:

  • kasepen bisa dadi tanggepan sing cocog. Kanca apik Chuck Gose nuduhake yen NRA nutup kaca Facebook lan mandheg nganyari akun Twitter. Aku ora percaya ana tanggepan sing luwih apik tinimbang kahanan kasebut. Akeh banget perusahaan sing nganggep tugas PR menehi pernyataan. Aku ora setuju. Kadhangkala sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku menengan.
  • Nuduhake sampeyan mratelakake panemume bakal mbukak sampeyan kanggo nyerang. Polos lan sederhana, nyelehake argumen utawa argumen liyane sing bakal nyebabake tanggepan. Yen sampeyan duwe pendapat sing kuat, mula sampeyan wara-wara - aja kaget yen diserang, dipoyoki, disapu-nyipta, utawa ana alternatif ide sing hasrat. Nuduhake pendapat sampeyan kudu kadewasan. Yen sampeyan durung cukup diwasa kanggo ngatasi tanggepan, aja nganti nyerang.
  • Diskusi bisa produktif. Media sosial pancen nyedhiyakake cara kanggo ora setuju karo wong sing isih peduli karo asil pungkasane. Aku wis ndeleng diskusi luar biasa babagan amandemen kaping 2, penyakit mental, crita kepahlawanan, lan pesen katresnan lan dhukungan sawetara dina kepungkur.
  • nunggu minangka taktik liyane. Nalika tanggepan sosial umume paling apik yen ana tanggepan langsung, kedadeyan sing kaya politik bisa uga njaluk strategi sing beda. Aku mungkasi Tweeting lan matesi keterlibatan Facebook. Aku uga ngenteni ngirim iki sajrone pirang-pirang dina supaya aku duwe prekara sing konstruktif tinimbang ora mung nambah bledosan panemu, argumen lan debat ing kana. Yen sampeyan bisa ngenteni nganti adhem rada adhem, pacelathon bisa uga luwih konstruktif.

Media sosial yaiku a medium. Sampeyan ora mung ngomong langsung karo wong liya. Iki minangka cara komunikasi supaya pesen sampeyan dilebokake ing publik kanggo ditliti, preduli saka ngendi sampeyan ngirim. Media kasebut nyedhiyakake jaring pengaman kanggo wong-wong sing pengin nggawe kabecikan, lan tameng kanggo ndhelikake wong sing pengin tumindak ala.

Nalika bledosan omah kedadeyan ing kene ing Indianapolis, kita ndeleng kabeh kabecikan sing bisa ditindakake media sosial. Iki nyedhiyakake media dhukungan, warta, iman, pesen pangarep-arep lan ngasilake pitulung nyata kanggo pihak sing terlibat.

Aku optimis, sanajan ana debat politik, manawa media sosial pungkasane bakal dadi kekuatan kanggo nambani komunitas iki. Aku wis nonton nalika kanca-kanca ing Newtown nggunakake Facebook kanggo nuduhake perasaan, putus asa, pangarep-arep lan rasa seneng yen putrane isih urip. Sanajan ora bisa nyingkirake gila, muga-muga bisa sinau cara nggunakake medium kanggo kabecikan. Utawa sinau nalika ora nggunakake babar pisan.

5 Komentar

  1. 1

    Komentar apik Doug! Aku kelingan ngerti yen sampeyan gedhe ing Connecticut, nanging sampeyan ora ngerti yen ing Newtown. Matur nuwun kanggo nuduhake wawasan kasebut karo para pamiarsa lan komunitas umume.

    • 2

      Thanks @bnpositive: disqus. Aku ora nate mikir manawa ana sing nate krungu babagan Newtown, CT. Aneh banget nalika nonton berita kasebut lan ndeleng kanca-kanca kulawarga ngomong babagan kedadeyan kasebut.

  2. 3

    Risiko liyane kanggo melu diskusi Media Sosial babagan crita warta tragis yaiku eksploitasi - kaya nalika reporter nggawe mikropon marang wong sing kelangan wong sing ditresnani. Meneng biasane luwih cocog.

  3. 4

    Kita bisa dadi basis massa karo media sosial. Wis sawetara jam dina iku kita nganggep sedulur kasebut. Bayangake, yen pengendara ing bis sing tweet kanthi cepet bakal maca tweet kasebut - lan yen penembake isih urip. Bisa dadi luwih elek.

    Lan Richard Engel. Aku ngerti sebabe NBC menehi pemadaman media nganti dheweke dibebasake. Yen bocor luwih cepet sapa sing ngerti apa sing bisa kedadeyan dheweke.
    Wong-wong Media Sosial miwiti crita apa wae sing dirungokake lan agensi berita wiwit ngliwati langkah-langkah kanggo njaga lan njaga kacepetan, ganti menyang media adhedhasar pangapura kaya-kaya agensi pemasaran gerilya supaya tetep relevan karo para sponsor. Lereng lunyu.

    Luwih penting - seneng kanca lan kulawarga slamet ing setir rol Rusia ing #Newtown, dina Jumuah. Iki ora nggawe kahanan luwih tragis lan ora akeh sendok gula kanggo mbantu obat mudhun nanging paling ora sampeyan bisa menehi crita lan ngurmati 27 wong kasebut (kanthi asale 28 wong mati total - 1 sing jenenge bakal ojo diomong maneh).

    Lan ngerti sampeyan, bromance, sampeyan bakal ngurmati kanthi gaya.

    Ayo ngerti apa sing bisa dakbantu, luwih-luwih yen luwih saka Twitter & Facebook!

    - mentee sampeyan

    Finn

  4. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.