Kepiye Parameter UTM Ing Email Bisa Kanthi Kampanye Google Analytics?

Kampanye Google Analytics - Link Email Klik Tracking UTM

Kita nindakake sawetara proyek migrasi lan implementasine panyedhiya layanan email kanggo klien kita. Sanajan ora asring kasebut ing pratelan pakaryan, siji strategi sing tansah kita gunakake yaiku mesthekake manawa komunikasi email kanthi otomatis diwenehi parameter UTM supaya perusahaan bisa mirsani impact marketing email lan komunikasi ing lalu lintas situs sakabèhé. Iki minangka rincian penting sing asring dilalekake ... nanging ora mesthi.

Apa Parameter UTM?

UTM stands for Modul Pelacakan Urchin. Parameter UTM (kadhangkala dikenal minangka kode UTM) minangka potongan data ing pasangan jeneng/nilai sing bisa ditambahake ing pungkasan URL kanggo nglacak informasi babagan pengunjung sing teka ing situs web sampeyan ing Google Analytics. Perusahaan asli lan platform kanggo analytics dijenengi Urchin, mula jeneng kasebut macet.

Pelacakan kampanye wiwitane dibangun kanggo njupuk iklan lan lalu lintas rujukan liyane saka kampanye mbayar ing situs web. Nanging, liwat wektu, alat kasebut dadi migunani kanggo marketing email lan marketing media sosial. Nyatane, akeh perusahaan saiki nyebarake pelacakan kampanye ing situs kanggo ngukur kinerja konten lan panggilan-kanggo-tumindak uga! Kita asring nyaranake kanggo klien kanggo nyakup paramèter UTM ing kolom registrasi sing didhelikake, uga, supaya manajemen hubungan pelanggan (CRM) duwe data sumber kanggo timbal utawa kontak anyar.

The Parameter UTM sing:

  • utm_campaign (Dibutuhake)
  • utm_source (Dibutuhake)
  • utm_ Medium (Dibutuhake)
  • utm_term (opsional) 
  • utm_content (opsional)

Parameter UTM minangka bagéan saka querystring sing ditambahake menyang alamat web tujuan (URL). Conto URL karo Parameter UTM yaiku:

https://martech.zone?utm_campaign=My%20campaign
&utm_source=My%20email%20service%20provider
&utm_medium=Email&utm_term=Buy%20now&utm_content=Button

Dadi, iki carane URL spesifik iki rusak:

  • URL: https://martech.zone
  • Querystring (kabeh sawise?):
    utm_campaign=Kampanye%20ku
    &utm_source=My%20email%20service%20provider
    &utm_medium=Email&utm_term=Tuku%20saiki&utm_content=Tombol
    • Pasangan Jeneng/Nilai dipecah kaya ing ngisor iki
      • utm_campaign=Kampanye%20ku
      • utm_source=My%20email%20service%20provider
      • utm_medium=Imel
      • utm_term=Tuku%20saiki
      • utm_content=Tombol

Variabel querystring yaiku URL Encoded amarga spasi ora bisa digunakake ing sawetara kasus. Ing tembung liya, %20 ing nilai kasebut sejatine spasi. Dadi data nyata sing dijupuk ing Google Analytics yaiku:

  • Kampanye: Kampanyeku
  • Source: Panyedhiya layanan emailku
  • Sedheng: email
  • Istilah: tuku saiki
  • Isi: Tombol

Nalika sampeyan ngaktifake pelacakan link otomatis ing mayoritas platform marketing email, kampanye asring jeneng kampanye sing digunakake kanggo nyiyapake kampanye, sumber asring panyedhiya layanan email, medium disetel kanggo email, lan istilah lan isi. biasane diatur ing tingkat link (yen kabeh). Kanthi tembung liyane, sampeyan pancene ora kudu nindakake apa-apa kanggo ngatur iki ing platform layanan email kanthi pelacakan UTM kanthi otomatis aktif.

Kepiye Parameter UTM Bisa Digarap karo Pemasaran Email?

Ayo nggawe crita pangguna lan ngrembug babagan cara iki.

  1. Kampanye email diwiwiti dening perusahaan sampeyan kanthi otomatis Track Links aktif.
  2. Panyedhiya layanan email kanthi otomatis nambahake paramèter UTM menyang querystring kanggo saben pranala metu ing email.
  3. Panyedhiya layanan email banjur nganyari saben pranala metu karo link pelacakan klik sing bakal nerusake menyang URL tujuan lan querystring karo paramèter UTM. Mulane, yen sampeyan ndeleng link ing awak email sing dikirim… sampeyan ora bener ndeleng URL tujuan.

CATETAN: Yen sampeyan pengin nyoba kanggo ndeleng carane URL dialihake, sampeyan bisa nggunakake URL redirect tester kaya WhereGoes.

  1. Pelanggan mbukak email lan piksel nelusuri njupuk acara mbukak email. CATETAN: Acara mbukak wiwit diblokir dening sawetara aplikasi email.
  2. Pelanggan ngeklik link kasebut.
  3. Acara tautan dijupuk minangka klik dening panyedhiya layanan email, banjur dialihake menyang URL tujuan kanthi parameter UTM ditambahake.
  4. Pelanggan mlebu ing situs web perusahaan sampeyan lan skrip Google Analytics sing mlaku ing kaca kasebut kanthi otomatis njupuk paramèter UTM kanggo sesi pelanggan, dikirim langsung menyang Google Analytics liwat piksel pelacakan dinamis ing ngendi kabeh data dikirim, lan nyimpen data sing cocog. ing Cookie ing browser pelanggan kanggo bali sakteruse.
  5. Data kasebut diklumpukake lan disimpen ing Google Analytics supaya bisa dilaporake ing Bagean Kampanye Google analytics. Navigasi menyang Akuisisi> Kampanye> Kabeh Kampanye kanggo ndeleng saben kampanye lan laporan babagan kampanye, sumber, medium, istilah, lan konten.

Mangkene diagram babagan carane Tautan Email dikode lan Ditangkep ing Google Analytics

Pelacakan Link UTM ing Kampanye Email lan Google Analytics

Apa Aku Aktifake Ing Google Analytics Kanggo Njupuk Parameter UTM?

Kabar apik, sampeyan ora kudu ngaktifake apa wae ing Google Analtyics kanggo njupuk Parameter UTM. Secara harfiah diaktifake sanalika tag Google Analytics dilebokake ing situs sampeyan!

Laporan Kampanye Email Google Analytics

Kepiye Cara Nglaporake Konversi lan Kegiatan Liyane Nggunakake Data Kampanye?

Data iki ditambahake kanthi otomatis menyang sesi kasebut, mula aktivitas liyane sing ditindakake pelanggan ing situs web sampeyan sawise ndharat ing kana kanthi parameter UTM ana gandhengane. Sampeyan bisa ngukur konversi, prilaku, aliran pangguna, gol, utawa laporan liyane lan nyaring nganggo parameter UTM email sampeyan!

Apa Ana Cara Kanggo Bener Njupuk Sapa Pelanggan Ing Situsku?

Sampeyan bisa uga nggabungake variabel querystring tambahan ing njaba paramèter UTM ing ngendi sampeyan bisa njupuk ID pelanggan unqiue banjur push lan narik aktivitas web ing antarane sistem. Dadi… ya, bisa, nanging butuh kerja keras. Alternatif kanggo nandur modal ing Google Analytics 360, sing ngidini sampeyan ngetrapake pengenal unik ing saben pengunjung. Yen sampeyan lagi mlaku Salesforce, contone, sampeyan bisa nggunakake ID Salesforce karo saben kampanye lan malah push kegiatan bali menyang Salesforce!

Yen sampeyan kepengin ngetrapake solusi kaya iki utawa butuh pitulung karo UTM Tracking ing panyedhiya layanan email utawa pengin nggabungake kegiatan kasebut bali menyang sistem liyane, hubungi perusahaanku… Highbridge.