Lacak Mailto Klik Ing Acara Google Analytics Nggunakake Google Tag Manager

Google Tag Manager Acara Google Analytics kanggo Nelusuri Klik Nomer Telpon ing Tag Jangkar

Nalika kita nggarap klien babagan nglaporake, kita kudu nyiyapake akun Google Tag Manager kanggo dheweke. Google Tag Manager ora mung platform kanggo mbukak kabeh skrip situs web sampeyan, nanging uga minangka alat sing kuat kanggo ngatur ing ngendi lan kapan sampeyan pengin micu tumindak ing situs sampeyan nggunakake skrip sing wis sampeyan lebokake.

Nyedhiyakake email sing dipantau sacara eksternal ing situs sampeyan minangka cara sing apik kanggo nggampangake pengunjung ngirim email menyang tim penjualan. Iki kaya apa tag jangkar HTML kasebut:

<a href="mailto:info@highbridgeconsultants.com">info@highbridgeconsultants.com</a>

Acara Google Analytics nawakake kesempatan kanggo ngukur acara ing sawijining situs. Acara iku wajib kanggo ngukur interaksi kaya ngeklik telpon kanggo tumindak, miwiti lan mungkasi video, lan interaksi liyane ing situs sing ora mindhah pangguna saka siji kaca menyang kaca liyane. Iku cara sampurna kanggo ngukur jinis interaksi iki. Kanggo nindakake, kita bisa ngowahi kode ing ndhuwur lan nambah acara onClick JavaScript kanggo nambah acara kasebut:

<a href="mailto:info@highbridgeconsultants.com" onclick="gtag('event', 'click', { event_category: 'Mailto Link', event_action: 'Email Click', event_label:'https://highbridgeconsultants.com/contact/'})">info@highbridgeconsultants.com</a>

Elinga yen kita uga kasengsem ing kaca sing alamat email diklik. Iku migunani kanggo ndeleng kaca endi sing nggawe interaksi paling akeh liwat email.

Ana sawetara tantangan karo iki. Kaping pisanan, sampeyan bisa uga ora duwe akses kanggo nambah kode onclick ing kolom sistem manajemen konten situs sampeyan (CMS). Kapindho, sintaksis kudu bener supaya akeh kesempatan kanggo salah. Katelu, sampeyan kudu nindakake ing endi wae sampeyan duwe alamat email sing kadhaptar ing situs sampeyan.

Nelusuri Acara Ing Google Tag Manager

Solusi kasebut yaiku nggunakake kemampuan canggih Google Tag Manager. Anggere Google Tag Manager dileksanakake ing situs sampeyan, sampeyan ora kudu ndemek konten utawa kode kanggo nyebarake pelacakan acara kaya iki. Langkah-langkah kanggo nindakake kaya ing ngisor iki:

  • Pemicu – Setel pemicu sing dileksanakake nalika pengunjung situs ngeklik link email (mailto).
  • Tag - Nggawe tag acara sing diproses saben pemicu dieksekusi.

CATETAN: Prasyarat iki yaiku sampeyan wis nyiyapake Tag Universal Analytics Google Analytics lan nyetop kanthi bener ing situs sampeyan.

Part 1: Setel Pemicu Klik Panjenengan

  1. Ing Akun Google Tag Manager, navigasi menyang memicu ing pandhu arah kiwa banjur klik New
  2. Jeneng Pemicu Panjenengan. Kita nelpon kita Mailto Klik
  3. Klik ing bagean Trigger Configuration lan pilih jinis pemicu Mung Links

Google Tag Manager > Trigger > Just Clicks

  1. Ngaktifake Ngenteni Tag kanthi wektu tunggu maks standar 2000 milidetik
  2. Aktifake Priksa Validasi
  3. Aktifake pemicu iki nalika a URL kaca > cocog karo RegEx > .*
  4. Setel pemicu iki murub Sawetara Klik Link
  5. Geni pemicu iki Klik URL > ngandhut > mailto:

Google Tag Manager Trigger Configuration mailto pranala

  1. Klik Simpen

Part 2: Nggawe Tag Acara Panjenengan

  1. Navigasi menyang tags
  2. Klik New
  3. Jenengi Tag sampeyan, kita jenenge Mailto Klik
  4. pilih Google Analytics: Universal Analytics

Google Tag Manager > New Tag > Google Analytics: Universal Analytics

  1. Setel Tipe Trek menyang Event
  2. Ketik ing Kategori minangka email
  3. Klik tandha + ing Tindakan banjur pilih Klik URL
  4. Klik tandha + ing Label banjur pilih Path Page
  5. Ninggalake Nilai Kosong
  6. Ninggalake Hit Non-Interaksi minangka Palsu
  7. Ketik Variabel Google Analytics.
  8. Klik ing Triggering Section banjur pilih Pemicu sampeyan nyetel ing Part 1.

Google Tag Manager - Acara Google Analytics kanggo Mailto Click

  1. Klik Simpen
  2. Pratinjau Tag sampeyan, sambungake situs sampeyan, lan klik situs sampeyan kanggo mirsani manawa tag kasebut dipecat. Sampeyan bisa klik ing tag Email Klik lan ndeleng rincian sing wis liwati.

google tag manager mailto pratinjau acara

  1. Sawise sampeyan verifikasi tag sampeyan wis bener, nerbitaké tag kanggo manggonake ing situs sampeyan

Tip: Google Analytics ora nglacak acara biasane ing wektu nyata kanggo situs sampeyan dadi yen sampeyan nyoba situs kasebut lan bali menyang platform analytics, sampeyan bisa uga ora mirsani acara sing direkam. Priksa maneh ing sawetara jam.

Saiki, preduli saka kaca situs sampeyan, saben link mailto bakal ngrekam acara ing Google Analytics nalika wong ngeklik link email! Sampeyan uga bisa nyetel acara kasebut minangka Goal ing Google Analytics.

Yen sampeyan pengin nyetel iki kanggo klik nomer telpon, mesthi maca artikel sadurunge, Lacak Link Klik kanggo Telpon ing Acara Google Analytics Nggunakake Google Tag Manager.