5 Alesan Paling Top kenapa Aku Ora Gunakake Dhaptar ing Saben Pos.

nomerAku pulih saka apa sing dakkarepake yaiku migren sing kaping pisanan. Muga-muga ora negatif karo postingan iki ... dudu serangan, mung penasaran.

Yen sampeyan durung mriksa blog sadurunge, ana akeh informasi ing ProBlogger. Apa sing ora dakkerteni akhir-akhir iki kenapa saben postingan kudu ana sawetara dhaptar?

Apa ana kaunggulan dhaptar ing konten sampeyan? Aku wis menehi dhaptar ing konten sadurunge, nanging nalika aku mikir manawa menehi pituduh utawa mung poin peluru sing pengin dakkandhakake. Aku ngerti manawa ana wong sing golek 'Top 10' lan 'Top 100' lan jumlah umum liyane kanggo dhaptar, nanging aku ora weruh 'Top' ing sawetara dhaptar ProBlogger.

Nanging, meh kabeh postingan katon duwe dhaptar nomer sawetara. Piye kabare

Mangkene Top 5 Alesan kenapa aku ora nggunakake dhaptar ing saben kiriman:

  1. Ora diwaca kaya pacelathon.
  2. Dhaptar kadhangkala subyektif… wong bisa duwe siji titik utawa satus poin ing topik apa wae. Napa dietung iku penting?
  3. Keliwat-pirang dhaptar nomer ora bisa diarani… kajaba blog sampeyan babagan dhaptar, mesthine.
  4. Item dhaptar biasane minangka pernyataan sing ringkes, lan aja nganti menehi katrangan utawa diskusi.
  5. Kadhangkala, item pungkasan kayane dipikirake… mung kanggo nyoba ngetung sing dibutuhake. Aku butuh 5.

3 Komentar

  1. 1

    Dhaptar apik. Ing ngisor iki sawetara pamikiran:

    1. Aku ora nggunakake dhaptar ing saben kiriman - saka 10 pungkasan mung 2 sing bener-bener postingan dhaptar (siji liyane ngutip dhaptar sing ditulis wong liya)

    2. sawise ujar - Aku seneng gaya dhaptar postingan. Aku gampang nulis lan gampang diwaca. Saka kiriman, dhaptar sing biasane disenengi lan paling disenengi.

    3. Aku dadi wong sing dhaptar ing kasunyatan - aku nggawe dheweke sedina muput kanggo mbantu aku ngatur dhewe - mula aku uga bisa nulis kanthi alami.

    4. titik sampeyan babagan item dhaptar minangka pernyataan ringkes iku bener - nanging postingan dhaptar sing dakkirim umume duwe judhul banjur paragraf sawise kasebut. Ing pangertene, padha banget karo esai sing aku tulis kanthi pratelan pambuka ing wiwitan saben paragraf kanthi panjelasan sabanjure. Bedane sing sejatine yaiku yen poin diwenehi bulet utawa nomer lan intine utamane dicithak kandel supaya luwih gampang dicerna.

    5. salah sawijining kaluwihan paling gedhe yaiku bisa scan. Panliten babagan maca online nuduhake manawa umume wong bereaksi lan ora maca blok teks lan mindhai konten kanggo poin utama sadurunge bali maca artikel. Aku ngerti manawa format dhaptar mbantu iki.

    6. Aku uga ora golek dhaptar kanggo entuk nomer sertifikat lan akibate nulis akeh dhaptar 9, 12 lan nomer aneh liyane. Pasangan kiriman pungkasan sing apik yaiku dhaptar '10' sing apik banget nanging luwih apik tinimbang apa wae - Aku nulis kiriman banjur bali menehi nomer poin ing pungkasan lan tetep karo apa sing dakkarepake.

    Mesthi wae - aku bakal menehi komentar. Aku ngerti dhaptar bisa ditindakake lan aku ngerti - akibate aku nyoba nyampur sawetara. Matur suwun pikirane - ora dianggep nyerang kabeh nanging kritik konstruktif - matur nuwun.

  2. 2

    Darren,

    Iki minangka saran sing apik banget sing mbantu aku rada ngerti. Yen aku durung ngomong sadurunge, aku pancen penggemar blog sampeyan. Salah siji perkara sing dak tresnani ing blog sampeyan yaiku materi sing asli biasane katon. Nalika mindhai feed menyang pengulangan kiriman (dina iki gabung karo Writely and Spreadsheet Google), sampeyan biasane duwe topik anyar.

    Matur nuwun kanthi sanget mbuwang wektu kanggo njawab entri! Seneng banget yen dikunjungi dening "ProBlogger" dhewe.

    Lan - Aku seneng kasunyatan manawa sampeyan ndhaptar balesan. 🙂

    Doug

  3. 3

    matur nuwun Doug - panginten komentar kasebut kudu dadi dhaptar 😉

    Aku nyoba supaya barang-barang asli ing PB - sanajan ana dina sing kudu dilaporake.

    Matur suwun saran - Aku pancen ngurmati.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.