10 Tips kanggo Promosi Webinar Sabanjure

10 Tips Promosi Webinar Top

Ing 2013, 62% B2B nggunakake webinar kanggo promosi merek, sing munggah saka 42% taun sadurunge. Temenan, webinar saya misuwur lan wis misuwur digunakake minangka alat generasi utama, ora mung alat pemasaran. Napa sampeyan kudu nggabungake menyang rencana lan anggaran pemasaran? Amarga webinar pangkat minangka format konten sing paling dhuwur kanggo nyopir petunjuk sing nduweni kualifikasi.

Bubar, aku wis nggarap klien lan solusi webinar khusus, ReadyTalk, babagan sawetara konten praktik webinar paling apik lan ngapa biaya per timah kudu dibayar. Ora mung aku nemokake sawetara statistik webinar sing apik, nanging kita bakal ngleksanakake ing seri webinar dhewe sing bakal digawe sponsor alat ngawasi sosial, Meltwater (tetep nyetel!).

Dadi, iki ana 10 tips promosi webinar paling apik sing kudu sampeyan tindakake nalika ngrancang webinar sabanjure:

  1. Miwiti promosi webinar sampeyan paling ora seminggu sadurunge acara kasebut - Kanggo asil paling apik, miwiti telung minggu. Nalika mayoritas pendaftar bakal ndhaptar minggu webinar, ora ateges sampeyan ora kudu miwiti promosi luwih dhisik. Miturut Laporan Pathokan Webinar 2013, miwiti promosi paling ora pitung dina bisa nambah registrasi luwih saka 36%! Persentase wiwit mudhun, kanthi 2 nganti 7 dina yaiku 27%, dina sadurunge 16%, lan dina 21%.
  2. Gunakake email minangka cara utama kanggo promosi webinar - Miturut riset ReadyTalk, email tetep dadi cara paling dhuwur kanggo promosi webinar, kanthi 4.46 saka 5. Cara paling apik nomer loro kanggo promosi yaiku media sosial, sing meh rong poin luwih murah ing 2.77. Sampeyan uga bisa nggunakake situs promosi Webinar kaya Gurita Gurus.
  3. Nalika nerangake webinar, 3 minangka nomer sihir kanggo kampanye email sing disebar - Amarga sampeyan miwiti promosi webinar paling ora seminggu, telung kampanye email minangka nomer optimal kanggo promosi webinar:
    • Kirimake siji kampanye awal kanggo promosi webinar sampeyan, ngomong babagan topik lan masalah sing bakal dirampungake kanggo wong-wong sing ngrungokake babagan topik
    • Kirim email liyane sawetara dina mengko kanthi baris subjek kalebu pamicara tamu utawa basa sing didhasarake asil
    • Kanggo wong sing wis ndhaptar, kirim email dina acara kanggo nambah para rawuh
    • Kanggo wong sing isih kudu ndhaptar, kirim email nalika ana acara kanggo nambah registrasi

    Apa sampeyan ngerti? Rata-rata tingkat konversi kanggo pendaftar kanggo pamiarso yaiku 42%.

  4. Kirim email nalika dina Selasa, Rebo, utawa Kamis - Ing dina karo paling akeh pendaftar yaiku dina Selasa kanthi 24%, Rebo kanthi 22%, lan Kamis 20%. Tetep ing tengah minggu kanggo mesthekake yen email sampeyan ora digatekake utawa dibusak.

    Apa sampeyan ngerti? 64% wong ndhaptar webinar ing minggu acara langsung.

  5. Host webinar sampeyan ing dina Selasa utawa Rebo - Adhedhasar riset lan data ReadyTalk, dina sing paling apik ing minggu kasebut dadi host web yaiku dina Selasa utawa Rebo. Ngopo Amarga ana wong sing ngetrapake dina Senen, lan dheweke siyap ing akhir minggu nganti Kamis.
  6. Host webinar sampeyan ing 11AM PST (2PM EST) utawa 10AM PST (1PM EST) - Yen sampeyan duwe webinar nasional, wektu paling apik kanggo nggampangake jadwal saben wong ing saindenging negara yaiku 11AM PST (22%). 10AM PST ana ing urutan nomer loro kanthi 19%. Yen nyedhaki jam makan siang, wong-wong sing kurang seneng melu rapat utawa nginep ing wayah esuk.
  7. Tansah, mesthi, tansah kasedhiya webinar sampeyan sing on-demand sawise acara (lan promosi yen sampeyan bakal nindakake). - Kaya sing wis dingerteni, prekara sing ora kaduga bisa dijadwalake ing jadwal. Priksa manawa para pendaftar ngerti manawa bisa ngakses webinar miturut permintaan, apa ora kudu rawuh utawa yen pengin ngrungokake mengko.
  8. Watesi formulir registrasi menyang kolom 2 nganti 4 formulir. - Ngonversi paling dhuwur formulir ana ing antarane 2 - 4 bentuk kolom, ing endi konversi bisa nambah meh 160%. Saiki, rata-rata tingkat konversi yen ana sing nggayuh kaca landas kanggo webinar mung 30 - 40%. Sanajan sampeyan bisa uga nyoba njaluk informasi luwih lengkap ing formulir kasebut supaya sampeyan luwih bisa nduweni prospek, luwih penting supaya dheweke menyang webinar tinimbang ora wedi karo akeh formulir. Sing nggawa aku menyang titik sabanjure ...
  9. Gunakake poling lan Q&A kanggo ngumpulake informasi luwih lengkap babagan prospek sampeyan. - 54% pemasar nggunakake pitakonan kanggo narik kawigaten para pamirsa lan 34% jajak pendapat, miturut data ReadyTalk. Ing kene sampeyan bisa miwiti pacelathon kanthi prospek lan sinau luwih lengkap babagan iki. Lan, akhire…
  10. Repurpose wektu nyata. - Sadurunge nindakake webinar langsung, priksa manawa sampeyan siyap mbentuk maneh konten kasebut kanthi wektu nyata kanggo nambah keterlibatan lan ngajak wong liya supaya dadi tertarik:
    • 89% wong nggawe webinar dadi postingan blog. Priksa manawa sampeyan gawe jadwal supaya bisa langsung metu sawise webinar, kanthi tautan siap referensi para pamirsa webinar yen mbutuhake. Tip ekstra: Gunakake link bit.ly kanthi merek kanggo nglacak lan nggawe url luwih cendhek.
    • Salah siji duwe staf tweet-tweet langsung, utawa gawe jadwal tweet kanggo metu sajrone webinar. Sampeyan bakal entuk luwih akeh keterlibatan sosial sajrone acara kasebut.
    • Duwe hashtag sing khusus kanggo acara kasebut lan wenehi pamiarso supaya bisa ngetutake pacelathon kasebut.

Ya wis, kabeh. Muga-muga tips sederhana iki mbantu sampeyan promosi webinar mbesuk!

17 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Jenn, aku seneng banget karo jabatanmu. Pengalaman karo webinar sing disenengi karo umume sing sampeyan ujar. Nanging, aku kepengin ngerti kepiye sampeyan nyimpulake manawa umume para pendaftar mlebu minggu kepungkur sadurunge webinar. Kita asring ngirim undhangan luwih cepet 2-3 minggu, lan umume registrasi teka sawise diundang kaping pisanan. Aku seneng ngrungokake luwih akeh babagan pengalaman sampeyan.

  4. 5
  5. 6

    Tips apik! Nyatane, salah sawijining dhaptar tips promosi webinar sing paling apik sing wis ditemokake ing riset! Menarik, kepiye carane sawetara bakal ujar supaya ora tansah nggawe puter maneh webinar sampeyan kasedhiya. Sawetara ahli ujar manawa pamirsa ngerti bakal ana replay sing kasedhiya lan langsung sinau.

  6. 7
  7. 8
  8. 10
  9. 11

    Seneng banget aku nemokake postingan sampeyan! Kita mung wiwit nggedhekake layanan pendhidhikan liwat webinar lan pancen ora ana pitunjuk kanggo miwiti endi! Apa sampeyan nindakake konsultasi langsung utawa mbantu babagan kaya iki? Kita minangka perusahaan dhukungan lan pendhidhikan teknologi Apple ing Florida tengah.

  10. 13

    Thankyou kanggo kiriman sing menarik. Aku ndeleng sampeyan ora nyebutake sore kanggo webinar.
    Apa dheweke ora apik?
    Yen bisnis ing omah jinis apa iki ora bakal dadi wektu sing tepat lan wektu lan dina apa sing sampeyan saranake

  11. 14

    Tips apik Dian! Nganti saiki iki kiriman sing gegandhengan karo webinar sing paling apik sing ditemokake saka Google! Wong liya ora ringkes kaya sampeyan. Matur nuwun kanggo info!

    • 15

      Matur suwun sanget, Iris! Aku kudu nganyari kanggo taun 2016, nanging bakal dakkandhani sawetara tips jangka panjang kanggo promosi webinar. Tulung critakake yen sampeyan duwe pitakon! Seneng nulungi.

  12. 16

    Informasi apik ing kene Jenn. Aku uga wis ndeleng wong promosi webinar ing media sosial; Facebook minangka sing paling gedhe lan paling apik. Sampeyan bisa nindakake iki ing akun pribadi utawa nyiyapake akun bisnis lan mbukak iklan media sosial sing dibayar target. Matur nuwun kanggo nuduhake!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.