Ramalan Gartner saka 10 Teknologi Top kanggo 2011

Depositphotos 43250467 s

Maca menarik Prediksi Gartner saka 10 teknologi paling apik ing taun 2011… Lan carane meh kabeh prediksi bisa nyebabake pemasaran digital. Malah kemajuan ing panyimpenan lan perangkat keras nyebabake kemampuan perusahaan kanggo sesambungan utawa nuduhake informasi karo pelanggan lan prospek kanthi luwih cepet lan luwih efisien.

Sepuluh Teknologi Ndhuwur kanggo 2011

  1. Cloud Computing - Layanan komputasi awan ana ing spektrum wiwit publik mbukak nganti pribadi tertutup. Telung taun sabanjure, bakal ana sawetara pendekatan layanan cloud sing tiba ing antarane rong ekstrem kasebut. Vendor bakal nawakake implementasi cloud pribadi sing dikemas sing nyedhiyakake teknologi layanan cloud publik vendor (piranti lunak lan / utawa perangkat keras) lan metodologi (yaiku praktik paling apik kanggo mbangun lan mbukak layanan) ing formulir sing bisa diterapake ing perusahaan konsumen. Akeh uga sing bakal nawakake layanan manajemen kanggo ngatur implementasi layanan cloud saka jarak jauh. Gartner ngarepake perusahaan gedhe duwe tim sumber dinamis ing taun 2012 sing tanggung jawab kanggo keputusan lan manajemen cloudourcing sing isih ana.
  2. Aplikasi Mobile lan Tablet Media - Gartner ngramal yen ing pungkasan taun 2010, 1.2 milyar wong bakal nggawa handset sing bisa dadi perdagangan seluler sing sugih lan nyedhiyakake lingkungan sing ideal kanggo konvergensi mobilitas lan Web. Piranti seluler dadi komputer dhewe, kanthi kemampuan ngolah lan bandwidth sing nggumunake. Wis ana atusan ewu aplikasi kanggo platform kaya Apple iPhone, sanajan pasar winates (mung kanggo siji platform) lan butuh kode unik.

    Kualitas pengalaman aplikasi ing piranti kasebut, sing bisa ngetrapake lokasi, gerakan lan konteks liyane ing solah bawane, ndadekake pelanggan bisa komunikasi karo perusahaan sing disenengi liwat piranti seluler. Iki nyebabake balapan kanggo nolak aplikasi minangka alat kompetitif kanggo nambah hubungan lan entuk kauntungan saka pesaing sing antarmukae murni adhedhasar browser.

  3. Komunikasi Sosial lan Kolaborasi - Media sosial bisa dipérang dadi: (1) Jaringan sosial - produk manajemen profil sosial, kayata MySpace, Facebook, LinkedIn lan Friendster uga teknologi analisis jejaring sosial (SNA) sing nggunakake algoritma kanggo ngerti lan nggunakake hubungan manungsa kanggo panemuan saka wong lan keahlian. (2) Kolaborasi sosial —teknologi, kayata wiki, blog, olahpesen cepet, kantor kolaboratif, lan kerja sama. (3) Penerbitan sosial —teknologi sing mbantu komunitas nggabungake konten individu dadi repositori konten sing bisa digunakake lan bisa diakses komunitas kayata Youtube lan flickr. (4) Umpan balik sosial - entuk umpan balik lan pendapat saka komunitas babagan barang-barang tartamtu kaya sing disekseni ing Youtube, flickr, Digg, Del.icio.us, lan Amazon. Gartner prédhiksi nganti taun 2016, teknologi sosial bakal digabung karo umume aplikasi bisnis. Perusahaan kudu nggabungake CRM sosial, komunikasi internal lan kolaborasi, lan inisiatif situs sosial umum dadi strategi sing terkoordinasi.
  4. Video - Video dudu wujud media anyar, nanging panggunaan minangka jinis media standar sing digunakake ing perusahaan non-media berkembang pesat. Tren teknologi ing fotografi digital, elektronik konsumen, web, piranti lunak sosial, komunikasi gabungan, televisi lan komputasi seluler adhedhasar internet lan internet kabeh wis tekan titik kritis sing nggawa video dadi arus utama. Sajrone telung taun sabanjure, Gartner percaya manawa video bakal dadi jinis konten umum lan model interaksi kanggo umume pangguna, lan ing taun 2013, luwih saka 25 persen konten sing dideleng para pekerja sedina bakal didominasi gambar, video utawa audio.
  5. Analytics Generasi Sabanjure - Nambah kemampuan komputer ing komputer kalebu piranti seluler lan nambah konektivitas, mula kepiye usaha ndhukung keputusan operasional. Dadi bisa nggawe simulasi utawa model kanggo prédhiksi asil mbesuk, tinimbang mung nyedhiyakake data sing mundur babagan interaksi sing kepungkur, lan nindakake ramalan kasebut kanthi wektu nyata kanggo ndhukung saben tumindak bisnis individu. Sanajan prelu mbutuhake pangowahan sing signifikan kanggo infrastruktur intelijen operasional lan bisnis sing ana, potensi kasebut bisa mbukak kunci asil pinunjul ing asil bisnis lan tingkat sukses liyane.
  6. Analytics Sosial - Sosial Analytics nggambarake proses ngukur, nganalisa lan narjamahake asil interaksi lan asosiasi ing antarane wong, topik lan ide. Interaksi kasebut bisa uga kedadeyan ing aplikasi piranti lunak sosial sing digunakake ing papan kerja, ing komunitas sing madhep internal utawa eksternal utawa ing web sosial. Sosial Analytics minangka istilah payung sing kalebu sawetara teknik analisis khusus kayata penyaringan sosial, analisis jaringan-sosial, analisis sentimen lan media sosial Analytics. Piranti analisis jaringan sosial migunani kanggo mriksa struktur sosial lan ketergantungan uga pola kerja individu, klompok utawa organisasi. Analisis jaringan sosial kalebu nglumpukake data saka macem-macem sumber, ngenali sesambetan, lan ngevaluasi pengaruh, kualitas utawa efektifitas sesambetan.
  7. Komputasi Konteks-Sadhar - Pusat komputasi sing ngerti kontek ing konsep nggunakake informasi babagan pangguna pungkasan utawa lingkungan obyek, koneksi kegiatan lan pilihan kanggo nambah kualitas interaksi karo pangguna pungkasan kasebut. Pangguna pungkasan bisa uga pelanggan, mitra bisnis utawa karyawan. Sistem sing ngerti kontekstual ngantisipasi kabutuhan pangguna lan kanthi proaktif nyedhiyakake konten, produk utawa layanan sing paling pas lan disesuaikan. Gartner prédhiksi manawa ing taun 2013, luwih saka setengah perusahaan Fortune 500 bakal duwe inisiatif komputasi sing ngerti kontek lan ing taun 2016, sepertiga pemasaran konsumen seluler ing saindenging jagad bakal adhedhasar kesadaran konteks.
  8. Memori Kelas Panyimpenan - Gartner ndeleng panggunaan memori flash sing gedhe ing piranti konsumen, peralatan hiburan lan sistem IT liyane sing dipasang. Iki uga nawakake lapisan hirarki panyimpenan anyar ing server lan komputer klien sing duwe kaluwihan utama - ing antarane, ruangan, panas, kinerja lan kekasaran. Beda karo RAM, memori utama ing server lan PC, memori flash terus-terusan sanajan daya dicopot. Kanthi cara kasebut, katon luwih kaya disk drive sing dilebokake informasi lan kudu bisa urip terus mudhun lan urip maneh. Yen premi biaya, mung nggawe disk drive solid state saka flash bakal ngatasi ruang sing terkenal ing kabeh data ing file utawa volume kabeh, nalika lapisan sing ditrapake kanthi jelas, dudu bagean saka sistem file, mung ngidini target sing ditargetake item informasi sing duwe pengaruh dhuwur sing kudu dialami campuran kinerja lan ketekunan sing kasedhiya karo memori flash.
  9. Komputasi Ubiquitous - Pakaryan Mark Weiser lan peneliti liyane ing PARC Xerox nggambarake gambar gelombang komputasi kaping telu sing bakal teka ing komputer. Nalika komputer saya akeh lan obyek saben dinane nduweni kemampuan kanggo komunikasi karo tag RFID lan paneruse, jaringan bakal nyedhaki lan ngatasi skala sing bisa dikelola kanthi cara terpusat tradisional. Iki nyebabake tren penting sistem komputasi imbuing dadi teknologi operasional, yaiku teknologi calming utawa eksplisit dikelola lan terintegrasi karo IT. Kajaba iku, menehi pandhuan penting babagan apa sing bakal dikarepake kanthi piranti pribadi sing akeh, efek konsumen ing keputusan IT, lan kemampuan sing dibutuhake sing bakal ditindakake kanthi tekanan inflasi cepet ing jumlah komputer kanggo saben wong.
  10. Infrastruktur lan Komputer Berbasis Kain - Komputer adhedhasar kain minangka komputasi modular ing endi sistem bisa digabungake saka modul blok bangunan kapisah sing disambungake karo kain utawa backplane sing diganti. Ing bentuk dhasar, komputer adhedhasar kain kalebu prosesor, memori, I / O, lan modul offload (GPU, NPU, lsp) sing gegandhengan karo interkoneksi sing wis diganti, lan sing penting, piranti lunak sing dibutuhake kanggo ngatur lan ngatur sistem asil. Infrastruktur adhedhasar kain (FBI) model abstrak sumber daya fisik - intine prosesor, bandwidth jaringan lan tautan lan panyimpenan - dadi sumber daya sing dikelola dening Fabric Resource Pool Manager (FRPM), fungsi piranti lunak. FRPM banjur didhukung komponen piranti lunak Gubernur Layanan Real Time Infrastruktur (RTI). FBI bisa diwenehake dening vendor tunggal utawa dening klompok vendor sing kerja bareng, utawa integrator - internal utawa eksternal.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.