Strategi Hubungan Masyarakat Rahasia BP

bp-logo.pngPresiden Obama nglaporake minggu iki yen BP wis miwiti pariwara $ 50 yuta dolar. Whitehouse lan Presiden wis nindakake langkah iki, kanthi tepat menehi kritik marang perusahaan kasebut amarga mbuwang dhuwit kanggo para pengacara lan komersial tinimbang nyelehake dhuwit ing panggon liya.

Nalika media wis mlumpat, dheweke wis moyoki Tony Hayward saka BP amarga dadi bagean saka saben acara komersial, wawancara lan hubungan masyarakat ing televisi, kanthi cetak lan online. BP malah wis ngluncurake a Saluran Youtube khusus kanggo krisis kasebut, dibintangi ora liya yaiku Tony Hayward.

Tony Hayward wis nggawe gaffs gedhe - kalebu nyatakake yen dheweke pengin njaluk urip maneh - tembung sing nuwuhake ati saka 11 buruh rig sing ilang ing geni asli. Sawetara wong njaluk Tony Hayward dipecat, malah ana sing njaluk pamrentah njupuk alih perusahaan kasebut.

Napa Tony Hayward bakal terus dadi wajah BP?

Iku cukup sederhana saka perspektif hubungan masyarakat. BP judi karo Tony Hayward dadi wong sing misuwur ing merek lan perusahaan kasebut. Kanggo taun ngarep utawa luwih, kita bakal ndeleng akeh Tony Hayward. Dheweke ora bakal menyang endi wae (kajaba pakaryan iki dadi berita utama). BP mesthi bakal nulis maneh sawise krisis - nanging saiki uga, saben iklan karo Hayward, saben wawancara karo Hayward, saben swara aneh karo Hayward lan saben iklan karo Hayward nyedhiyakake jarak antarane pemegang saham, perusahaan, lan CEO saiki .

Ing pungkasan dina, Tony Hayward bakal dibayar kanthi apik amarga dadi martir BP. Tandhani tembungku yen parasut platinum sing lagi dikembangake saiki bakal nggawe aib perusahaan dadi malu. Para pemegang saham bakal seneng mbayar, amarga, amarga martir Hayward bisa ngatasi sawetara kerugian nalika krisis iki rampung. CEO anyar bakal mlebu, badmouth sing lawas, nduwe posisi maneh perusahaan, lan wiwit ngisep milyaran maneh saka lemah.

Masalahe yaiku ana garis budaya lan manajemen sing dawa ing BP sing nyebabake bencana iki. Saksine wis ujar manawa manajemen BP babagan rig minyak ora mung ngerti masalah keamanan, nanging dheweke mbantah karo Transocean (pamilik Deepizon Horizon) sadurunge jeblugan kasebut. Tujuane yaiku supaya minyak metu secepat mungkin supaya dolar bisa mili… preduli aman. Tony Hayward bisa uga ana ing pucuk rantai kasebut, nanging ana liyane ing organisasi sing tanggung jawab.

Yen ora njijiki, iku bakal dadi langkah hubungan masyarakat sing apik. BP bakal bali menyang bathi (utawa dituku perusahaan minyak liyane), Hayward bakal pensiun luwih sugih tinimbang sing dibayangke, Presiden ora bakal dipilih maneh, lan warga teluk sing gumantung karo sumber daya alam ora bakal bisa pulih maneh. sing umur.

Logo BP minangka entri saka kontes Desain Logo BP saka Logo My Way.

2 Komentar

  1. 1

    Aku luwih kepenak yen dheweke tuku kabeh tembung kunci ing PPC. Telusuri google kanggo kabeh tembung kunci sing gegandhengan kaya "tumpahan minyak" lan kasedhiya ing ndhuwur. Dheweke kayane percaya kenapa wong maca warta utawa pendapat saka outlet liya nalika dheweke bisa nyedhaki lan nerangake gaweyane. Kayane strategi sing apik.

  2. 2

    Nonton @andersoncooper lan katon kaya sing bener… Hayward katon entuk $ 18 yuta nalika metu saka BP.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.