7 Tips Nggawe Mesin Pemasaran Wutah sing Sukses

strategi pertumbuhan

Nalika perusahaan ngupayakake ngasilake penghasilan anyar ing saluran sing durung digoleki, inisiatif tuwuh dadi saya populer. Nanging sampeyan miwiti ngendi? carane sampeyan miwiti? Aku bakal ngakoni, bisa uga gedhe banget.

Kaping pisanan, ayo ngomong babagan sebab kenapa inisiatif tuwuh ana. Yen perusahaan nyoba nambah penghasilan, bisa ditindakake kanthi sawetara cara: nggedhekake wates produk, ningkatake nilai pesanan rata-rata, nambah nilai umur pelanggan, lsp. Utawa, perusahaan bisa melu eksperimen saluran anyar kanggo macem-macem campuran saluran lan adol dhumateng para rawuh ingkang langkung wiyar. Sing nggawe alasan kenapa sawetara perusahaan, kayata Readers.com, nandur modal ing marketing pertumbuhan kanggo entuk luwih akeh pelanggan. Nalika pola pikir tuwuh bisa ditrapake ing pirang-pirang bidang bisnis sampeyan (tambahake kesadaran, retensi, lsp.), Kanggo tujuan artikel iki, aku mung bakal nuduhake pertumbuhan akuisisi pelanggan.

Tim Wutah sing digawe ing wiwitan taun wis nyoba lan kesalahan, ngalami sawetara kemenangan gedhe lan ora bisa dielehake. Apa sampeyan wis duwe sawetara inisiatif pemasaran pertumbuhan, utawa ora duwe pitunjuk babagan carane miwiti proses, iki sawetara perkara sing wis dipelajari tim kita ing taun kepungkur babagan nggawe mesin pertumbuhan efektif kanggo validasi saluran akuisisi pelanggan sing durung ditliti .

  1. Nglumpukake ide tuwuh saka KABEH.

Departemen sing beda-beda nyedhiyakake perspektif unik babagan kesempatan sing ana. Saran kula: kagungan keahliane. Anggota Tim Teknik lan anggota Tim Operasi bakal menehi pendapat sing beda banget. Mupangatake iki.

Ora mung melu macem-macem anggota tim menehi sampeyan titik wiwitan sing apik, sampeyan uga bisa menehi pola pikir lan eksperimen tuwuh dadi DNA perusahaan sampeyan. Nalika Tim Wutah sampeyan duwe 'roadmap wutah', utawa inisiatif tuwuh sing sampeyan rencanakake dileksanakake ing jangka wektu tartamtu, kabeh wong ing organisasi kudu ngrasakake kepemilikan ing proses kasebut.

  1. Mesthekake yen sampeyan duwe hak Analytics lan infrastruktur data ing panggonane.

Aja mabur wuta. Nalika miwiti inisiatif tuwuh, sampeyan kudu nduwe definisi sing jelas babagan sukses lan kepiye carane nglacak. Duwe instrumen sing bener kanggo ngukur target kanthi efektif iku penting. Proses sing sampeyan gunakake kanggo nemtokake sukses kudu dipanggang ing tahap perencanaan lan dilaporake kanthi irama biasa. Loop umpan balik sing kuat minangka getih sampeyan. Mung sampeyan bakal bisa sinau saka asil tes lan nggawe inisiatif sing luwih gedhe lan luwih apik ing mbesuk. Minangka inisiatif sing sukses, Analytics uga ngaktifake tim sampeyan kanggo golek wawasan lan sinau anyar uga saka eksperimen sing ora sukses.

  1. Prioritasake ide-ide tuwuh kanthi waspada kanggo fokus kanggo menehi nilai maksimal.

Ana ewu saluran akuisisi pelanggan sing kasedhiya, ora kalebu kesempatan anyar sing ditambah saben dina. Minangka pemasar pertumbuhan, sampeyan kudu ngerti kepiye sampeyan bisa ngirim paling regane kanggo perusahaan liwat kesempatan kasebut. Cekakipun, sinau rangking lan prioritas ide iku penting.

Sindrom obyek mengkilap bisa dadi jebakan umum kanggo para pemasar pertumbuhan sing terus-terusan nyuda kesempatan anyar. Aja kesusu. Nanging, rangkul kerangka kerja kanggo nyuda swara lan menehi metodologi sing bisa diulang lan bisa diukur. Ana sawetara cara sing diusulake babagan proses kerja pertumbuhan, mula manawa tim sampeyan mbutuhake wektu kanggo nemokake cara sing paling cocog kanggo sampeyan lan lingkungan.

  1. Risiko saldo kanthi hadiah.

Nalika pungkasane prioritas kanggo maksimalake jumlah 'bat' sing dijupuk (volume, volume, volume!), Kita uga ngerti manawa ora kabeh kesempatan digawe padha. Siji taruhan gedhe, yen entuk daya tarik bisa gampang menang sepuluh kemenangan luwih cilik.

Kita wis sukses nyampur sawetara risiko gedhe karo taruhan sing luwih cilik lan kurang beboyo. Nemtokake 'keseimbangan' bakal dadi khas kanggo tim sampeyan, nanging aja nganti adoh saka macem-macem ukuran risiko sing sampeyan lakoni karo saben taktik. Sawetara taktik menehi saran kanggo nyusup, mlaku, mlayu, dene liyane bisa uga mbutuhake luwih saka kabeh cara.

  1. Kesalahan ing sisih mlaku cepet banget.

Wektu minangka faktor sukses gedhe, sanajan asring dadi sumber paling langka tim sampeyan. Aja wedi yen obah kanthi cepet. Contone, sawetara eksperimen tuwuh duwe mover pisanan kauntungan, tegese kesempatan bisa uga milih wong sing nindakake taktik sadurunge nggawe saluran. Penting kanggo nindakake luwih awal ing kasus kaya ngono, amarga iki bisa dadi prabédan antara ROI sing gedhe utawa pamulangan sing luwih sithik.

  1. Tetep setya karo merek lan misi sampeyan.

Tip iki bisa uga rada klise, nanging aturane isih apik. Nalika nyoba saluran pertumbuhan, takon dhewe, "Yen taktik iki duwe asil sing apik, apa kita bakal ngetrapake strategi jangka panjang? ' Yen jawabane ora, terus. Akeh taktik tuwuh kanthi gampang bisa menang kanthi cepet, nanging penting banget kanggo ngerti manawa ngorbanake persepsi UX utawa merek, yaiku biaya sing didhelikake. Sawetara prekara katon apik ing kertas nanging yen ora cocog karo butir merek sampeyan, mesthine ora entuk wektu, investasi, utawa usaha.

  1. Transparan karo asil lan sinau.

Ora preduli babagan asil tes sing suram, priksa manawa sampeyan demokratisasi data karo tim sampeyan supaya bisa sinau karo sampeyan. Ora ana gunané pirang-pirang wong sing nggawe kesalahan sing padha amarga anggota tim ora ragu-ragu kanggo sosialisasi sinau. Keuntungan kanggo kabeh wong ing jangka panjang.

Ora preduli babagan maca lan riset prakarsa, cara paling cepet kanggo sinau yaiku miwiti nyoba ide. Aja lumpuh kanthi ragu utawa wedi yen gagal. Sampeyan bakal gagal. Nampa iku. Sinau saka iku. Banjur rampung kabeh maneh. Mung cara kanggo tuwuh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.