Media Sosial: 3 Tips Kanggo Luwih Sambung karo Pelanggan

Sambungan Media Sosial karo Pelanggan

Intine, media sosial minangka dalan loro, ing endi merek bisa ngluwihi marketing push tradisional, lan pancen kudu melu pelanggan kanggo nggawe loyalitas suwe-suwe. Mangkene telung tips sing bisa digunakake perusahaan sampeyan supaya luwih bisa nyambung karo para pelanggan ing media sosial.

Tip # 1: Nggawe Sistem Supaya Ora Bakal Ilang Kabar

Yen sampeyan nerbitake konten berkualitas tinggi ing akun media sosial lan nambah akeh pamirsa, kemungkinan pangikut lan pelanggan bakal sesambungan karo merek sampeyan. Iki minangka siklus sing sopan sing pengin sampeyan tahan, supaya bisa entuk duta sing bakal nyebarake konten sampeyan kanthi lisan lan menehi kontribusi kanggo pamirsa.

Cara sing wis kabukten bisa nggayuh iki yaiku kanthi menehi respons, kanthi priksa manawa sampeyan wis ngerti lan balesan langsung menyang kabeh komentar, @menti lan pesen pribadi sing dikirim. Saben interaksi minangka kesempatan kanggo nduduhake manawa sampeyan peduli karo pamirsa, kanthi matur nuwun marang umpan balik lan ngrungokake / tumindak kanthi sentimen sing kurang sithik.

Iki minangka prekara sing bisa sampeyan lakoni kanthi nyambungake akun media sosial menyang hub / piranti lunak layanan pelanggan, nggunakake sistem email lengkap lan push notifikasi sing ditawakake paling jaringan sosial utawa nggunakake solusi keterlibatan pamirsa kayata Loomly.

Apa sebabe iki: Miturut prinsip timbal balik, masarakat cenderung nanggapi tumindak positif kanthi tumindak positif liyane, saéngga merek sampeyan bisa nggawe hubungan lan ijol-ijolan terus.

Tip # 2: Mbangun Komunitas Pelanggan

Saiki ana ing media sosial kanthi akun sing bisa diakses publik minangka dhasar strategi pemasaran digital sing sukses, amarga merek sampeyan menehi kesadharan lan bahan bakar ing ndhuwur corong karo calon pelanggan.

Siji kesempatan kanggo njupuk level liyane yaiku supaya terus nggunakake media sosial ing dalan kanthi nggawe - lan njaga - komunitas tertutup khusus kanggo pelanggan sing wis ana, kayata karo Grup Facebook.

Cara iki ngidini sampeyan ngluwihi hubungan transaksional karo pelanggan lan menehi kesempatan kanggo nyambung karo wong liya sing duwe minat sing padha - pungkasane bisa ngencengi merek lan / utawa produk kanthi cara spontan.

Sabanjure, iki menehi sampeyan kesempatan kanggo menehi hadiah kanggo anggota sing paling aktif kanthi tunjangan sing ora nyata, kayata nyelinep menyang koleksi anyar, akses awal menyang penjualan pribadi lan ngajak acara perusahaan eksklusif.

Apa sebabe iki: Nggawe rasa duweke cocog karo kabutuhan manungsa supaya para pelanggan kudu dadi anggota klompok sing ditampa lan nyebabake hubungan emosional ing antarane pelanggan lan merek sampeyan.

Tip #3: Ngawasi merek sampeyan ing endi wae kanthi online

Yen saya tambah akeh, kemungkinan pelanggan luwih akeh babagan merek sampeyan ing saluran sing ora duwe utawa ngontrol. Nanging, amarga pelanggan ora takon pitakon marang sampeyan kanthi langsung, ora ateges sampeyan ora kudu mangsuli, utamane babagan merek sampeyan.

Kanthi nyiyapake tandha ing jeneng merek sampeyan, kanthi Google Alert sing gampang (lan gratis) utawa kanthi solusi premium kayata Mention, sampeyan bakal dikabari saben wong ing internet nggunakake jeneng merek sampeyan.

Iki minangka kesempatan unik kanggo nggabungake obrolan sing relevan lan ngirim luwih akeh kanthi menehi dhukungan - utawa mung saran - ing endi lan kapan calon pelanggan lan sing wis ana ora dikarepake.

Apa sebabe iki: Rasa kaget minangka salah sawijining driver emosi sing paling kuat sing bisa dialami manungsa. Nalika sampeyan nyambungake karo pelanggan kanthi cara sing ora dikarepake, merek sampeyan bakal entuk modal sentimental lan nggawe kabecikan.

Kauntungan Kompetitif sing Penting Kanggo Perusahaan Sampeyan

Ing jaman digital, sing biasane dadi pilihan, nggawe merek sing kuwat bisa digandhengake lan dingerteni minangka faktor sukses sing dibutuhake. Sambungan luwih apik karo para pelanggan minangka cara kanggo nggawe ikatan emosional, nggawe kapercayan lan nambah loyalitas. Iki minangka salah sawijining investasi paling cerdas sing bisa ditindakake perusahaan sampeyan.

Amarga komponen sosial sing alami, media sosial minangka papan sing paling apik kanggo miwiti. Nggawe proses supaya bisa nanggapi interaksi para pamirsa, nggawe komunitas eksklusif lan bermanfaat kanggo pelanggan sing ana lan ngawasi merek ing sanjabane saluran duweke minangka telung opsi sing kudu dipikirake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.