Aja nganti dadi Hostage dening Pangembang

hostage100107Pungkasan minggu iki aku miwiti obrolan karo seniman lokal sing wis ngewangi ature karo manajemen sawetara aplikasi web sing diduweni bos.

Obrolan kasebut ganti lan sawetara masalah diwiwiti babagan mbayar biaya pangembangan minggon tanpa bakal ana kemajuan karo pangembang sing lagi digarap. Saiki pangembang pengin ngisi biaya liyane kanggo ngrampungake proyek uga biaya perawatan mingguan kanggo nutupi panjaluk liyane. Dadi tambah parah.

Pangembang transfer jeneng domain supaya bisa ngatur. Pangembang uga dadi host aplikasi ing akun hosting. Cekakipun, pangembang saiki dadi sandera.

Kanthi matur nuwun sanget, wanita sing lagi dakgawe iki nuntut akses administratif mbiyen kanggo nyunting sawetara file template kanggo situs kasebut. Pangembang bisa menehi akses winates, nanging ora. Dheweke (males) menehi login administratif menyang situs kasebut. Bengi iki aku nggunakake akses kasebut kanggo nggawe serep kabeh kode kanggo situs kasebut. Aku uga ngerti apa piranti lunak manajemen sing digunakake lan langsung menyang administrasi database sing bisa ngekspor data aplikasi lan struktur tabel. Weh.

Pemilik wis ngrencanakake mindhah situs kasebut menyang jeneng domain anyar sawise pembangunan rampung. Iku gedhe amarga tegese domain saiki bisa kadaluwarsa yen ana pamisahan duka antarane pangembang lan perusahaan. Aku wis ndeleng kedadeyan kasebut sadurunge.

Sawetara tips yen sampeyan bakal entuk tim pangembangan outsourcing:

  1. Domain Pendaftaran

    Ndhaptar jeneng domain ing jeneng perusahaan. Ora ala yen pangembang sampeyan minangka Kontak Teknis ing akun kasebut, nanging tau transfer kepemilikan domain menyang sapa wae ing njaba perusahaan sampeyan.

  2. Hosting Aplikasi utawa Situs Sampeyan

    Apik banget yen pangembang sampeyan bisa uga duwe perusahaan hosting lan bisa dadi tuan rumah situs kanggo sampeyan, nanging aja ngono. Nanging, takon rekomendasi kanggo ngendi dadi tuan rumah aplikasi kasebut. Pancen pangembang ngerti karo piranti lunak manajemen, versi, lan lokasi sumber daya lan bisa mbantu produk sampeyan luwih cepet dirampungake. Nanging, jarene duwe akun hosting lan tambah pangembang karo login lan akses dhewe. Kanthi cara iki, sampeyan bisa narik plug nalika sampeyan prelu.

  3. Nduwe Kode kasebut

    Aja nganggep sampeyan duwe kode, tulisen. Yen sampeyan ora pengin pangembang nggunakake solusi sing sampeyan mbayar supaya bisa berkembang ing papan liya, sampeyan kudu mutusake nalika kontrak. Aku wis ngembangake solusi kanthi cara iki, nanging uga wis ngembangake supaya aku tetep bisa nyekel kode kasebut. Ing kasus sing terakhir, aku negosiasi biaya aplikasi sing luwih murah supaya ana insentif kanggo perusahaan supaya menehi hak. Yen sampeyan ora ngganggu pangembang nggunakake kode ing panggon liya, sampeyan ora kudu mbayar dolar paling dhuwur!

  4. Goleki pendapat liya!

    Ora krasa lara nalika ana wong sing ngandhani yen dheweke njupuk tawaran utawa konsultasi karo profesional liyane. Nyatane, aku nyaranake!

Intine yaiku sampeyan mbayar bakat pangembang nanging sampeyan kudu njaga kontrol lan kepemilikan babagan ide kasebut. Iki duweke. Sampeyan sing nandur modal, sampeyan sing nggawe resiko bisnis lan untung… lan sampeyan sing kudu njaga. Pangembang bisa diganti lan ora bakal nggawe aplikasi sampeyan, utawa luwih elek - bisnis sampeyan, beresiko.

6 Komentar

  1. 1

    Aku pangembang aplikasi web lan aku setuju karo akeh poin sampeyan (bisa uga kabeh) nanging aku pengin klarifikasi babagan # 3.

    Duplikasi Grosir situs utawa aplikasi sing didol menyang perusahaan liyane (utawa pesaing sing luwih elek) ora etis lan kudu mesthi ditetepake minangka ora bisa ditampa ing kontrak sampeyan. Nanging, aku wis nggawe solusi inovatif kanggo masalah umum nalika nggarap proyek klien sing ora ana gandhengane karo biz tartamtu uga ora nuduhake bagean penting saka solusi umum.

    Conto:
    Klien pengin level kaca lan kontrol level lapangan kaiket karo peran pangguna. Fungsi "out of the box" kanggo ASP.Net nindakake idin level folder. Dadi, aku ngidini idin asli kanggo .Net lan ngirim solusi minangka bagean saka aplikasi web sakabèhé.

    Aku yakin manawa dheweke duwe hak kabeh codebase (kaya sing wis ditemtokake ing kontrak), nanging aku rumangsa bisa nggunakake metodologi lan potongan kode sing padha kanggo ngrampungake ekstensi ing proyek mbesuk.

    Kerut liyane:
    Aku nindakake iki nalika ditanduri karo perusahaan konsultasi. Apa perusahaan konsultasi duwe hak miturut pendapat sampeyan kanggo bali lan nyalin solusi kasebut, lan marketing minangka duweke dhewe?

    • 2

      Notreally,

      Kayane aku setuju. Intine aku yaiku supaya sampeyan duwe kode lan bisa metu saka lawang. Yen pangembang nyusun kode kanggo sampeyan lan nolak menyang situs sampeyan - sampeyan ora duwe kode kasebut. Aku wis ndeleng kedadeyan kasebut kalebu grafis, Flash, .NET, Java… apa wae sing mbutuhake file sumber lan output.

      Doug

  2. 3

    Aku ngerti saka ngendi sampeyan asale lan sanajan aku ora setuju karo kabeh 100% (aku duwe peringatan), perusahaan kudu ngelingi iki.

    1. BENAR. Ora bisa stres iki cukup. Aku wis kerja ing perusahaan cilik sing nindakake iki lan rasane salah banget amarga melu. Aku seneng banget bisa metu saka kana. Pelanggan kudu tetep ngontrol domain. Yen duwe wong sing cukup pinter, aja menehi pangembang akses menyang iki. Yen ora, priksa manawa pangembang duwe cara supaya sampeyan bisa ngowahi info / ngirim domain liwat antarmuka reseller paling ora.

    2. Aku sebagian setuju karo iki, nanging gumantung karo kahanane. Yen sampeyan nggunakake aplikasi PHP sing sederhana lan butuh hosting murah, kabeh golek akun LunarPages utawa DreamHost utawa lebokake ing kana. Menehi akses pangembang. Nanging, hosting bareng sing murah regane duwe kekurangan ... utamane kanggo perkara sing luwih gedhe. Nanging yen sampeyan cukup kuwatir yen sampeyan kudu duwe staf teknis sing bisa ngatasi. Akeh sing jelas babagan kepercayaan. Mesthi wae nggawe kontrak yen sampeyan bisa ngerteni babagan jinis iki (watesan lan liya-liyane). Hosting pihak katelu pancen apik yen pangembang ora prelu nggawe sing mewah. Aku ngakoni yen aku ambruk amarga pancen kahanan. Iki uga gumantung karo ukuran situs, macem-macem teknologi sing digunakake. Yen bakal gedhe, nganggep nyewa karyawan. Ora mesthi dadi pilihan, nanging luwih aman kanggo keperluan gedhe.

    3. Iki uga sing ditindakake mantan perusahaanku. Sampeyan bisa lunga, dheweke bakal menehi HTML, gambar lsp .... nanging ora ana kode. Kode kasebut minangka layanan sing disewakake kanthi dhasar. Yen wis dikandhani, ana sing duwe lan duwe. Aku wis mesthi adol ora eksklusif. Intine, aku kudu bisa nggunakake maneh komponenku. Aku ora duwe masalah karo klien sing duwe, nindakake apa sing dikarepake lan duwe wong liya ngupayakake ... nanging aku ora bakal menehi hipotek lan kudu nyipta roda saben-saben.

    4. Tansah. Tansah. Tansah.

  3. 4

    Kiriman apik… apik sanajan aku ora setuju karo siji barang (# 2):

    "Apik tenan yen pangembang sampeyan duwe perusahaan hosting lan bisa dadi tuan rumah situs kanggo sampeyan, nanging ora nindakke."

    Sanajan aku ngerti logika ing ngisor iki, bisa uga ora produktif kanggo sawetara prentah supaya proyek sampeyan dadi tuan rumah ing papan liya. Yen perusahaan sing nggawe situs utawa app duwe platform hosting sing luwih seneng digunakake, kemungkinan bakal luwih efisien lan produktif kanggo digunakake.

    Kajaba iku, saka sudut pandang filosofis, yen sampeyan ora nggunakake platform hosting pangembang amarga sampeyan ora pengin "dicekel", mula iki nggawe rasa ora percaya wiwit wiwitan. Yen sampeyan pancen ora ngandel karo pangembang supaya bisa dadi host, mula apa sampeyan pengin nggawe kerjane luwih dhisik?

    Aku ngerti manawa ana akeh crita medeni babagan kahanan semacam iki, nanging umume aku nyaranake sampeyan fokus kanggo golek pangembang sing dipercaya. Sampeyan bisa nggunakake hosting pangembang lan isih nglindhungi dhewe kanthi njaluk akses administratif lan nggawe serep dhewe.

    Maneh, kirim apik lan informasi sing migunani banget.

    Thanks!
    Michael Reynolds

    • 5

      Hi Michael,

      Kayane katon kaya masalah kepercayaan, nanging ora dakkira - pancen masalah kontrol lan tanggung jawab. Yen sampeyan bakal nandur modhal babagan pangembangan situs web, sampeyan kudu yakin manawa sampeyan bisa ngontrol lingkungane.

      Ana kedadeyan ing bisnis sing ngrusak sesambetan lan ora kudu negatif. Mbok pangembang / perusahaan sampeyan entuk klien sing gedhe banget lan ora bisa menehi sampeyan wektu. Mbok menawa target bisnis kasebut diganti. Kadhangkala perusahaan hosting bisa uga duwe masalah.

      Aku menehi saran supaya sampeyan ngontrol lan tanggung jawab hosting sampeyan supaya sampeyan bisa gumantung karo pangembang kanggo apa sing dikarepake - berkembang!

      Aku seneng push-back, Michael.

  4. 6

    Aku uga pangembang aplikasi web, lan dak kira sampeyan wis nemplek ing pucuk sirah. Sawetara pikirane:

    Aku ngira kabeh wong bakal setuju (lan adhedhasar komentar ing ngisor iki) # 1 iku mutlak. Aja nganti nate nglakoni. Wis tau. Ing kahanan apa wae.

    Aku duwe gaya # 2 sing beda tinimbang sawetara kanca pangembang: kita nolak dadi host produk pungkasan kanggo para pelanggan (mesthine, kita dadi server uji coba kanggo klien kanggo nyoba drive produk sajrone pembangunan). Kita seneng nulungi klien supaya bisa dadi host dhewe utawa golek panyedhiya hosting. Kita ora pengin entuk bisnis hosting. Yen tegese nolak gaweyan, mula iya. Ana akeh perusahaan hosting utawa perusahaan prasarana sing hebat tinimbang nyedhiyakake layanan iki kanthi rega sing luwih murah. Kita nyengkuyung portabilitas karya kita, lan bakal nindakake apa wae supaya bisa dadi host, sanajan klien ngganti panyedhiya hosting ing dalan.

    Kanggo # 3, klien entuk kabeh kode sumber produk pungkasan kanthi siji peringatan: Kanggo produk pihak katelu sing digunakake ing solusi (kayata kontrol web saka Telerik utawa Komponen Siji), kita bisa menehi klien dll sing dikompilasi kanggo klien kontrol pihak katelu (ujar kisi). Kesepakatan lisensi karo perusahaan pihak katelu (sing diwenehake marang klien) nglarang kita nyebar kode sumber kanggo jinis kontrol kasebut, amarga properti intelektual pihak katelu, dudu duweke kita. Panganggone jinis produk kasebut ngirit wektu pangembangan kanggo klien lan luwih murah tinimbang nggawe fungsi sing padha saka awal. Kita luwih dhisik babagan kabijakan iki sadurunge ora rampung. Mesthine, yen klien pengin mbayar pangembangan kontrol khusus (tinimbang nggunakake produk prebuilt saka pihak katelu), kita menehi kode sumber kanggo kontrol khusus kasebut lan kabeh liyane.

    Nalika nggunakake maneh kode, kita bakal ngerti kasunyatan manawa kita bisa nggunakake maneh bagean saka kode kasebut kajaba dikembangake kanthi ekslusif kanggo panggunaan klien (ujar kanggo proses bisnis proprietariat) sadurunge rampung. Yen klien pengin nggawe kode eksklusif, mesthine kasedhiya.

    Kaya sing dikandhakake wong liya, # 4 mesthi disaranake. Tansah!

    Regards,
    Tim Young

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.