Aja nganti dadi Hostage dening Pangembang

sandera100107Pungkasan minggu iki aku miwiti obrolan karo seniman lokal sing wis ngewangi ature karo manajemen sawetara aplikasi web sing diduweni bos.

Obrolan kasebut ganti lan sawetara masalah terus mbayar biaya pangembangan minggon tanpa ana kemajuan karo pangembang sing lagi kerja bareng. Saiki pangembang pengin ngisi biaya liyane kanggo ngrampungake proyek uga biaya perawatan mingguan kanggo nutupi panjaluk liyane. Dadi tambah parah.

Pangembang transfer jeneng domain supaya bisa ngatur. Pangembang uga dadi host aplikasi ing akun hosting. Cekakipun, pangembang saiki dadi sandera.

Kanthi matur nuwun sanget, wanita sing lagi dakgawe iki nuntut akses administratif mbiyen kanggo nyunting sawetara file template kanggo situs kasebut. Pangembang bisa menehi akses winates, nanging ora. Dheweke (males) menehi dheweke login administratif menyang situs kasebut. Bengi iki aku nggunakake akses kasebut kanggo nggawe serep kabeh kode kanggo situs kasebut. Aku uga ngerti apa piranti lunak manajemen sing digunakake lan pindhah menyang administrasi database sing bisa ngekspor data aplikasi lan struktur tabel. Weh.

Pemilik wis ngrencanakake mindhah situs kasebut menyang jeneng domain anyar sawise pembangunan rampung. Iku gedhe amarga tegese domain saiki bisa kadaluwarsa yen ana pamisahan duka antarane pangembang lan perusahaan. Aku wis ndeleng kedadeyan kasebut sadurunge.

Sawetara tips yen sampeyan bakal entuk tim pangembangan outsourcing:

  1. Domain Pendaftaran

    Ndhaptar jeneng domain ing jeneng perusahaan. Ora ala yen pangembang sampeyan minangka Kontak Teknis ing akun kasebut, nanging tau transfer kepemilikan domain menyang sapa wae ing njaba perusahaan sampeyan.

  2. Hosting Aplikasi utawa Situs Sampeyan

    Apik banget yen pangembang sampeyan bisa uga duwe perusahaan hosting lan bisa dadi tuan rumah situs kanggo sampeyan, nanging aja ngono. Nanging, takon rekomendasi kanggo ngendi dadi tuan rumah aplikasi kasebut. Pancen pangembang ngerti karo piranti lunak manajemen, versi, lan lokasi sumber daya lan bisa mbantu produk sampeyan luwih cepet dirampungake. Nanging, jarene duwe akun hosting lan tambah pangembang karo login lan akses dhewe. Kanthi cara iki, sampeyan bisa narik plug nalika sampeyan prelu.

  3. Nduwe Kode kasebut

    Aja nganggep sampeyan duwe kode, tulisen. Yen sampeyan ora pengin pangembang nggunakake solusi sing sampeyan bayar supaya dikembangake ing panggon liya, sampeyan kudu mutusake nalika kontrak. Aku wis ngembangake solusi kanthi cara iki, nanging uga wis ngembangake supaya bisa nahan kode. Ing kasus sing terakhir, aku negosiasi biaya aplikasi sing luwih murah supaya ana insentif kanggo perusahaan supaya menehi hak. Yen sampeyan ora ngganggu pangembang nggunakake kode ing papan liya, mula ora kudu mbayar dolar paling dhuwur!

  4. Goleki pendapat liya!

    Ora krasa lara nalika ana wong sing ngandhani yen dheweke njupuk tawaran utawa konsultasi karo profesional liyane. Nyatane, aku nyaranake!

Intine yaiku sampeyan mbayar bakat pangembang nanging sampeyan kudu njaga kontrol lan kepemilikan babagan ide kasebut. Iki duweke. Sampeyan sing nandur modal, sampeyan sing nggawe resiko bisnis lan untung… lan sampeyan sing kudu njaga. Pangembang bisa diganti lan ora bakal nggawe aplikasi sampeyan, utawa luwih elek - bisnis sampeyan, beresiko.