Apa Ana Wektu Luwih Apik kanggo Nggawe Jaringan Sosial Anyar?

Jaringan sosial

Aku luwih sithik nggunakake wektu ing media sosial. Antarane algoritma sing cacat lan ora setuju sing ora sopan, saya suwe saya suwe ing media sosial, saya seneng.

Sawetara wong sing nuduhake rasa ora marem karo aku wis ngandhani yen aku salah dhewe. Dheweke ujar manawa diskusi politik saya mbukak sajrone sawetara taun kepungkur sing mbukak lawang. Aku pancen percaya karo transparansi - malah transparansi politik - mula aku loro bangga karo kapercayan lan mbela dheweke sajrone pirang-pirang taun. Ora sukses tenan. Dadi, suwene taun kepungkur aku ngupayakake supaya ora ngrembug babagan politik online. Sing apik banget yaiku para pelaku duraku isih padha nyuworo kaya sadurunge. Aku mikir sejatine mung pengin aku meneng.

Pengungkapan lengkap: Aku aneh politik. Aku seneng politik amarga aku seneng pemasaran. Lan condongku cukup aneh. Secara pribadi, aku tanggung jawab kanggo mbantu jagad iki dadi papan sing luwih apik. Secara regional, aku cukup liberal lan ngurmati perpajakan kanggo nulungi wong liya sing butuh. Nanging, ing nasional, aku yakin kita bakal duwe perubahan.

Aku dudu korban, nanging asil kamardikan nggawe aku diserang kabeh wong. Kanca-kancaku sing kiwa neges negesake negesake aku minangka pekarangan, wong sing duwe swiwi sisih tengen. Kanca-kancaku sing lunyu ing sisih lokal kepengin weruh kenapa aku melu-melu Demokrat. Lan kanthi pribadi, aku ngremehake label ing sembarang arah. Aku mikir ora perlu sengit marang kabeh wong utawa ideologi politik yen sampeyan ora setuju karo siji wong utawa aspek ideologi kasebut. Kanthi tembung liya, aku bisa ngerteni sawetara pangowahan kebijakan sing kedadeyan saiki tanpa ngurmati para politisi sing nggawe.

Bali menyang jaringan sosial.

Aku yakin janji media sosial sing luar biasa yaiku kita bisa jujur, saling ngerti, ngerti siji lan liyane, lan dadi luwih cedhak. Wah, apa aku salah. Jeneng anonim media sosial sing dikombinasikake karo kemampuan impersonal kanggo mbanting wong sing bisa dianggep penting banget.

Jaringan sosial rusak, lan kekuwatan sing saiki dadi luwih parah (miturut pendapat saya).

  • On Twitter, desas desus yen sampeyan diblokir @williamlegate, sampeyan wis diidentifikasi minangka kacang sayap kanan lan bayangan - tegese nganyari sampeyan ora ditampilake ing stream umum. Aku ora ngerti apa sejatine, nanging aku wis ngerteni yen tuwuh saya rada stagnan. Bagean sing paling elek yaiku aku seneng banget karo Twitter. Aku ketemu wong anyar, nemokake crita sing apik tenan, lan seneng nuduhake konten ing kana.

Aku takon @jack, nanging kanthi cara nyata - aku durung nate nanggap wangsulan.

  • On Facebook, dheweke ngakoni saiki nyaring feed kanggo obrolan pribadi liyane. Iki, sawise pirang-pirang taun push perusahaan kanggo mbangun komunitas, luwih transparan ing interaksi karo konsumen lan bisnis, lan perusahaan sing nandur modal jutaan menyang integrasi, otomatisasi, lan pelaporan. Facebook mung narik plug kasebut.

Miturut pendapatku sing jujur, ngilangi kecenderungan politik sing surreptit luwih mbebayani tinimbang kecenderungan awake dhewe. Aku ora masalah karo telik pamrentah ing akun sosial sing akun kasebut ningkatake kegiatan ilegal, nanging aku duwe masalah gedhe karo perusahaan kanthi tenang nyetel debat kanggo kepentingan sing dikarepake. Facebook malah dadi sumber warta nganti swara umum. Kanthi tembung liyane, gelembung bakal luwih kuat. Yen minoritas ora setuju, ora masalah - bakal diwenehi pesen mayoritas.

Kudu Ana Jaringan Sosial sing Luwih Apik

Sawetara wong percaya manawa Facebook lan Twitter pancen pancen paling penting. Akeh jaringan sing nyoba saingan lan kabeh wis gagal. Ya, kita padha ngomong babagan Nokia lan Blackberry nalika nerangake ponsel. Aku ora yakin manawa jaringan anyar bisa lan bakal nguwasani pasar nalika nggunakake kebebasan sing padha sing nggawe sukses Twitter lan Facebook.

Masalahe dudu ideologi sing ala, nanging sopan santun. Kita ora bakal ngarep-arep maneh ora setuju karo wong-wong sing kita ora setuju. Pengarepan dina iki yaiku isin, ejekan, bully, lan nggawe bisu. Stasiun berita kita nggambarake tumindak kasebut. Malah para politikus kita uga nggunakake tumindak kasebut.

Aku seneng banget duwe macem-macem pamikiran. Aku ora setuju karo sampeyan lan tetep ngajeni kapercayan sampeyan. Sayange, karo rong partai, kita katon ora bisa milih siji liyane tinimbang nggawe solusi ing tengah sing ngajeni kabeh.

Apa Kasedhiya Kabeh Kanthi Pemasaran?

Nalika media (berita, telusuran, lan media sosial) ditemokake campur tangan ing politik, bakal nyebabake kabeh bisnis. Kena pengaruh kula. Aku ora yakin manawa kapercayanku nyebabake bisnisku. Aku ora bisa kerja maneh kanggo pimpinan industri sing pancen daksinaoni lan dipelajari amarga maca pendapat babagan masalah politik lan nuli mundur.

Saiki kita nonton prajurit keadilan sosial ing saben sisi spektrum sing duwe merek tanggung jawab kanggo merek ing endi pariwara, lan apa sing dikandhakake para karyawan kanthi online. Dheweke nyengkuyung boikot… sing ora mung pengaruhe tumrap pimpinan bisnis, nanging saben karyawan ing njero komunitas lan lingkungane. Siji tweet saiki bisa nyuda rega saham, bisnis sing cilaka, utawa ngrusak karir. Aku ora bakal pengin wong-wong sing ora setuju karo ideologi kasebut diukum finansial kanggo dheweke. Iki kakehan. Iki ora bisa digunakake.

Asile kabeh iki yaiku bisnis mundur saka media sosial, ora nggunakake. Bisnis dadi kurang transparan, ora transparan. Pemimpin bisnis ndhelikake dhukungan kanggo ideologi politik, ora promosi.

Kita butuh jaringan sosial sing luwih apik.

Kita butuh sistem sing menehi santun, nebus, lan ngajeni. Kita butuh sistem sing nyengkuyung panemu lawan tinimbang nggawe kamar kumandhang sing nesu. Kita kudu ndhidhik siji lan sijine marang sudut pandang alternatif. Kita kudu sabar karo ideologi liyane.

Ora ana wektu sing luwih apik tinimbang saiki kanggo nggawe platform jejaring sosial kaya iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.