Sing Apik, Sing Gedhe, lan medeni kanthi Intelijen Ponggawa

tim berners lee

Nalika aku dibebasake kanthi terhormat saka Angkatan Laut ing taun 1992, wektu iku sampurna. Aku kerja ing Virginian-Pilot ing Norfolk, Virginia - perusahaan sing nggunakake Inovasi IT kanthi lengkap minangka strategi utama. Kita nginstal serat lan mbusak satelit baris saka situs, kita minangka kontroler logika sing bisa diprogram kanthi hard menyang PC lan njupuk data sing mbantu kita ngrampungake pangopènan liwat Intranet, lan perusahaan induk, Landmark Komunikasi, wis nandur modhal entuk koran kanthi online. Aku ngerti manawa Web minangka pangowahan sing ganti urip.

Lan mung rong taun sadurunge, Sir Tim Berners-Lee dibangun kabeh alat sing dibutuhake kanggo Web sing digunakake, kalebu Protokol Transfer HyperText (HTTP), Basa Markup HyperText (HTML), browser Web sing pertama, sing pertama Piranti lunak server HTTP, server web pertama, lan kaca Web pisanan sing nggambarake proyek kasebut dhewe. Bisnis lan karirku kanthi sejatine kabeh diwiwiti amarga inovasie, lan aku kepengin terus ndeleng dheweke ngomong kanthi langsung.

25 Taun Banjur lan Transformasi TI

Mark Schaefer ngajak aku melu dheweke Luminaries - Ngomong Pikiran Paling Padhang ing Teknologi, podcast Dell sing nyedhiyakake pemahaman sing hebat babagan pamimpin perusahaan sing paling inovatif ing donya. Nalika aku ngerti Dell minangka perusahaan sing adol desktop lan laptop menyang konsumen lan server menyang bisnis - aku ora nate ngerti babagan ekosistem Dell Technologies umume nganti kesempatan iki. Iki minangka perjalanan sing apik banget - saka kerja karo Mark sing aku hormati - lan entuk wawasan babagan masa depan nalika wawancara karo kepemimpinan Dell.

Luwih saka iku mengko!

Minangka bagean saka program, kita diundang teka Dell EMC World ing Las Vegas (ing kana nulis ing meja kamar hotel). Ora suwe, kita ngerti manawa Berners-Lee bakal ngomong Kacerdhasan gawéyan. "Giddy" minangka siji-sijine istilah sing cocog kanggo nggambarake kasenenganku. Kayane Mark malah ngajak aku supaya tenang ing sawijining wektu. 🙂 Priksa manawa mriksa Pikirane Mark ing pidato iki uga!

Sir Tim Berners-Lee babagan Intelijen Ponggawa

Baris kanggo pidato kasebut ngubengi setengah arah ing Sands Expo lan aku matur nuwun banget amarga Mark duwe papan nalika dheweke cepet-cepet ngemas peralatan kasebut saka rekaman paling anyar. Kita lungguh, lan Mark njupuk foto aku ing ndhuwur ... woohoo! Sawetara menit mengko Sir Tim teka ing panggung lan miwiti diskusi. Dheweke nuduhake tresnane awal marang Isaac Asimov lan Arther C. Clarke, loro penulis sing almarhum bapakku ngenalake aku nalika aku isih enom (mesthi wae karo Star Trek!). Ing umur 16 taun, aku isih tuwa, isih kepenak mikir babagan podo karo urip kita - sanajan aku ngerti aku ora bakal dadi satriya. Ya, kayane mung bedane.

Berners-Lee menehi ngerti kabeh wong manawa dheweke dudu ahli AI, nanging dheweke duwe pikirane babagan mupangate lan rasa wedi sing ana ing kana. Pangowahan sing bakal teka saka AI meh ora bisa ditemokake saiki, nanging ora ana sing mbantah kemungkinan uga mupangate tanpa wates tumrap manungsa.

As DellEMC maju teknologi dhewe, contone, hyper-konvergensi karo AI wis cedhak - sistem sing tuwuh komputasi, panyimpenan, lan jaringan kanthi cerdas amarga perusahaan mbutuhake. Pangurangan integrasi gedhe-gedhe, sistem sing beda, lan kesalahan manungsa bakal mbantu luwih akeh perusahaan tekan ngluncurake kecepatan, istilah kasebut keprungu kaping pirang-pirang ing acara kasebut.

Berners-Lee ngrembug babagan kamajuan masyarakat sing bisa ditindakake kanggo mbantu nyuda sampah, nambah efisiensi, lan perbaikan masarakat kanggo masarakat.

Coba pikirake iki saka tampilan perusahaan, duwe sistem finansial sing bisa prédhiksi, nyaranake, utawa uga nyetel adhedhasar kesehatan finansial. Utawa sistem sumber daya manungsa sing nggawe sistem insentif kanggo motivasi karyawan. Utawa sistem pertanian sing ngoptimalake panggunaan pestisida utawa banyu kanthi dinamis tanpa kudu menehi kabar marang petani. Utawa perusahaan teknologi sing bisa ngukur lan ngoptimalake infrastruktur lan uga pengalaman panganggo tanpa prelu nggawe rencana produk, klompok fokus, utawa pengujian.

Utawa, mesthine pemasaran intelijen buatan sing nggawe basa, penawaran, media, lan saluran kanggo nggawe pribadi lan narik prospek! Wah!

Apa babagan Skynet lan Singularitas?

The singularity minangka hipotesis manawa panemuan superintelligence gawean kanthi tiba-tiba bakal nyebabake tuwuhing teknologi, dadi ana owah-owahan peradaban manungsa.

Kanthi tembung liya, apa sing kedadeyan nalika sistem ngembangake sistem sing ora bisa dingerteni? Fiksi ilmiah asring nggambarake kaya Terminator, ing endi teknologi nemtokake manungsa ora prelu lan ngrusak kita. Wawasan Berners-Lee ora ganas nanging isih nuwuhake kuwatir. Salah sawijining masalah sing dibahas yaiku robot ora bakal duwe hak. Lan pimpinan bisnis lan pamrentah kudu nggawe kontrol sing luwih rumit Telung Undhang-undhang Isaac Asimov.

Ayo disisihake senjata robot cerdas sing wis nglanggar aturan # 1. Masalahe, kaya sing diandharake Berners-Lee yaiku robot dudu masalah nyata - Kacerdhasan gawéyan yaiku. Perusahaan sing teknologi lan kabeh bakal ngetrapake AI kanggo mbantu saben aspek bisnis. Mark asring nuduhake Domino's Pizza minangka conto. Apa perusahaan pizza sing duwe teknologi? Utawa dheweke a perusahaan teknologi dibangun kanggo ngirim pizza? Dina iki pancen akeh banget.

Lan masalahe? Perusahaan do duwe hak; mulane, teknologine duwe hak gawan. Lan kanthi proxy, intelijen buatan sing diproduksi dening perusahaan kasebut bakal duwe hak. Iku cukup angel sing kudu dibahas nalika intelijen buatan nyepetake popularitas lan panggunaan. Contone, bayangake perusahaan gedhe, sing duwe platform sing nggunakake intelijen buatan kanggo nggawe sing duwe bathi kanggo para pemegang saham - nanging iki ngrusak manungsa. Dudu robot sing kudu kuatirake, nanging intelijen buatan sing ora duwe kontrol kanggo njamin keamanan lan keamanan.

Yikes!

Berners-Lee mikirake singularitas kasebut bisa dadi kasunyatan sajrone 50 taun. Dheweke uga negesake manawa ujar manawa duweke nyoto panemu manawa AI bakal ngluwihi kecerdasan manungsa. Kita urip ing jaman sing apik tenan! Aku ora percaya Berners-Lee dadi kuwatir lan ora wedi karo masa depan iki - dheweke mung ujar manawa perusahaan, pamrentah, lan uga para juru dongeng fiksi ilmiah kudu luwih ngrembug masalah kasebut yen kita ngarepake manawa masa depan kita aman.

Pengungkapan: Dell mbayar kabeh biaya kanggo nekani Dell EMC World lan dadi klienku kanggo Luminaries podcast Priksa manawa kanggo nyetel lan mriksa maneh, kita pancen pengin saran!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.