Tiger Woods ORA ngatasi Kelemahane

Garis Rampung!Ganti Iki minangka situs sing apik yen sampeyan durung bisa ndeleng. IMHO, dina iki Manifesto ana sing istiméwa, sanadyan.

Apa sampeyan mikir tenan Tiger Woods nulis praktik jam mung kanggo njaga apa sing paling gampang ditindakake? Flip Flippen ujar manawa lali nemokake kekuwatan sampeyan, nanging kelemahane sampeyan sing ngalang-alangi sampeyan entuk sing paling apik.

Sejatine, Tiger Woods ora ngatasi kekurangane babar pisan. Dheweke ngerteni kekuwatan lan nggunakake akeh wektu lan gaweyan sing angel kanggo nyetel kekuwatan kasebut.

Ing umur 39 taun, aku wis nemoni sawetara perkara ing urip, nanging iki kalebu sawetara:

  1. Sejatine ora mungkin wong bisa ganti. Nanging ora angel kanggo wong sing nyetel - kadang-kadang dheweke mung butuh push sing lembut.
  2. Temokake apa sing sampeyan tresnani lan apa sing sampeyan unggul… lan ngerteni cara golek dhuwit. Sampeyan ora bakal luwih seneng.
  3. Pemimpin sing fokus ing kekurangan sampeyan ora dadi pemimpin. Pemimpin sejatine ngerti apa sing dikepengini dening wong lan nyelarasake target karo kemampuan. Ora ana wong loro sing padha lan kudune ora tau, tau dibandhingake saben liyane.
  4. Pemimpin sing ngenali karyawan ora sukses bakal menehi karyawan sing paling gedhe kanthi menehi arah supaya bisa sukses, sanajan ana ing ngarep lawang. Kejam yen nyelehake wong ing posisi gagal lan njaga ing kana.
  5. Yen sampeyan menehi wong kesempatan supaya sukses, dheweke bakal jarang ngganggu sampeyan.

Flip takon, "Yen sampeyan precaya marang aku, utawa sanajan sampeyan ora prelu, wangsuli pitakon iki: Apa sing nomer siji ngindhari sampeyan kinerja lan pemenuhan sing luwih dhuwur?"

Flip mikir yen kekurangan sampeyan sing nahan sampeyan. Aku ora ngira babar pisan. Aku yakin sing nomer siji sing nyegah sampeyan yaiku sampeyan durung nemokake lan nemokake dalan kanggo nggunakake kekuwatan sampeyan kanthi lengkap.

Aku dadi pemain golf. Tiger Woods minangka pemain golf sing hebat. Yen uripku nyoba nambah game golf, aku ora bakal bisa nemoni game Tiger Woods. Aku ora bakal mbuwang-mbuwang wektu kanggo ngapikake game golf - aku bakal luwih akeh wektu dadi teknolog lan konsultan sing hebat. Sing paling aku trampil, iku sing dak tresnani… lan iku sing dadi pakan kulawarga. Aku pengin ngerti apa sing bakal ditindakake supaya bisa dadi ndhuwur game - amarga aku ngerti yen aku pancen wis trampil.

Bedane antarane akurasi 99.9% lan akurasi 100% mung 0.1%. Nanging 0.1% sing mbutuhake fokus lan usaha sing paling penting kanggo ngatasi. Kadhangkala ora bisa diatasi. Tiger Woods wis ngidentifikasi kekuwatan sing nyebabake dheweke ngasilake 99.9% lan dheweke nggunakake kabeh tenagane kanggo nyoba nguwasani 0.1% pungkasan. Dheweke bisa uga kari kari nyoba lan ora nate tekan ing kana. Nanging, kunci kesuksesan yaiku ngerti apa kekuwatan lan duwe kapercayan yen pancen bisa meksa 100%.

Salah sawijining manajer sadurunge yaiku kanthi gampang. Kunci pas ora bakal apike dadi palu lan palu ora bakal trampil ing kunci pas. Yen sampeyan dadi pimpinan, goleki apa sing ana ing kothak piranti lan gunakake kanthi cara sing bener. Yen sampeyan mung ngupayakake awake dhewe - pikirake manawa kunci utawa palu.

Bubar aku duwe wong njagong aku lan, amarga kuwatir, dheweke menehi ngerti aku sing ora apik. Aku ngira dheweke ngarepake aku bakal mbantah utawa nesu. Aku cepet mesem lan nyawang dheweke lan ujar, "Aku setuju karo sampeyan!". Kasunyatane, apa sing ora dakkarepake dudu apa sing dakkarepake lan uga sing ora dakkarepake!

Flip nulis, "Kanggo dadi sing paling apik, kita bisa? Lan kudu? Sinau carane nyilikake alangan prilaku nalika ngoptimalake kekuwatan amarga sukses nyata nuntut luwih saka bakat lan kemampuan."

Aku bakal menehi komentar iki lan ujar, "Supaya bisa dadi sing paling apik, kita bisa? Lan kudu? Sinau cara nggedhekake kekuwatan amarga sukses nyata nuntut luwih saka bakat lan kemampuan."

Kasus kasebut yaiku Michael Jordan, bisa uga dadi salah sawijining juara paling gedhe ing jaman saiki. Michael Jordan sukses ing game kasebut lan rumangsa ora bisa nggawe luwih apik. Dheweke entuk 100%. Bareng wis rampung, dheweke nuli enggak. Dheweke kanthi cepet ngerti manawa dheweke ora bakal dadi pemain bal.

IMHO, sawise Michael Jordan nemtokake manawa, sanajan dheweke pemain bisbol sing apik, dheweke ora bakal dadi pemain bisbol sing apik. Dheweke ninggalake game sing disenengi lan bali menyang kekuwatan. Saiki, Michael Jordan isih dadi juara. Ngenali kekuwatane ora bakal dadi bola basket maneh, dheweke ngerti manawa bisnis minangka game sabanjure sing bakal ditindakake, lan dheweke ngupayakake 0.1% kanggo nggawa dheweke menyang ndhuwur.

Ngenali kekuwatan sampeyan lan maksimalake. Aja sampah wektu kanggo kekurangan sampeyan. Yen sampeyan bisa nambah cacat, sing paling apik sing sampeyan ngarepake yaiku rata-rata. Ora ana sing pengin rata-rata.

miturut Wikipedia, Tiger Woods seneng olahraga, prahu, olahraga banyu, mancing, masak lan balapan mobil. Sampeyan ora ngira Macan bakal enggal-enggal mbukak Pak Universe, The Bass Masters, utawa Indianapolis 500, apa ora? Ya, dakkira uga.

5 Komentar

  1. 1

    WOW! Aku setuju banget karo sing sampeyan tulis. Siji-sijine bagean sing ora setuju karo aku yaiku meh ora bisa diganti. Nanging aku bakal ujar manawa angel banget kanggo ngganti lan luwih gampang tetep ing status tinimbang kudu nggayuh emosi lan psikologis.

    Ngandika iku - Aku pitados tenan ing kekiyatan. Nalika nyoba ngatasi kelemahane, luwih asring fokus ing kelemahane bakal nambah (asil sing ora dikarepake).

    Nanging kekuwatan kaya SEO organik. Kekuwatan sampeyan kanthi alami wiwit nyuda kekurangane (kaya konten lan tautan sing apik).

    ANyway, postingan apik. Babar pisan digawe dina iki, negesake sawetara kapercayan inti. matur nuwun yoU!

  2. 2

    Aku setuju kabeh Doug - bedane antara apik karo sing apik yaiku 0.1% pungkasan. Ana akeh wong sing bisa nggayuh tandha 99.9%, nanging mung sawetara sing bisa ngatasi 0.1% pungkasan. Pancen bener karo meh kabeh kegiyatan, apa golf, fotografi, utawa program.

  3. 3

    Great Post Doug, aku setuju yen kita kudu ngrampungake strenghts, masalahe yaiku nalika nyambut gawe kanggo wong liya, dheweke asring fokus karo sampeyan lan asring nyoba nggawe kelemahane sampeyan ing ngarep lan nyoba nggolek supaya padha-padha kanggo kekuwatan sampeyan.

    Aku setuju manawa para pemimpin gedhe fokus lan ningkatake kekuwatan sampeyan, nalika aku duwe manajer kanthi ideologi kasebut, aku wis sukses lan nalika ana manajer sing fokus marang kekirangan, aku ora seneng.

  4. 4

    Pos sing apik. Aku setuju manawa ora penting kanggo nambah kekurangan. Mesthi ana akeh perkara sing kita ora kepenak lan ora bisa nggunakake wektu kanggo nambah. Kita kudu fokus karo kekuwatan.

  5. 5

    Aku setuju manawa kita kudu fokus karo kekuwatan lan ora kanggo kekurangan. Tugas kita bisa uga kudu nambah sawetara masalah lan ora bisa nguciwakake. Kita malah kudu nimbang prekara cilik ing kahanan tartamtu.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.