Kasunyatan Kasenengan Nyenengake

Aku percaya yen aku tanggung jawab kanggo rasa seneng dhewe. Ana sawetara pengaruh njaba (dhuwit, kerja, kulawarga, Gusti Allah, lsp) nanging pungkasane, aku dhewe sing mutusake seneng utawa ora.

MadonnaEsuk iki, aku nonton berita kasebut lan dilampirake karo Madonna ing Oprah sing nerangake adopsi bocah saka Afrika. Sing paling nggumunake aku yaiku ujar akeh wong manawa iki prekara sing kudu ditindakake Madonna sing bakal ndadekake bocah kasebut seneng.

Tenan?

Aku wis ngremehake babagan iki sadurunge ing situsku, nanging iki mung lucu. Napa masarakat kita mesthi mbingungake kepinteran, bakat, lan seneng karo bandha? Dadi Madonna bakal nggawe ibu sing luwih apik amarga dheweke sugih? Mungkin panti asuhan bocah lanang kasebut duwe wong hebat sing tresna lan peduli karo dheweke. Ora diraguhi, nanging aku yakin manawa dheweke bakal duwe pengurus ing Madonna. Dadi, apa bedane?

Dhuwit?

Apa dhuwit bakal nggawe bocah iki seneng? Apa sampeyan yakin? Apa sampeyan nate ndeleng sawetara urip bocah-bocah rock utawa wong sing sugih banget? Akeh wong sing ana ing njaba rehabilitasi lan ngupayakake kabeh urip supaya bisa misuwur. Kasugihan ndadekake sawetara masalah sing anyar (nanging masalah sing dakkarepake). Uga, apa sampeyan pengin nggawe Madonna dadi Ibu? Aku ora gelem! Aku ora peduli akeh dhuwit sing diduweni ... Aku wis ndeleng akeh banget Madonna sajrone uripku supaya ngormati dheweke.

Mung bisa uga iki babagan kebahagiaan Madonna tinimbang bocah kasebut. Pancen apes, nanging dakkira pancen kaya ngono. Aku ora ngandel yen bocah sing dicopot saka budayane, negarane, kulawargane duwe kasempatan kanthi kabegjan kanthi nyetel Rock Star minangka Ibu.

Kepiye Yen

Bocah lanang mau ana ing panti asuhan amarga bapake ora bisa ngurus maneh. Kita ora bisa nggawe asumsi babagan budaya liyane lan praktik wong tuwa. Akeh wong Amerika bakal kaget karo sawetara budaya lan kepiye bocah dirawat utawa dirawat. Mungkin wong lanang iku tresna banget marang putrane, mula dheweke masrahake anake menyang wong sing bisa menehi panganan. Iki bakal mbutuhake katresnan sing luar biasa.

Kepiye yen, tinimbang blanja kanggo bocah, Madonna wis cukup nggawe investasi jangka panjang sing nggampangake pendhidhikan, sumber daya, lan industri sing luwih apik kanggo wilayah sing dikunjungi? Dheweke bisa uga mengaruhi rasa seneng masarakat. Mbok manawa bocah sing diadopsi bakal luwih seneng kaya ngono.

Wektu bakal ngomong.

2 Komentar

  1. 1

    Gusti Allah ndadekake kabeh prekara bisa digunakake kanggo wong-wong sing nresnani Gusti Allah lan dijaluk tujuane ... percaya!

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.