Amanat Pemasaran Anyar: Pendapatan, Utawa Liyane

Pendapatan Akeh

pengangguran ambruk dadi 8.4 persen ing wulan Agustus, nalika Amerika alon-alon pulih saka pucuk pandemi. 

Nanging karyawan, khusus para profesional penjualan lan pemasaran, bali menyang lanskap sing beda banget. Lan ora kaya apa-apa sing sadurunge kita tingali. 

Nalika aku melu Salesforce ing taun 2009, kita meh ngalami resesi Resesi Gedhe. Mentalitas kita minangka pemasar langsung dipengaruhi dening pengetatan sabuk ekonomi sing nembe wae kedadeyan ing jagad iki. 

Iki nalika ramping. Nanging ora kaya kabeh jagad iki terbalik. 

Saiki, nalika perusahaan ngencengi lan nggeser sumber daya, tim luwih akeh meksa nindakake perkara kanggo ngasilake penghasilan. Lan ora kaya taun 2009, jagad iki ora padha karo wulan Februari. Saka sudut pandang praktis, taktik tutul dhuwur sing historis digunakake kanggo nutup transaksi - kaya acara, hiburan lan rapat pribadi - ora ana maneh. 

Sanalika, kuota penjualan isih ana. Yen sampeyan dadi perusahaan B2B, bisa uga didhukung dening VC sing ambisius, sampeyan ora bisa njupuk mulligan ing taun 2020. Sampeyan kudu ngerteni.  

Prakteke, tegese kabeh wong ing sawijining organisasi saiki duwe tanggung jawab kanggo bathi ing sawetara bentuk utawa mode. Iki pancen bener banget kanggo para pemasar, sing saiki bakal ditliti kanthi tingkat tliti sadurunge kanggo drive ROI. Lan bakal ngganti dandanan organisasi kanggo mbesuk. 

Era Pemasaran kaping 3 

Wektu pelajaran sejarah sing cepet: Kerajinan pemasaran wis suwe nggambarake konsumsi media. Ing endi wae calon pelanggan nggunakake media, para pemasar nggawe cara kanggo nggunakake media kasebut kanggo narik kawigaten. 

Kabeh diwiwiti karo Era Pemasaran kaping 1, sing aku seneng diarani Era Pria Mad. Periode pasca perang iki didorong meh kabeh kanthi tuku iklan kreatif - lan larang. Analitik lan pangukuran canggih durung ana, lan sukses sing dirasakake asring gumantung karo jaringan bocah lanang lawas kaya khasiat. Pepatah lawas saka "setengah saka mbuwang iklan wis boros, kita ora ngerti setengah endi" sing ditrapake ing kene. 

Banjur teka internet. Ing Panjaluk-Gen Era, utawa Era Pemasaran kaping 2. diwiwiti nalika wiwitan abad kaping 21. Iki mbukak lawang kanggo saluran digital sing nggawe respons cepet lan njupuk data, saéngga para pemasar bisa ngukur pengaruh gaweyane kanthi cara anyar. 

Iki nggawe jagad pertanggungjawaban anyar, nyebabake peran CMO lan kepemilikan corong tuku. Sajrone 20 taun kepungkur, kita wis nyoba a / b saben klik, ndeleng lan nuduhake, ngatur kampanye kanggo efektifitas maksimal. 

Banjur kita wis nyengkuyung babagan penjualan supaya bisa nutup kesepakatan kasebut. 

Pasca COVID, dina iku wis kliwat. Pemasaran ora bisa ngilangi corong tengah maneh. Wakil penjualan ora nutup pandhuan kasebut kanthi langsung. Cara tutul paling dhuwur ilang nganti ora diwartakake maneh. 

Mbok sing paling penting, prospek ora nate ngenteni supaya normalake sadurunge tuku barang. Dheweke uga tekanan saya gedhe– lan tegese, yen browsing situs web sampeyan jam 3 esuk kanggo golek solusi ing minggu sing padha, sampeyan kudu ana ing ngarepe, kanthi informasi sing disesuaikan sing bisa nutup kesepakatan kasebut. 

Iki minangka Era Pemasaran kaping 3, ing endi pelanggan, dudu merek, ndhikte nalika tuku wis rampung. Wis kedadeyan ing B2C, ing ngendi sampeyan bisa tuku apa wae kapan wae. Napa uga B2B? Iki minangka kesempatan utama kanggo departemen pemasaran kanggo nambah lan duwe corong lengkap, ora mung babagan bisnis anyar, nanging nganyari lan ekspansi. 

Kanggo pemasar, iki kahanan sink utawa nglangi, lan implikasine jelas: Nampa saiki, utawa konsolidasi risiko karo penjualan. 

Pendapatan, Utawa Liyane 

Kita wis tekan titik goyang kanggo CMO: Apa sampeyan adol adol, utawa sampeyan rekan?

Akeh CRO sing ujar mantan kasebut. Pemasaran wis suwe diukur karo metrik alus kayata kesadharan, klik lan petunjuk, dene tim penjualan urip lan mati amarga bisa ngetung kuota saben wulan. 

Luwih elek, sawetara CRO bisa uga bingung karo upaya pemasaran. Apa sing bakal disedhiyakake kampanye televisi nasional kasebut? Pira konten sing bakal digawe konten periferal kasebut? Apa pancen pantes disponsori acara virtual kasebut? 

Iki minangka obrolan sing akeh para pemasar ora biasa duwe penghasilan vis-a-vis. Nanging luwih becik dheweke bakal mulai kepenak. Kanthi adol lan pemasaran ora bisa mlaku maneh karo metrik dhewe, lan nuduhake target penghasilan umume, mula ora ana gandhengane karo silo. Kaloro departemen kasebut tanggung jawab ora mung kanggo bisnis anyar, nanging kanggo retensi, lan upgrade pelanggan sing wis ana. Kasunyatane yaiku yen kabeh tim butuh katrampilan lan wawasan sing diwenehake dening pihak liyane. 

The Era Pendapatan yaiku babagan pemetaan siklus siklus lengkap lan ngoptimalake saben titik tutul, ora preduli saka ngendi. Sampeyan ora bisa dadi sentris pelanggan ing kabeh siklus urip kajaba sampeyan duwe akuisisi, keterlibatan, nutup lan data kabeh ing siji atap. 

Pungkasane, para pemasar kudu tangi lan ngambu kopi. Wong-wong sing nyetel upaya kanggo entuk bathi bakal entuk kursi ing meja kasebut. Wong sing ora gelem bakal pindhah menyang departemen sales, utawa bakal ngilangi resume.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.