Tampilan Kaca ora bakal Mati

Depositphotos 22277777 s

Kulo hormati Steve Rubel, nanging aku ora setuju karo jabatane saiki sing nyatakake mateni tampilan kaca sing cedhak ing taun 2010. Steven negesake:

Situs-situs kasebut bakal dibangun karo Ajax, Flash lan teknologi interaktif liyane sing ngidini pangguna nindakake urusane kabeh ing sawijining kaca web - kayata Gmail utawa Google Reader. Iki ngilangi prelu klik saka siji kaca menyang kaca liyane. Widgetisasi web mung bakal nyepetake iki.

Iki pancen pancen ora. Kabeh jurusan Analytics pangguna duwe cara nggabungake tampilan kaca liwat skrip sisih klien. Nyatane, aku mikir Analytics industri wis ahead kurva, sawise pindhah saka log-parsing menyang skrip sisih klien taun kepungkur. Saiki, dheweke nawakake kemampuan kanggo ngirim variabel menyang Analytics mesin sing kanthi akurat ngenali interaksi klien.

Aku bakal negesake manawa definisi 'kaca' bakal ganti. Kaca bisa dadi bagean saka kaca, widget, feed, lsp. Interaksi saka klien isih digambarake kanthi akurat kanthi cara iki. Nalika klien ngeklik link lan nuduhake kaca anyar sadurunge, saiki dheweke ngeklik link lan konten diganti. Iki isih interaksi lan bisa diukur kanthi efektif.

Konsumsi RSS diukur kanthi akurat liwat aplikasi kaya Feedburner, sing pangalihan feed liwat mesin kanggo ngukur. Widget nggawe mesin Analytics dhewe, kaya ing kene MuseStorm. Lampu kilat bisa njupuk kauntungan saka / kabeh interaksi kasebut Analytics perusahaan.

Ndeleng KacaCilik ing titik: Kalkulator Payraise (salah sawijining situsku), dibangun karo Ajax. Nalika pangguna ngeklik "Ngitung" lan aku mbukak pitungan sing wis rampung ing kaca asli, aku ngirim informasi kasebut menyang Google Analytics. Nalika ndeleng Google Analytics, aku bisa ndeleng kanthi akurat babagan pirang-pirang wong sing ngunjungi situs iki, uga pirang-pirang 'tampilan kaca' sing dieksekusi. (Aku pancene ora ngitung petungan!).

Ramalanku? Ing taun 2010, perusahaan Analytics bakal nggambar kanthi akurat tampilan kaca kanggo panggunaan konten utawa situs sing umum utawa ora umum… yaiku Flash, Ajax, utawa Widget. Jam wis kliwat ing aplikasi pihak katelu sing saiki ditindakake. Opo bakal pangowahan yaiku pangerten kita babagan apa sejatine 'tampilan kaca'. Nalika dianggep minangka kabeh kaca browser sadurunge, saiki bakal dadi pangukuran interaksi karo situs web. Nanging, interaksi kasebut ora kalah penting karo para pemasar utawa pengiklan.

Kanthi hormat, Steve, aku seneng menehi sampeyan nedha bengi sing apik amarga beda pendapat kita!

4 Komentar

  1. 1

    Aku setuju karo sampeyan, definisi kaca bakal diganti. Wis ganti wiwit konsep konsep portlets disusun.

    Nanging, aku rumangsa yen metrik kayata tampilan kaca mung dangkal. Pungkasan, pariwara kasebut bakal digunakake dudu amarga lalu lintas nanging amarga pirang-pirang sing ngeklik lan nindakake transaksi kasebut. Iki tegese pariwara kudu nggoleki lalu lintas sing berkualitas lan ora mung lalu lintas.

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.