Mitos Atribusi

mitos

Salah sawijining slide sing dakrembug ing saben obrolan sing dakkandhakake karo bisnis yaiku sing dakkirim mitos atribusi. Ing sistem pangukuran apa wae, luwih seneng aturan prilaku boolean lan diskrit. Yen iki, mula iku. Nanging, ana masalah amarga ora cara nggawe keputusan tuku. Ora preduli sampeyan konsumen utawa yen bisnis - ora kasunyatane lelungan pelanggan.

Kasus kasebut yaiku tuku saka Amazon Echo. Aku ndeleng buzz online nalika pisanan diluncurake, nanging aku pancen ora butuh. Nalika semana, aku uga dudu pangguna utama. Nanging nalika aku mindhah luwih akeh tuku bisnis menyang Amazon, gabung karo Perdana, lan nampa pengiriman sajrone sedina, sikapku karo Amazon bakal beda.

Aku isih durung ngerti babagan Amazon Echo, sanadyan. Ing sawijining dina ing Facebook, Mark Schaefer nggawe komentar sing menarik. Dheweke ujar manawa dheweke ngobrol karo Amazon Echo luwih kaya wong ing kamar kasebut. Minangka geek teknologi lan penggemar Amazon, aku dadi penasaran.

Atribusi Sentuhan Pertama

Secara teknis, aku bakal ngomong yen iki minangka tutul pertama ing lelungan pelanggan. Aku pindhah saka Facebook menyang Amazon ing ngendi aku maca kaca produk. Katon apik banget nanging aku ora bisa mbenerake biaya nalika iku. Aku banjur pindhah menyang Youtube kanggo ndeleng apa sing ditindakake wong ing njaba materi pemasaran.

Aku bali menyang Amazon lan maca ulasan bintang 1 lan ora nate weruh apa-apa sing bakal nglarang aku tuku piranti… njaba utawa rega. Aku ora bisa mbenerake dolanan anyar nalika semana.

Atribusi Sentuhan Terakhir

Kanggo minggu utawa luwih sabanjure nalika nggoleki situs web, sawetara pariwara pemasaran ulang kanggo Amazon Echo njedhul munggah. Pungkasane aku tundhuk ing salah sawijining iklan lan tuku piranti kasebut. Aku nulis sawetara paragraf babagan sing aku tresnani, nanging ora tujuane kiriman iki.

Tujuane kiriman iki yaiku kanggo ngrembug babagan ngendi adol Amazon Echo iki bakal dianggep. Yen sentuhan pertama, mula bakal diarani Mark minangka pengaruh ... sanajan dheweke dudu pengaruh kanggo piranti lan teknologi. Aku ujar manawa komentar Mark babagan Echo minangka tumindak kesadaran sajrone lelungan pelanggan. Ora ana komentar sadurunge Mark nalika aku ngerti kecanggihan Echo lan macem-macem fitur.

Yen model atribusi tutul pungkasan, pariwara mbayar lan pemasaran ulang bakal dadi sumber penjualan. Nanging sejatine dudu. Yen sampeyan takon babagan strategi pemasaran sing nggawe aku yakin, aku tuku Echo, aku bakal mangsuli:

Aku ora ngerti.

Ora ana strategi siji sing nggawe aku tuku Echo, kabeh mau. Iki komentar Mark, yaiku telusuran kanggo video sing digawe pengguna, review kanggo ulasan sing kurang apik, lan iklan pemasaran ulang. Kepiye carane cocog karo corong konversi Google Analytic? Ora… kaya biasane lelungan pelanggan.

Aku wis nulis babagan keluhan utama pemasaran inbound lan atribusi minangka kunci.

Atribusi Ramalan

Ana alternatif nanging cukup kompleks. Ramalan Analytics bisa mirsani prilaku dodolan ing kabeh medium lan strategi lan nalika sampeyan nyetel, bisa wiwit ngubungake kegiyatan sing relevan karo dodolan umume. Mesin kasebut banjur bisa prédhiksi kepiye cara nyuda utawa ngunggahake anggaran utawa kegiatan ing strategi pemasaran tartamtu bakal mengaruhi garis dhasar umume.

Nalika ngupayakake upaya pemasaran sampeyan, sampeyan kudu ngerti manawa pemasaran sing ora duwe konversi sing ana hubungane langsung duwe pengaruh umum ing proses nggawe keputusan. Lan pengaruh kasebut ngluwihi upaya pemasaran kita - kabeh pengalaman prospek nyumbang kanggo lelungan.

Iki conto sing gampang: Sampeyan duwe toko lan ngethok staf pembersih sampeyan. Dudu yen toko sampeyan reged, nanging bisa uga ora katon resik kaya sadurunge. Asilé yaiku dodolan sampeyan mudhun amarga akeh pembeli sing rapi ora rasane kaya resik kaya toko lingkungan liyane. Kepiye carane sampeyan ngetrapake babagan upaya pemasaran sampeyan? Sampeyan bisa uga wis nambah belanja marketing ing wektu iki, nanging penjualan umume nolak. Ora ana item baris "super resik" ing anggaran pemasaran sampeyan ... nanging sampeyan ngerti pengaruh kasebut.

Saiki, perusahaan butuh garis dasar konten. Saka situs web sing responsif, responsif, nganti artikel sing lagi ana sing bisa dipercaya, nggunakake kasus, kertas putih, lan infografis. Kabeh mau dituduhake, lan regane ditambahake liwat saluran sosial. Kabeh mau dioptimalake kanggo mesin telusuran. Kabeh mau menehi kontribusi ing buletin email sing menehi prospek.

Kabeh kritis - ora ana sing sampeyan perdagangan karo wong liya. Sampeyan bisa uga ngimbangi kanthi tepat nalika ndeleng pengaruh, nanging ora ana pilihan ing ngarsane pemasaran online kanthi lengkap.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.