Mashup

mashupcamp

Douglas-karrMinggu iki, aku melu saben taun pertama Kemah Mashup ing Mountain View, CA. Definisi mashup miturut saben Wikipedia yaiku 'situs web utawa aplikasi web sing nggabungake konten saka luwih saka siji sumber'. Kanggo aku, iki mung tegese aplikasi web terintegrasi. Ing taun kepungkur, aku wis nggawe 'Mashup' utawa wis melu sawetara Mashup.

Nanging, teka ing Camp pisanan dadi pengalaman sing luar biasa. Rapat karo pangembang sing gedhe lan cilik uga perusahaan sing nyopir teknologi kasebut pancen apik banget. Sanajan aku dikubur ing wates Lembah Silicon, aku pancen wiwit nggawe bug! Web 2.0 bakal teka. Sampeyan kudu seneng banget amarga tegese pangembangan cepet, kurang masalah nggawa produk menyang pasar, lan integrasi luwih gampang.

Sawetara barang sing apik:

  • Eventful.com - iki minangka alat sing luar biasa dibangun ing evdb (Database Acara & Lokasi). Sawetara panggunaan pancen luar biasa… umpamane sampeyan bisa ngunggah dhaptar lagu iTunes lan entuk tanggalan acara sing ana gandhengane. WOW. Pangembang malah nggawe bot IM sing bisa takon. (Acara ing NYC Bengi iki? Lan bakal dibalekake kabeh acara ing New York City bengi iki).
  • Yahoo! lan Google ngowahi jagad GIS kanthi rilis pambukaan pembangunan API alat kanggo ngresiki alamat, geocoding, lan pemetaan. Aku kerja dadi vendor 5 taun kepungkur sing mbuwang atusan ewu dolar kanggo alat kaya iki sing saiki wis kasedhiya liwat jaring kanggo digunakake dening kabeh wong.
  • flyspy.com - perusahaan iki wis nggawe aplikasi sing biasane nyuwek sandhangan saka industri maskapai lan nyedhiyakake skema rega sing ora bisa ditemokake ing saindenging jagad! Apa sampeyan mriksa rega penerbangan lan kepengin weruh kenapa ora owah? Alat wong lanang iki bisa uga nuduhake manawa sampeyan mbuang-buang wektu ... bisa uga ora bakal owah!
  • StrikeIron.com - mesin vending web kanggo Antarmuka Programming Aplikasi.
  • mFoundry.com - wong-wong iki minangka master integrasi seluler. Dheweke nduwe sistem supaya aku bisa ndeleng kepiye aplikasi sing aktif nganggo ponsel nganggo telpon liwat antarmuka web!
  • Mozes.com - Mashup teknologi seluler liyane, wong-wong kasebut duwe barang sing apik. Saiki dheweke duwe sistem sing diluncurake supaya sampeyan bisa ngirim pesen teks saka telpon radio kanggo nemokake lagu sing lagi diputer ing radio.
  • Runningahead.com - nggunakake Google Maps, wong-wong kasebut nggawe antarmuka kanggo pelatih, sepeda, pelari, lsp. Kanggo log jarak kasebut. Ora mung pemetaan jarak tempuh, nanging uga nampilake pangowahan sing ana ing dalan !!!
  • Mapbuilder.net - wong iki kerja ing garasi ing wektu luang lan wis nggawe antarmuka GUI kanggo nggawe peta dhewe nggunakake Google utawa Yahoo! Ora mung iku, nanging dheweke uga ngembangake dhewe API sing umum lan ngobrol karo API GIS liyane. Frickin sarwa !!!

Microsoft, Salesforce.com, ExactTarget, Zend, PHP, MySQL, Yahoo!, Google, eBay, Amazon… kabeh bocah lanang padha teka. Nanging sing apik yaiku ... dheweke ana ing kono kanggo mbantu lan nuntun para 'tukang batu', ora meksa nggunakake teknologi liyane. Aku ora weruh dorongan penjualan sing akeh banget. Kabeh kamp pancen ana kanggo njaluk perusahaan lan pangembang supaya gabung kanggo miwiti gerakan 'Mashup'.

Apa minggu pembunuh! Aku kudu nggawa bali menyang perusahaan nalika terus ngembangake API dhewe. Kajaba iku, bakal nyenengake 'Mashup' aplikasi kita karo wong liya. Ora yakin sepira turu aku ing wulan utawa rong wulan ngarep!

Kanggo informasi luwih lengkap, menyang Mashupcamp.com. Sampeyan uga bisa ndhaptar awal kanggo Mashup taun ngarep! Aku bakal ketemu sampeyan ing kana.