Telung Kunci kanggo Ngatasi Masalah Teknologi Massive Pemasaran

bantuan

Kerep banget, teknologi dadi wujud sukses. Aku uga salah. Tech gampang dituku lan mulane, rasane kaya upgrade cepet! Dasawarsa pisanan taun 2000-an yaiku babagan mlebu, mula kita balapan menyang otomatisasi pemasaran kanthi mbukak tangan, kanthi pesenan tuku lan pandhuan definitif - kita lagi mlaku lan mbukak platform sing anyar. Kita ora ngerti babagan strategi nalika strategi amarga strategi katon alon-alon; iku ora seksi.

Pemasaran bakal lenggah ing meja pametu kanthi cara apa wae sing dibutuhake - yaiku perang. Nanging nalika pirang-pirang taun liwat lan langkah-langkah ROI sing dijanjekake ora bakal kedadeyan, tangisane malih dadi tangis sejati. Gampang nangisi Martech nalika ndeleng asil sing ngasilake - kurang saka siji persen kabeh pemasaran wis dadi pelanggan. Kuwi gagal banget. Lan yen kita ora ngatasi sebab utama gejala kasebut, profesi pemasaran bakal dibasmi, meh sadurunge diwiwiti.

Penting banget yen kita nyerang masalah iki kanthi dhasar, amarga vendor teknologi kanthi dana cenderung nyalahake apa wae sing ngidini tuku piranti lunak luwih akeh, kayata owah-owahan prilaku pembeli. Siji-sijine pangowahan sejatine sing kudu ditindakake yaiku pendekatan pemasaran. Kanggo sukses ing pemasaran, lan sukses tenan ing bisnis, sampeyan kudu mikir kanthi padha lan disengaja kanggo telung komponen sing ngatur sukses kasebut: strategi, teknologi, lan taktik sampeyan. Lan kabeh kudu selaras, ing papan kasebut.

Dadi, apa rupane kaya ngono? Bungah sampeyan takon. Iki dakpilih.

Strategi: Domino Pertama

Ora preduli judhul proyek sampeyan, sampeyan kudu ngerti strategi umume organisasi sampeyan. Ing istilah awam, apa tujuan utama bisnis? Pemasar, salesman, pelanggan layanan pelanggan ... kabeh wong ing tim sampeyan kudu ngerti wangsulan saka pitakon kritis iki. Sampeyan kudu dadi sing pertama sing kabeh ngerti, ngerti lan preduli. Yen iki ora ditetepake kanthi jelas, takon: Apa sing nyoba digayuh? Apa tuas pertumbuhan utama kita? Secara logis, langkah sabanjure yaiku ngerteni apa sing bisa ditindakake saben dina kanggo mbantu nggayuh strategi pertumbuhan kasebut. Singkat, dadi pangowahan sing pengin sampeyan tingali ing bisnis.

Iki duwe rong tujuan:

  1. Kanggo mesthekake sampeyan nglampahi wektu kanggo nggarap perkara sing penting.
  2. Supaya ora nindakake apa-apa sing ora. Kayane gampang, nanging sampeyan bakal gumun karo swara sing ana ing umume bisnis amarga ana hubungane antara strategi lan taktik. Sampeyan bakal bisa ndeleng shift dramatis yen sampeyan miwiti operasi saka papan strategi luwih dhisik. Tinimbang pemasaran dadi bungah babagan kegiyatan siji-sijine, kayata nganakake acara, lan banjur mbukak kanthi tujuan sing ora jelas ... sampeyan bakal ngaso. Sampeyan bakal takon: Apa sing bakal digayuh? Sapa sing arep dilibatake? Napa acara iki dudu inisiatif liyane?

Kita asring ngrungokake babagan bisnis B2B sing ngupayakake strategi nilai seumur hidup pelanggan, sing tujuane bisa nambah penghasilan lan komitmen saka pelanggan sing ana tinimbang nggayuh sing anyar. Utas saka kain kabeh organisasi mesthine kudu nyebabake pengaruh negatif. Yen sampeyan wis nemtokake strategi, lan banjur nyetel roadmap sing cocog saka wiwitan, sampeyan bakal miwiti malah ngilangi target paling dhuwur sing luwih cepet tinimbang sing sampeyan lakoni.

Proses: Cara Nggawe Sosis

Sawise strategi eksekusi, lan lampu pandhuan kanggo eksekusi minangka proses sing dipikirake kanthi apik. Yen strategi sampeyan babagan nilai umur pelanggan, kaya conto sing dakkandhakake ing ndhuwur, sampeyan bisa uga fokus karo laser kanggo proses pambiyantu pelanggan sing kuat lan bisa dibaleni. Sampeyan bakal sinau babagan cara pasar karo para pelanggan sing ana ing kabeh macem-macem tahapan kedewasaan, lan peta babagan cara sampeyan bisa nglatih dheweke liwat perjalanan sing sampeyan pikirake.

Contone, sawise ana wong sing tuku solusi sampeyan - apa sabanjure? Ing kene sampeyan ngerteni apa saben rupane lelungan pelanggan. Ayo dadi pelanggan tuku Produk X lan langkah sabanjure menehi pelatihan babagan carane sukses. Sawise iku bisa uga ngajari pelanggan babagan sebab kenapa dheweke butuh Produk Y, lan nyiapake kanggo tuku lan implementasine. Yen sampeyan nggawe proses sing jelas lan nyelarasake tim sampeyan, lan didhasarake strategi jangkauan sampeyan, pelanggan bakal luwih ngerti nilai sampeyan. Iki mbutuhake niat lan komitmen sing angel kanggo njaga strategi sampeyan ing ngarep.

Teknologi: Penguatan

Lan pungkasane - tumpukan teknologi sampeyan (Aku ngerti, sampeyan ngarep-arep bisa entuk bagean iki). Kaping pisanan, sok dong mirsani manawa teknologi sampeyan nomer telu ing jajaran iki. Isih dadi bagean saka tim impen, nanging dudu pemain wiwitan. Kapindho, kenalake kanggo bagean sing kudu dimainake - a ndhukung peran Jill Rowley, kepala petugas pertumbuhan Marketo misuwur manawa:

Wong gemblung nganggo alat isih gemblung.

Aku bakal njupuk langkah luwih adoh lan mbantah manawa kasunyatane pancen luwih ngeri, amarga wong kasebut saiki dadi mbebayani wong gemblung

Proses sing ala, sing dipedhot saka strategi, yaiku resep sing gagal nalika sampeyan nambah skala lan otomatisasi teknologi. Sampeyan bakal entuk trek luwih cepet, kanthi luwih cepet - lan bakal ngrusak merek sampeyan. Pangukuran babagan sukses strategi lan metodologi sampeyan kudu dikuwatake kanthi tumpukan teknologi sampeyan. Sistem sampeyan kudu nyekel data, dadi sampeyan bisa nganalisa lan banjur njupuk keputusan sing cerdas babagan tetep ing kursus sing sampeyan lakoni utawa bener.

Kanggo nggarap iki, pemasaran kudu ndeleng kanthi jelas menyang platform data pelanggan liyane. Ora cukup kanggo saben departemen nggunakake teknologi; uga kudu arsitek kanthi cara supaya data bisa diterusake ing antarane departemen kanthi cara sing migunani. Nalika ngrancang sistem supaya bisa nguatake arah lan metodologi strategis, sampeyan bakal maksimal tujuane. Sampeyan bisa uga ora sepele nggawe teknologi dadi bintang, nanging bakal mbantu sampeyan ngrampungake lan nyatane entuk asil.

Akeh organisasi kanthi ora sengaja fokus ing salah siji saka telung komponen kasebut lan nggawe loro liyane dadi ireng. Utawa, sing luwih ala, dheweke nyoba ngatasi kabeh telu - nanging kanthi silo. Yen ana skenario, tim sampeyan durung sukses. Nanging, sampeyan bisa nyepetake penghasilan kanthi prioritas strategi, banjur proses lan teknologi - supaya dadi telung bagean saka tim sing padha. Iki minangka titik sing apik, lan ing endi sampeyan bakal bisa sukses - lan nyepetake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.