Pentinge Grammar lan Tanda baca ing Blogging

Depositphotos 43450467 s

Wong sing ngerti aku ngerti yen aku bisa dadi grammar lan geek tandha wacan. Nalika aku ora bakal mbenerake wong (aku mung menehi pribadi), aku wis dingerteni kanggo ngedit pratandha sing ngemot tembung sing salah eja, apostrop sing salah, lan kesalahan sing umume.

Dadi, ora prelu dakkandhakake, aku mesthi nyoba nulis manawa tulisane nganti entheng gramatikal.

"Malah ing blog?"

Ya, sanajan ing blog.

"Nanging blog mesthine ora resmi lan obrolan."

Ora kaya sing dipikirake. Ana luwih akeh bisnis sing nyakup blogging, lan dheweke nyoba nggawe citra kepercayaan lan reliabilitas. Lan percaya utawa ora, para pelanggan bakal milih kemampuan kabeh perusahaan kanggo nindakake misi inti paling dhasar babagan tata bahasa lan ejaan saka siji PR tingkat paling murah.

"Ya Allah, sampeyan nggantung participle! Kita ora bakal tuku produk maneh! "

Aja percaya karo aku? Coba waca komentar ing blog politik apa wae sajrone pemilihan presiden.

Sanajan sampeyan ora prelu milih jinis wong kasebut (malah kudu ditipu), sampeyan kudu nggawe citra kompetensi lan profesionalisme. Lan tegese sampeyan kudu ngeja tembung kanthi bener, lan nggunakake grammar lan tandha wacan sing tepat.

Aku sok-sok ngirim Doug DM babagan sawetara apostrop sing salah utawa tembung sing salah eja ing salah sawijining kiriman Teknologi Pemasaran (sing bisa dipikirake napa sebabe Aku diukum Aku dijaluk nulis artikel iki).

Ana akeh kesalahan gramatikal sing, yen digawe, terus terang sampeyan nggawe bisu (Tembung Copyblogger, dudu duwekku). Babagan kaya vs. lan sampeyan vs. sampeyan minangka kesalahan sing kudu sampeyan luwih ngerti tinimbang nggawe.

Akeh wong bakal ujar manawa tata bahasa lan ejaan ing blog ora penting. Kita mesthine ora resmi lan santai, lan ora dadi masalah maneh.

Ora apa-apa yen sampeyan nulis blog pribadi babagan urip sampeyan, lan mung ngarepake sawetara kanca kanggo maca. Sampeyan bisa dadi informal kaya sing sampeyan karepake, nggawe kesalahan sing dikarepake, lan uga ngisi kiriman sampeyan sumpah gratuit-durung-lucu. (Nyawang sampeyan, Bloggess.)

Nanging yen sampeyan ngomong babagan bisnis, perusahaan, utawa industri, sampeyan kudu njaga kabeh sing resik lan bebas kesalahan.

Dudu dosa yen nggawe kesalahan. Akeh wektu aku nggawe kesalahan ing postingan blog, utamane nalika aku ngomong babagan pentinge grammar lan tandha wacan sing apik. Nanging aku mesthi bisa bali lan ngresiki. Sing paling penting yaiku babagan blogging: ora ana sing permanen, kayata majalah utawa brosur. Iki minangka dokumen urip sing statis. Acara kiriman sing umure telung taun.

Dadi, yen sampeyan nggawe kesalahan utawa loro, aja putus asa. Apa wong sing dipercaya bisa ndeleng lan menehi saran kanthi jujur. Banjur baleni maneh lan ndandani apa sing sampeyan kejawab sajrone suntingan kaping pisanan.

Amarga bener utawa salah, nitpickers ana ing kana. Lan dheweke bakal teka kanggo sampeyan.

One comment

  1. 1

    Aku ora bisa ngandhani manawa aku seneng banget karo mripatmu amarga nemokake kesalahanku! Aku cenderung nulis ing aliran kesadharan lan ndeleng kesalahanku nalika mbuktekake kanthi gampang kaya nalika aku nulis. Kayane laknat. Matur nuwun sanget kanggo kanca!

    Nalika aku sugih lan misuwur, aku kudu menehi ganti rugi! 😀

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.