Pengaruh Adopsi lan Owahan

Aku lagi maca Kevin Eikenberrybukune, Kepemimpinan sing Apik banget: Nggawe Potensi Kepemimpinan Sampeyan Sekaligus lan bakal sesuk ngombe kopi karo Kevin. Iki buku sing apik banget - lan siji bab pancen dakcritakake pangowahan juara.

Kevin ngrembug babagan pangowahan kanthi rinci. Salah sawijining referensi sing digunakake Kevin yaiku buku 1962 dening Everett Rogers, Difusi Inovasi. Iki minangka teori sing wis tetep nyoba wektu ... menehi wawasan babagan cara nggunakake teknologi. Rusak kaya ing ngisor iki:

kategori.gif

Luwih apik maneh yaiku nalika sampeyan mriksa adopsi kanthi skala wektu. Mangkene sawetara conto adopsi inovasi:
riwayat-produk.gif

Ngandika, aku ora yakin manawa ana wong sing wis ngrembug utawa ngukur pengaruh bisnis adopsi. Salah sawijining saran sing dakwenehake kanggo klien yaiku, yen metodologi wis kabukten nanging durung umum, kesempatan kanggo pengaruhe ing bisnis sampeyan gedhe banget. Suwe-suwe lan bisnis terus nglirwakake adopsi kasebut, dheweke bakal ilang pengaruh. Mangkene bagan teori:

karr-inovasi-teori.png

Aku wis nonton perusahaan wis mlebu awal banget ing inovasi sing durung kabukten lan nyelehake ton dhuwit lan investasi menyang teknologi kasebut, dadi ilang. Salah sawijining conto modern yaiku komputasi awan. Pangembang awal lan pangguna teknologi nggunakake jutaan lan ora entuk manfaat; Nanging, dheweke pancen mbukak dalan kanggo mbuktekake teknologi kasebut. Yen wis kabukten, komputasi awan saiki wis larang regane lan nambah kanthi cepet. Pengaruh ing bisnis sing nggunakake komputasi awan saiki gedhe ... nanging amarga diadopsi ing saindenging industri, mula ora bakal dadi kauntungan kompetitif - bakal dadi mainstream.

Nalika lagi mriksa campuran pemasaran lan ora nglirwakake pentinge konten, blogging bisnis, optimisasi mesin telusuran lan media sosial… sampeyan ora duwe kesempatan kanggo gabung karo mayoritas awal sing duwe pengaruh sing signifikan marang bisnis sampeyan. Sampeyan bisa terus ngenteni - mesthine yaiku aman cara metu. Nanging, aja kaget nalika adopsi pungkasan sampeyan ora duwe pengaruh utawa gedhe ing bisnis sampeyan. Nyatane, sampeyan kudu nggunakake mung supaya tetep kompetitif ing pasar.

Minangka pemasar lan teknolog, aku yakin manawa ana perusahaan sing penting terus kanthi teknologi. Aku ora negesake manawa kabeh perusahaan kudu nggunakake lan nggunakake awal. Apa sing dakkandhakake yaiku supaya perusahaan ngenali kesempatan adopsi awal lan apa pengaruhe yen ditrapake kanggo masalah bisnis. Saben bisnis duwe tantangan lan teknologi sing berkembang bisa dadi solusi efektif kanggo masalah kasebut.

Tuladha khas: Yen sampeyan bisnis sing ngupayakake pemasaran inbound lan entuk kualifikasi saiki, adopsi awal padha karo pemasaran mesin telusuran, pangembangan konten (blogging bisnis) lan ngembangake konten sampeyan menyang jaringan sing gegandhengan (jejaring sosial). Kanthi nggunakake awal, sampeyan bisa miwiti pesaing lan entuk pangsa pasar. Yen ngenteni, sampeyan bakal nindakake iki supaya tetep mbesuk… lan wektu kanggo entuk bathi wis kliwat.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.