Nggali Emas nganggo Web 2.0

ndudhuk emas

Aku ngomong karo kanca apikku, Bob Flores, sing dadi pimpinan industri telecom. Bob ndidik perusahaan babagan kepemimpinan perusahaan lan khusus nggawe efisiensi ing industri Telecom. Bob takon aku bengi iki, apa sing dakkira ide gedhe ing Internet sabanjure. Mangkene pinemu:

Ora ana akeh dhuwit ing internet kanthi nggawe kaca web. Internet gabung dadi multimedia lan bakal dadi perusahaan 'kabel' planet kanthi milyar saluran. Tuku jeneng domain sing apik lan nggawe situs sing nggawa jutaan saiki kaya tuku tiket lotre. Murah ... nanging kemungkinan sampeyan ora bakal ngasilake dhuwit mengko.

Perusahaan-perusahaan ageng saiki saya akeh dadi integrasi lan sindikasi. Tinimbang push situs kasebut - dheweke luwih gampang kanggo wong liya kanggo push konten kasebut. Washington Post malah dadi masalah - mbukak kontene supaya bisa dijaluk marang sapa wae sing njaluk. Konsorsium Web malah digunakake kanggo mbangun standar babagan nuduhake informasi liwat web… waca Web Semantik. (Lan a artikel apik kenapa Web Semantik dadi tantangan).

Mangkene kesempatan kaya sing dakdeleng:

  1. Layanan Integrasi - SaaS (Piranti Lunak minangka Layanan) saiki saya sithik lan ora larang. Mung perusahaan SaaS sing gedhe tenan bakal bisa urip amarga wates bathi sithik. Perusahaan-perusahaan kasebut kudu bisa nggedhekake kanthi eksponensial lan terus nggawe efisiensi lan Antarmuka Program Aplikasi (API) utawa sindikasi konten (RSS). Iki tegese dhuwit nyata kanthi kemampuan nggabungake layanan utawa konten kasebut karo sistem liyane kanggo aplikasi khusus. Deleng artikel ing ndhuwur babagan tantangan Web Semantik lan sampeyan bakal mulai ngerti sebabe mlebu industri Layanan Integrasi bakal dadi langkah sing apik! Ana akeh tantangan sing kudu diatasi.
  2. Topikal lan Regional Mashup - Kekuwatan internet minangka sistem global uga ringkih. Gampang ilang ing jaring. Sing bakal dadi saya populer yaiku nggunakake Mashup kanggo nggunakake API lan nggawa macem-macem sistem menyang aplikasi regional utawa topik. BlogginWallStreet minangka salah sawijining tuladha. Watchdog Kulawarga yaiku liyane. Aku duwe kanca sing mbantu miwiti Family Watchdog. Aku bubar maca artikel ing BlogginWallStreet. Kalorone saya mundhak kanthi cepet. Waca MashupCamp kanggo luwih lengkap babagan Mashup utawa maca David Berlind ing ZDNet.
  3. Integrasi Retail / eCommerce - iki sejatine kombinasi # 1 lan # 2 nanging aku pancen bisa ndeleng kesempatan gedhe kanggo tuwuh ritel kanthi nggunakake web. Bayangake toko setelan lokal sing ngirim pesen pribadi karo kupon sing bisa dituju menyang toko lokal. Toko ngerti sampeyan entuk tawaran lan ngarepake sampeyan. Iki beda banget karo komunikasi massa lan upaya pemasaran massal perusahaan sing nyoba nggawa sampeyan ing toko lokal kanthi surat langsung utawa iklan koran. Lokal, terpadu, lan pribadi.

Nalika ing telpon, kita mbahas babagan salah sawijining kanca Bob yaiku HR VP ing organisasi utama lan dheweke nggunakake Google kanggo mriksa latar mburi pribadi. Kepiye carane kanggo Mashup? Mbangun Mashup supaya aku bisa ngunggah resume lan njupuk kanthi otomatis kabeh data ing individu saka web, muter liwat pirang-pirang mesin telusuran, blog, situs alumni universitas, situs kriminal, lan liya-liyane. Sapa wae sing entuk sawetara mil kanggo kita kanggo miwiti?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.