Apa Blogger bisa dadi Properti Papat?

Bangsawan minangka Properti Pertama, Greja minangka Sing nomer loro, Umume wong nomer telu ... lan Jurnalisme mesthi dianggep minangka Propinsi nomer papat. Nalika koran wiwit ora kepengin dadi pengawas kanggo masarakat lan - tinimbang fokus ing untung, para penerbit wiwit ndeleng jurnalisme minangka pangisi ing antarane pariwara lan dudu tujuwan ing urip.

sing mateni koranKita terus ndeleng kematian koran sanajan bakat jurnalisme ora nate ilang - mung bathi. Ing nonton mati koran terus. Aku sedhih banget amarga ndeleng akeh jurnalis investigasi sing duwe bakat ora bisa kerja maneh. [Gambar saka Ahli Ekonomi]

Ana wartawan ing sawijining acara pungkasan sing dakkandhakake lan dheweke takon babagan apa sing bakal blog ing jagad iki yen dheweke bakal miwiti. Aku ngandhani yen aku ndeleng blogging lan jurnalisme minangka rong gaya komunikasi sing beda banget. Miturut pendapat saya, blogger minangka wong sing nuduhake bakat utawa pengalaman dhewe kanthi online. Blogging pancen misuwur amarga nyuda produsen, editor lan wartawan ... lan nyelehake pamirsa langsung ing sangarepe ahli.

Dadi, apa sing bakal diarani blog jurnalis?

Aku nyaranake supaya dheweke blog babagan jurnalisme. Wartawan minangka individu sing duwe bakat lan tenanan. Dheweke nggawe crita kanthi suwe-suwe, kanthi kerja keras lan nyoba nemokake kasunyatan. Sanajan para blogger nggawe warta kasebut saben-saben dadi pengawas, aku ora ngandel, sanajan ana sawetara wong sing bisa cocog karo bakat para wartawan - ora mung nalika nulis, nanging ngliwati lendhut kanggo njaluk kasunyatan.

Yen sawetara wartawan bakal nuduhake ilmu babagan kerajinane liwat blog - lan uga sawetara pemahaman babagan crita sing dienggo - lan nawakake kesempatan kanggo nglatih lan njaluk blogger, bisa uga ana harapan supaya Estate papat bisa urip. Muga-muga dheweke bisa miwiti blog lan miwiti ndhidhik sisa blogos babagan kepiye kita bisa dadi pengawas sing luwih apik.

Iki jagad medeni tanpa Estate Papat. Jelas manawa media utama kita nyerahake jabatan pirang-pirang wulan kepungkur amarga pratandha dolar, pemegang saham, lan pengaruh politik nyoroti pentinge jurnalisme gedhe. Aku ana ing kana nalika miwiti pariwara koran babagan jumlah kupon lan dudu wartawan sing duwe bakat yen sampeyan entuk akses.

Geoff Livingston nulis awal taun iki manawa media warga yaiku The Fifth Estate. Mungkin iku bener, nanging aku ora yakin manawa kita duwe kualifikasi kanggo njupuk peran utawa tanggung jawab kasebut.

One comment

  1. 1

    Aku nganggep kanca sampeyan bakal seneng blogging amarga dheweke duwe kebebasan nulis apa sing ditemokake lan dheweke yakin. Aku ora ateges manawa nyunting sing apik dudu sing positif sing bisa diwenehake real estate kaping papat; kayane pungkasane ora. Ana macem-macem nulis lan informasi sing apik banget saka komunitas blogging lan akeh sampah; dadi maca sing kompeten lan lantip iku penting.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.