Pikiran Sampeyan Dadi Kita

Pirang-pirang minggu kepungkur aku njupuk lan nyelehake buku - salah sijine yaiku The Big Switch, dening Nicholas Carr. Dina iki, aku ngrampungake maca buku kasebut.

Nicholas Carr nindakake tugas sing hebat kanggo nggawe paralel antarane evolusi jaringan listrik ing negara iki lan lair saka komputasi awan. Ing cathetan sing padha, Wired duwe artikel apik, diarani Planet Amazon, ing terbitan Mei 2008 sing nyritakake babagan awan Amazon. Priksa manawa dipriksa. Kabel nyebut tawaran Amazon minangka Hardware minangka Layanan (HaaS). Iki uga dikenal minangka Infrastruktur minangka Layanan (IaaS).

Nalika aku ngucapake pemahaman Nicholas babagan komputasi awan lan masa depan 'kepiye' kita bakal berkembang ing wektu cedhak, aku kaget nalika dheweke miwiti ngrembug babagan sing ora bisa dihindari kontrol komputer mesthi ngatasi kita nalika terus nggabungake - sanajan biologis. Buku kasebut ora bisa ngatasi karya sing saiki ditindakake para pemasar ing panggunaan data - lan meh katon medeni babagan kedadeyan kasebut ing mbesuk.

Saben maca kaca teks utawa ngeklik link utawa nonton video, saben-saben nyelehake barang ing keranjang belanja utawa nggoleki, saben ngirim email utawa ngobrol ing jendela olahpesen cepet, kita ngisi ing "formulir kanggo cathetan." … Kita asring ora ngerti benang sing lagi diputer lan kepiye cara lan supaya dheweke dimanipulasi. Lan sanajan kita sadhar yen diawasi utawa dikontrol, kita bisa uga ora peduli. Pungkasan, kita uga entuk bathi saka personalisasi sing digawe Internet - nggawe kita dadi konsumen lan buruh sing luwih sampurna. Kita nampa kendhali sing luwih gedhe kanggo males penak. Web laba-laba digawe kanggo ngukur, lan kita ora seneng ing njero ati.

penipuan lan kontrol tembung sing kuwat banget sing aku ora bisa setuju. Yen aku bisa nggunakake data pelanggan kanggo nyoba lan prédhiksi apa sing dikarepake, aku ora ngontrol utawa manipulasi supaya bisa tuku. Nanging, kanggo menehi data, aku mung nyoba menehi apa sing bisa digoleki. Iku efisien kanggo kabeh pihak sing terlibat.

Kontrol bakal nuduhake manawa antarmuka piye wae bisa ngatasi kekarepanku sing bebas, sing minangka pernyataan konyol. Kita kabeh nir tanpa pikiran ing Internet sing ora duwe kemampuan kanggo mbela awake dhewe marang pariwara pariwara teks? Tenanan Pramila pariwara paling apik isih mung entuk klik-tayang siji digit.

Minangka kanggo masa depan integrasi manungsa lan mesin, aku malah optimistis babagan kesempatan kasebut. Bayangake bisa ngakses mesin telusuran tanpa mbutuhake keyboard lan sambungan Internet. Pasien diabetes bisa uga ngawasi tingkat gula getih lan ngidhentifikasi panganan sing paling apik kanggo dipangan kanggo menehi nutrisi. Ing panganan? Mbok menawi sampeyan bisa ngawasi asupan kalori saben dina utawa ngetung poin Weight Watcher nalika mangan.

borg kubusKasunyatane yaiku manawa kita ora bisa ngontrol awake dhewe, aja nganti kuwatir AI. Kita duwe jagad kesehatan kacang sing keluwen, olahraga kacang sing nyuda sendi, pecandu ngapusi, ngapusi lan nyolong supaya bisa dirampungake ... lan liya-liyane. Kita dadi mesin sing ora sampurna, mesthi nyoba ngapikake nanging asring gagal.

Kemampuan kanggo mlumpat nggunakake keyboard lan ngawasi lan 'plug in' menyang Internet dudu pikiranku medeni. Aku bisa ngerti kontrol minangka istilah sing digunakake kanthi longgar lan, tumrap manungsa, ora ana kasunyatan sing nyata. Kita durung bisa ngontrol awake dhewe - lan mesin buatan manungsa ora bakal bisa ngatasi mesin sing sampurna sing diklumpukake dening Gusti Allah.

Big Switch wis maca kanthi apik lan aku ngajak wong liya supaya bisa milih. Aku mikir manawa pitakon babagan intelijen buatan mbesuk pancen apik, nanging Nicholas ndeleng kesempatan sing luwih nguwatirake tinimbang ndeleng optimis apa sing bakal ditindakake kanggo interaksi, produktivitas lan kualitas urip manungsa.

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hai Steven!

      Nicholas kayane rada dadi agen nakal ing jagad teknologi, nanging aku seneng banget maca blog lan seneng buku iki. Bubar iki, aku luwih kepincut karo buku sejarah tinimbang liyane - lan Nicholas menehi sawetara pemahaman gedhe babagan evolusi produksi energi lan paralel kanggo komputasi.

      Iki minangka bagéyan sing paling disenengi ing buku kasebut lan muga-muga paralelane cocog. Nanging, nalika dheweke ngluwihi perkara kasebut, kabeh dadi negatif. Ora amarga informasi kasebut dudu prekara sing kudu kuatirake - kaya nganggep aku ora nggatekake kesempatan sing apik.

      Seneng maca - ora sabar ngenteni sampeyan uga pengin nggunakake!

      Cheers,
      Doug

  2. 3

    Doug:

    Matur suwun wawasan. Aku setuju yen taktik ajrih bisa adol buku
    kanggo pamaca wong anyar, nanging kasunyatane yaiku komputer nganggo senjata
    data.. aja lan ora bakal "ngontrol jagad" .. CrAzy !!!

    Tansah munggah karya becik!
    Jodi Hunter
    Pemasaran pirang-pirang taun lan ora wedi karo PC!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.