The Big Switch lan Bluelock

Sawetara minggu kepungkur aku miwiti maca The Big Switch dening Nicholas Kar. Mangkene kutipan saka situs sing wis mati:

Satus taun kepungkur, perusahaan mandheg ngasilake kekuwatan dhewe karo mesin uap lan dinamo lan dipasang ing jaringan listrik sing mentas dibangun. Tenaga murah sing dipompa dening utilitas listrik ora mung ngowahi cara operasional bisnis. Iki nggawe reaksi berantai transformasi ekonomi lan sosial sing nggawe dununge modern. Saiki, revolusi sing padha ditindakake. Gandheng karo jaringan komputasi global Internet, pabrik pangolah informasi akeh wiwit miwiti data lan kode piranti lunak mlebu ing omah lan bisnis. Wektu iki, komputasi sing dadi utilitas.

The Big NgalihPangowahan kasebut wis nggawe industri komputer, nggawe pesaing anyar kaya Google lan Salesforce.com sing maju lan ngancam penganut kaya Microsoft lan Dell. Nanging efek bakal tekan luwih adoh. Komputasi sing murah, sing bisa diupayakake utilitas pungkasane bakal ngubah masarakat dadi jero kaya listrik sing murah. Kita wis bisa ndeleng efek awal? ing pangowahan kontrol media saka institusi menyang individu, ing debat babagan nilai privasi, ing ekspor proyek para pekerja ilmu, sanajan konsentrasi kasugihan sing saya akeh. Nalika keperluan informasi tambah akeh, pangowahan mung bakal jembar, lan jangkahane mung bakal luwih cepet.

Big Switch wis dadi kasunyatan. Ing wulan Januari, Patronpath mindhah infrastruktur produksi dadi Bluelock. Iki minangka jagad anyar (kaya sing diandharake ing pariwara ing sidebar).

Iki minangka pujian sing sampurna kanggo Software minangka Layanan (Saas). Perusahaan SaaS sing dakgawe mesthi menehi skala ing perangkat keras lan tim kanggo ndhukung wong-wong mau. Bluelock minangka solusi sing pas kanggo kita amarga bisa ngembangake bisnis tanpa kuwatir karo prasarana utawa sumber daya sing akeh banget. Nggawe outsourcing sing kuwatir!

Infrastruktur minangka Layanan (IaaS) minangka model bisnis anyar sing ngidini sampeyan tuku sumber daya TI saka panyedhiya IaaS minangka biaya tetep saben wulan. Kanthi IaaS, tinimbang tuku tumpukan server lan SAN, sampeyan bisa nyewa sewu intine prosesor, rong panyimpenan terabyte lan memori sewidak papat gigabyte lan mbayar saben wulan utawa triwulanan. Lingkungan iki persis kaya sing diajak Nicholas ing bukune. Kita tuku bandwidth, ruang disk lan daya pangolahan kaya-kaya tuku utilitas liyane.

Umume vendor IaaS mbukak VMWare utawa sistem operasi sing padha tinimbang mbisakake virtualisasi. Pendekatan sistem operasi iki minangka kunci kanggo nggawe shim ing antarane perangkat keras lan lingkungan sampeyan sing ngidini skala, obah, ditiru, lan liya-liyane. Semono uga panyedhiya IaaS beda karo panyedhiya layanan tradisional utawa pusat hosting.

Kita bakal nggawe The Big Switch ing pungkasan Januari. Pilih salinan buku banjur telpon menyang Bluelock.

PS: Iki dudu kiriman sing disponsori… mung sawetara sing pengin dakcritakake amarga aku seneng banget pindhah!

11 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hi Mike,

      Bluelock ora mbayar kiriman utawa papan sponsor. Kadhangkala aku menehi sawetara kanca lan kolega kanthi panggonan gratis. Mungkin aku kudu menehi jeneng "Kanca & Sponsor".

      Bluelock uga ana ing Indiana - sampeyan bakal weruh manawa aku nyoba mbantu perusahaan wiwitan lan teknologi Indiana.

      RE: Amazon:

      Layanan Amazon dudu Infrastruktur minangka Layanan, nanging Layanan Web. Bedane yaiku lingkunganku ora narik saka 'awan' (istilah Amazon) sing lingkunganku dienggo bareng karo atusan utawa ewu wong liya.

      Kanthi Bluelock, kita bakal duwe server khusus, ruang disk, prosesor lan bandwidth. Kita ana ing lingkungan virtual - supaya kita bisa niru lingkungan nalika dibutuhake.

      Kita wis njamin SLA, Kepatuhan Keamanan Standar Industri, firewall, deteksi intrusi, akses konsol, ngawasi lan dhukungan 24/7, serep vaulted, kekuwatan sing berlebihan…

      Muga-muga sing mbantu! Delengen Bluelock kanggo informasi tambahan.
      Doug

      • 3

        Sawise review sing mencorong, bisa uga BlueLock kudu dadi sponsor sing mbayar… 😉

        @Douglas: Ngewangi Indiana

        Aku ngerti, aku nindakake sing padha ing Atlanta, GA (ndeleng http://web.meetup.com/32/)

        @Douglas: Amazon dudu layanan infrastruktur

        Sanadyan ora ing tingkat padha BlueLock ketoke, nanging EC2 ora infrastruktur?

  2. 4

    @Mike Ana tumpang tindih antarane penawaran Amazon EC2/S3/SimpleDB lan BlueLock. Nanging umume, solusi kasebut beda-beda, lan target pamirsa sing beda.

    Sampeyan ora bisa nyiyapake kluster Amazon tanpa kawruh teknis sing cukup, lan kudu nggawe arsitek kanggo ngatur macem-macem EC2. Sampeyan uga nemoni sawetara masalah sing kudu ditangani ing aplikasi kasebut, kayata kasunyatan manawa EC2 ora duwe IP statis, ora ana panyimpenan lokal ing conto EC2, manawa panyimpenan S3 luwih alon tinimbang SAN utawa disk lokal, lan SimpleDB ora nampa pitakon SQL utawa ngidini gabungan kompleks. EC2 lan SimpleDB saiki isih ana ing beta (karo sing terakhir ing beta pribadi), mula ora ana SLA - dudu perkara sing sampeyan pengin nggawe bisnis kritis produksi sampeyan.

    BlueLock Sejatine menehi panggantos drop-in kanggo rak Windows lan / utawa server Linux tanpa ngelu ngatur, utawa re-engineering aplikasi supaya bisa dadi tuan rumah ing Amazon. Sampeyan uga bisa ngobrol karo insinyur dhukungan ing telpon.

    Sing jarene, Amazon luwih murah kanggo miwiti, lan BlueLock bisa uga ora efektif yen sampeyan mung mbukak sawetara server. Iki uga mbayar-kaya-sampeyan-nggunakake, dene rega BlueLock luwih kaya pusat data tradisional ing ngendi sampeyan nyiyapake rencana kanggo mbayar jumlah CPU / disk / bandwidth / lsp apa sampeyan nggunakake kabeh saben wulan.

    Penafian: Aku ngerti sawetara wong sing kerja ing BlueLock. Nanging aku aktif nggunakake Amazon S3 ing produksi, dadi penggemar EC2 (ing kasus sing bener), lan aku ngenteni undhangan beta pribadi SimpleDB.

    • 5

      Matur nuwun kanggo komentar Ade. Aku arep njaluk Douglas nulis kirim sing mbandhingake lan mbedakake BlueLock karo layanan web Amazon nanging ora perlu saiki kaya sing wis sampeyan lakoni!

      PS Sampeyan wong India pancen tetep bebarengan, doncha? 🙂

      • 6

        Ha! Ya mesthi, Mike!

        Iku salah siji saka wilayah sing cukup cilik sing ana sawetara derajat pamisahan antarane 2 perusahaan utawa wong. Kita nyoba banget kanggo nguatake hubungan kasebut lan uga ngatur kanthi regional.

        Iki minangka wilayah sing cocog kanggo miwiti perusahaan teknologi amarga biaya urip lan keuntungan pajak apik banget. Dibandhingake kanthi nasional, biaya rata-rata kurang 20%. Iku tembung kita kudu metu! Sikap MidWest babagan kerja keras lan layanan sing apik uga beda.

        Indiana sing luwih cilik minangka jaringan sosial anyar sing wis diwiwiti kanggo ngatur bisnis sing luwih apik ing wilayah kasebut.

        PS: Aku seneng Ade mlebu, kita pindhah menyang Bluelock dadi aku ora kudu ngerti kabeh bedane 😉

        • 7

          @Douglass: Iki wilayah sing sampurna kanggo miwiti perusahaan teknologi amarga biaya urip lan keuntungan pajak apik banget. Dibandhingake nasional, iku 20% kurang biaya rata-rata. Iku tembung kita kudu metu! Sikap MidWest babagan kerja keras lan layanan sing apik uga beda.

          Nanging banjur sampeyan kudu manggon ing Indiana ampun…. (sorry, ora bisa nolak '-)

          Oalah, kayane sampeyan kudu nelpon Kamar Dagang minangka sponsor sabanjure… 🙂

  3. 8

    Matur nuwun kanggo komputasi minangka sikap sarana. Iku ndadekake akèh pangertèn lan langsung sijine IaaS menyang perspektif. Aku appreciate kirim malah karo perawatan khusus kanggo Bluelock :).
    Kiriman sing apik Doug.
    Sugeng preinan kanggo kabeh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.