The Big Switch lan Bluelock

Sawetara minggu kepungkur aku miwiti maca The Big Switch dening Nicholas Carr. Mangkene kutipan saka situs sing wis mati:

Satus taun kepungkur, perusahaan mandheg ngasilake kekuwatan dhewe karo mesin uap lan dinamo lan dipasang ing jaringan listrik sing mentas dibangun. Tenaga murah sing dipompa dening utilitas listrik ora mung ngowahi cara operasional bisnis. Iki nggawe reaksi berantai transformasi ekonomi lan sosial sing nggawe dununge modern. Saiki, revolusi sing padha ditindakake. Gandheng karo jaringan komputasi global Internet, pabrik pangolah informasi akeh wiwit miwiti data lan kode piranti lunak mlebu ing omah lan bisnis. Wektu iki, komputasi sing dadi utilitas.

The Big NgalihPangowahan kasebut wis nggawe industri komputer, nggawe pesaing anyar kaya Google lan Salesforce.com sing maju lan ngancam penganut kaya Microsoft lan Dell. Nanging efek bakal tekan luwih adoh. Komputasi sing murah, sing bisa diupayakake utilitas pungkasane bakal ngubah masarakat dadi jero kaya listrik sing murah. Kita wis bisa ndeleng efek awal? ing pangowahan kontrol media saka institusi menyang individu, ing debat babagan nilai privasi, ing ekspor proyek para pekerja ilmu, sanajan konsentrasi kasugihan sing saya akeh. Nalika keperluan informasi tambah akeh, pangowahan mung bakal jembar, lan jangkahane mung bakal luwih cepet.

Big Switch wis dadi kasunyatan. Ing wulan Januari, Patronpath mindhah infrastruktur produksi dadi Bluelock. Iki minangka jagad anyar (kaya sing diandharake ing pariwara ing sidebar).

Iki minangka pujian sing sampurna kanggo Software minangka Layanan (Saas). Perusahaan SaaS sing dakgawe mesthi menehi skala ing perangkat keras lan tim kanggo ndhukung wong-wong mau. Bluelock minangka solusi sing pas kanggo kita amarga bisa ngembangake bisnis tanpa kuwatir karo prasarana utawa sumber daya sing akeh banget. Nggawe sumber daya kuwatir!

Infrastruktur minangka Layanan (IaaS) minangka model bisnis anyar sing ngidini sampeyan tuku sumber daya TI saka panyedhiya IaaS minangka biaya tetep saben wulan. Kanthi IaaS, tinimbang tuku tumpukan server lan SAN, sampeyan bisa nyewa sewu intine prosesor, rong panyimpenan terabyte lan memori sewidak papat gigabyte lan mbayar saben wulan utawa triwulanan. Lingkungan iki persis kaya sing diajak Nicholas ing bukune. Kita tuku bandwidth, ruang disk lan daya pangolahan kaya-kaya tuku utilitas liyane.

Umume vendor IaaS mbukak VMWare utawa sistem operasi sing padha tinimbang mbisakake virtualisasi. Pendekatan sistem operasi iki minangka kunci kanggo nggawe shim ing antarane hardware lan lingkungan sampeyan sing ngidini skala, obah-obah, ditiru, lan liya-liyane. Semono uga panyedhiya IaaS beda karo panyedhiya layanan tradisional utawa pusat hosting.

Kita bakal nggawe The Big Switch ing pungkasan Januari. Pilih salinan buku banjur telpon menyang Bluelock.

PS: Iki dudu kiriman sing disponsori… mung sawetara sing pengin dakcritakake amarga aku seneng banget pamindhahan kasebut!

11 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hi Mike,

      Bluelock ora mbayar kiriman utawa titik sponsor. Kadhangkala aku nyedhiyakake sawetara kanca lan kolega kanthi tambahan gratis. Mbok menawa aku kudu menehi jeneng "Kanca & Sponsor".

      Bluelock uga ana ing Indiana - sampeyan bakal bisa ndeleng manawa aku nyoba ngrewangi perusahaan startup lan teknologi Indiana.

      RE: Amazon:

      Layanan Amazon dudu Infrastruktur minangka Layanan, yaiku Layanan Web. Bedane yaiku lingkungan saya ora ditarik saka 'awan' (istilah Amazon) ing endi lingkungan saya dituduhake karo atusan utawa ewu wong liya.

      Kanthi Bluelock, kita bakal duwe server, ruang disk, pemroses lan bandwidth sing khusus. Kita ana ing lingkungan virtual - dadi kita bisa niru lingkungan yen dibutuhake.

      Kita wis njamin SLA, Kepatuhan Keamanan Standar Industri, firewall, deteksi gangguan, akses konsol, ngawasi lan dhukungan 24/7, backup kubah, kekuwatan sing kelewat… jenenge.

      Muga-muga bisa mbantu! Waca Bluelock kanggo informasi tambahan.
      Doug

      • 3

        Sawise ditinjau maneh, bisa uga BlueLock kudu dadi sponsor sing mbayar… 😉

        @Douglas: Mbantu Indiana

        Aku ngerti, aku uga nindakake perkara sing padha ing Atlanta, GA (waca http://web.meetup.com/32/)

        @Douglas: Amazon dudu layanan infrastruktur

        Sanajan ora ing level sing padha karo BlueLock, nanging EC2 dudu prasarana?

  2. 4

    @Mike Ana tumpang tindih ing antarane penawaran Amazon EC2 / S3 / SimpleDB lan BlueLock. Nanging umume, solusi kasebut beda banget, lan target pamirsa beda.

    Sampeyan ora bisa nyiyapake kluster Amazon tanpa ilmu teknis sing cukup, lan kudu arsitek kanggo ngatur macem-macem conto EC2. Sampeyan uga nemoni pirang-pirang masalah sing kudu ditangani ing aplikasi kasebut, kayata kasunyatan manawa EC2 ora duwe IP statis, ora ana panyimpenan lokal ing conto EC2, panyimpenan S3 luwih alon tinimbang SAN utawa disk lokal, lan SimpleDB ora nampa pitakon SQL utawa ora ngidini gabung kompleks. EC2 lan SimpleDB isih beta saiki (karo versi beta beta pribadi), mula ora ana SLA - ora persis kaya sing sampeyan pengin nggawe bisnis kritis produksi.

    BlueLock umume menehi pengganti drop-in kanggo rak Windows lan / utawa server Linux tanpa sakit kepala ngatur, utawa rekayasa maneh aplikasi sampeyan supaya bisa dadi host ing Amazon. Sampeyan uga bisa ngobrol karo para insinyur dhukungan ing telpon.

    Yen jarene, Amazon luwih murah banget kanggo miwiti, lan BlueLock bisa uga ora efektif yen sampeyan mung mbukak server sawetara. Iki uga mbayar-digunakake, dene rega BlueLock luwih kaya pusat data tradisional ing ngendi sampeyan nyetel rencana mbayar cpu / disk / bandwidth / etc tartamtu, utawa ora nggunakake kabeh saben wulan.

    Sanggahan: Aku ngerti sawetara wong sing makarya ing BlueLock. Nanging aku aktif nggunakake Amazon S3 ing produksi, dadi penggemar EC2 (ing kasus sing bener), lan sabar ngenteni undhangan beta pribadi SimpleDB.

    • 5

      Matur suwun komentar Ade. Aku bakal takon Douglas nulis kiriman mbandhingake lan mbandhingake BlueLock karo layanan web Amazon nanging ora prelu saiki kaya sing wis sampeyan lakoni!

      PS Sampeyan wong India pancen padha-padha, doncha? 🙂

      • 6

        Ha! Ya, mesthine, Mike!

        Iki minangka salah sawijining wilayah sing cukup cilik nganti sawetara derajat pamisahan antarane 2 perusahaan utawa wong. Kita nyoba banget kanggo ngencengi hubungan kasebut lan uga ngatur regional.

        Minangka wilayah sing sampurna kanggo miwiti perusahaan teknologi amarga biaya urip lan tunjangan pajeg apik banget. Dibandhingake kanthi nasional, rata-rata kurang saka 20%. Yaiku tembung sing kudu kita ucul! Sikap MidWest tumrap kerja keras lan layanan sing apik uga beda.

        Indiana sing luwih cilik minangka jaringan sosial anyar sing wis diwiwiti kanggo ngatur bisnis ing wilayah kasebut.

        PS: Aku seneng Ade mlebu. Kita pindhah menyang Bluelock dadi aku ora kudu ngerti kabeh bedane 😉

        • 7

          @Douglass: Minangka wilayah sing cocog kanggo miwiti perusahaan teknologi amarga biaya urip lan tunjangan pajeg apik banget. Dibandhingake kanthi nasional, rata-rata 20% luwih murah. Yaiku tembung sing dibutuhake kanggo metu! Sikap MidWest tumrap kerja keras lan layanan sing apik uga beda.

          Nanging sampeyan kudu urip Indiana godforbid…. (nuwun sewu, ora bisa nolak '-)

          Oalah, sampeyan kudu milih ing Kamar Dagang minangka sponsor sabanjure……

  3. 8

    Matur nuwun kanggo komputasi minangka sikap utilitas. Iku nggawe akal banget lan langsung ndadekake IaaS dadi perspektif. Aku ngormati postingan kasebut kanthi perawatan khusus kanggo Bluelock :).
    Kirim apik Doug.
    Sugeng preinan kanggo kabeh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.