Pertempuran kanggo Kamulyan Musim Liburan - Google Shopping vs. Iklan Produk Amazon ing Q4

lalu lintas

Dheweke ujar "lebokake dhuwit sampeyan ing cangkeme." Ya, kabar ing dalan, lan bisa uga saben dalan ing saindenging jagad, yaiku Google lan Amazon minangka penghasil dhuwit nalika ritel online. Iklan Produk Google Shopping lan Amazon mesthi dadi loro mesin belanja mbandhingake (CSE) sing paling dinamis lan mbayar lalu lintas. Nanging kabeh wong ngerti. Sing paling ora dingerteni yaiku level bawah tanah raksasa CSE: Data mentah. Bebener sing mbukak.

CSE sing dadi pemain paling apik ing Q4? Strategi CPC mbandhingake Google Shopping lan Produk Amazon Iklan adhedhasar metrik pinunjul kayata lalu lintas, tingkat konversi sakabèhé, lan rata-rata biaya per klik (CPC). Ayo goleki.

Lalu lintas

lalu lintas

Aja kewatir. Lalu lintas Amazon ora mung ambruk ing Q3. Sejatine, kedadeyan sing suwalike. Lalu lintas Google Shopping dhuwur banget nganti lalu lintas Amazon luwih sithik. Google ngirimake lalu lintas liyane 144% menyang pengecer online tinimbang Amazon. Jumlah lalu lintas luwih saka kaping pindho. Iki minangka asil dandan sing signifikan kanggo Google wiwit Q4 2011.

Ing Q4 2012, Google ngirim 96% luwih akeh lalu lintas menyang pedagang tinimbang Amazon. Napa bedane dadakan? CSE liyane, kayata Shopzilla lan Shopping.com, entuk kabar babagan kolam lalu lintas Google sing gedhe lan wiwit ngiklanake produk ing Shopping. Pemenang lalu lintas: Google Shopping.

Tingkat Konversi (CR)

konversi

Ing kene kita ndeleng 2 tren sing bertentangan. Wiwit Q4 2011, tarif konversi Google Shopping terus mudhun saka 3.1% dadi 2.4% ing Q4 2012. Yaiku nyuda 22.35% sajrone setaun. Saliyane, kita duwe Amazon, sing tingkat konversi terus-terusan munggah saka 1.8% ing Q4 2011 dadi 2.8% ing Q4 2012. Yaiku a 57.5% mundhak sajrone setaun.

Napa bedane? Wiwit Google ganti menyang model CSE sing mbayar, dadi jelas manawa tawaran pedagang duweni pengaruh sing gedhe banget marang produk ritel, lan akibate, tarif konversi. Pemenang tingkat konversi: Iklan Produk Amazon.

Biaya Rata-Rata per Klik (BPK)

cpc

Biaya per klik minangka konsep sing anyar kanggo Google. Dheweke mung resmi ganti model mbayar sawetara wulan kepungkur ing wulan Oktober, mula bisa dingerteni yen wiwit Q4 2011 - Q2 2012, Google ora duwe CPC rata-rata.

Nanging, nalika CPC dadi andalan karo Google Shopping sing mbayar anyar ing Q3, diwiwiti luwih murah tinimbang Amazon lan tetep ing saindenging Q4, pindhah saka BPK rata-rata $ 0.30 dadi $ 0.31. Rata-rata CPC Amazon wis nambah sawetara taun kepungkur, wiwit $ 0.33 ing Q4 2011 lan mundhak dadi $ 0.41 ing Q4 2012. Sing ditemokake ing kene yaiku rata-rata CPC Google luwih murah 32.5% tinimbang Amazon ing Q4 2012. Pemenang CPC: Google Shopping.

kesimpulan

Sanajan kasunyatane aku durung ngerteni metrik penting liyane kayata biaya jual (COS), bathi, lan responsif mesin, Google Shopping isih tetep angel ing kene. Ing laporan lengkap (bakal dirilis ing Blog Strategi CPC minggu ngarep), Google nggawe semen minangka CSE perdana ing Q4 sanajan mesin sing paling enom dibayar.

Apa tegese para pengecer? Strategi musim liburan sampeyan, sing saiki sampeyan kudu nyiapake, kudu fokus ing Google Shopping amarga iku pesaing lan panyipta dhuwit sajrone preinan.

2 Komentar

  1. 1

    Sanajan iklan Google Shopping katon luwih apik lan narik kawigaten, aku duwe akun Amazon lan regane umume luwih murah (9 kali lipat saka 10 kanggo sing tak tuku) .. 2 klik banjur ana ing surat.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.