7 Sifat Aplikasi Web 2.0 Sukses

Depositphotos 19720149 s

Dion Hinchcliffe nulis artikel sing apik ing Ajax Developers Journal, iki kutipan favoritku:

Essentials of Leveraging Web 2.0

  1. Ease minangka fitur sing paling penting ing situs web, aplikasi Web, utawa program.
  2. Bukak data sampeyan sabisa-bisa. Ora ana masa depan ing data hoarding, mung kanggo ngontrol.
  3. Kanthi agresif nambahake loop umpan balik kanggo kabeh. Tarik gelung sing ora penting lan negesake sing menehi asil.
  4. Siklus rilis terus-terusan. Yen luwih gedhe, luwih ora kuwat (tambah akeh katergantungan, luwih ngrancang, luwih akeh gangguan.) Tumbuh organik minangka sing kuat, adaptif, lan tahan banter.
  5. Gawe pangguna dadi bagean saka piranti lunak sampeyan. Iki minangka sumber konten, umpan balik, lan semangat sing paling penting. Mulai ngerti arsitektur sosial. Nyerah kontrol sing ora penting. Utawa pangguna sampeyan bisa uga lunga menyang panggon liya.
  6. Ngowahi aplikasi sampeyan dadi platform. Aplikasi biasane duwe panggunaan sing wis ditemtokake, platform dirancang kanggo dadi dhasar sing luwih gedhe. Tinimbang entuk siji jinis panggunaan saka piranti lunak lan data, sampeyan bisa uga atusan utawa ewonan.
  7. Apa ora nggawe komunitas sosial kanggo duwe. Apa padha dhaptar dhaptar? Nanging aja nguatake pangguna sing inspirasi kanggo nggawe.

Aku bakal nambah siji item maneh, utawa nggedhekake 'Kemudahan Panganggoan'. Ing Kemudahan Panggunaan ana 2 komponen:

  • Kagunaane - metodologi sing ditindakake pangguna kanggo nindakake tugas kudu wajar lan ora mbutuhake latihan sing berlebihan.
  • Desain hebat - Aku sengit ngakoni iki, nanging desain luar biasa bakal mbantu. Yen sampeyan duwe aplikasi gratis, bisa uga ora penting; nanging yen sampeyan adol layanan, sampeyan ngarepake duwe grafis lan tata letak kaca sing apik.

Ganti aplikasi sampeyan dadi platform lan siklus rilis terus-terusan nyedhiyakake teknologi 'widget, plugin, utawa add-on'. Yen ana cara kanggo nggawe bagean saka aplikasi sing ngidini wong liya entuk, sampeyan bakal nggunakake pangembangan ing njaba tembok perusahaan sampeyan.

Aku ora yakin aku setuju karo 'Bukak data sampeyan' nanging aku setuju karo nggunakake data sampeyan. Bukak data ing jaman saiki bisa dadi ngipi elek privasi; nanging, nggunakake data sing diwenehake para pangguna minangka pangajab. Yen aku takon kepiye aku seneng kopi, muga-muga yen mbesuk entuk kopi, iku cara sing dak senengi! Yen ora, aja takon dhisik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.