Matur suwun, Squidoo! (Shoemoney nyathet)

squidoo

Pungkasan minggu iki aku kaget karo spam komentar blog sing jelas ... URL tujuane sejatine yaiku Squidoo lensa Yen ana wong ing bawana iki sing ora tahan karo Spam, bisa uga Seth Godin, Penulis Pemasaran Ijin lan pangadeg Squidoo.

Cathetan kanggo Spammers: Squidoo bisa uga dudu papan sing paling apik kanggo nyiyapake toko.

Nanging, aku mung nulis cathetan Squidoo sing apik yen aku mriksa lensa sing dimaksud lan rumangsa ana spammer ing kapal. Dina iki (dina Senen), aku nampa cathetan apik saka tim ing Squidoo yen dheweke ndeleng lensa anggota lan jelas wis disiyapake minangka ngarep kanggo pemasaran afiliasi sing dipikolehi dening Spam. Dheweke mateni akun kasebut. Aku wis verifikasi lan ora ana maneh.

Minggu kepungkur, sampeyan bisa uga wis krungu "sing kudu ditindakake" sing gedhe babagan Shoemoney diluncurake saka MyBlogLog sawise dheweke ngirim ID Anggota saka anggota liyane ing situs kasebut… Cacat model privasi MBL. Shoemoney saiki dibalekake maneh sawise cathetan saka MBL ing blog babagan kedadeyan kasebut lan reaksi kasebut.

Iki dakpilih. Aku ora duwe apa-apa lawan Shoemoney lan aku mesthi ora duwe apa-apa marang MyBlogLog. MyBlogLog wis mberkahi blogku lan liya-liyane amarga wis entuk. Nanging, iki bakal dakkandhakake ... Aku sejatine percaya yen nalika Shoemoney ditinggal, mula amarga MBL prihatin babagan privasi blogger liyane amarga Shoemoney pisanan ngirim 3 ID lan banjur nambah sawetara.

Aku ora percaya MBL duwe pilihan… arep adoh saka Shoemoney? Apa dheweke bakal nyelehake satus ing kana? Sewu? Apa dheweke nulis skrip injeksi SQL nalika ndownload database ID? MBL Mesthi ora ngerti, mula dheweke dipotong… cepet. Kuwi apik kanggo kita kabeh.

Ora kanggo ngukum Shoemoney, nanging nglindhungi kita. Apa ora bab sing apik? Apa ora kaya sing dikarepake? Sajrone sak jam, vendor miwiti pertahanan sing bisa ngganggu serangan keamanan.

… Bali menyang Squidoo, Shoemoney - elinga:

Aku nglaporake masalah karo perusahaan lan aku menehi dheweke wektu kanggo nanggapi lan menehi reaksi. Aku nampa email konfirmasi sing matur nuwun amarga aku wis nggatekake, dheweke nyelidiki masalah kasebut, lan dheweke janji bakal ngrampungake kanthi tepat wektu. Nalika tekan omah saiki, aku mriksa lan pangguna lan lensa ilang.

Yen dipikirake, yen sampeyan nemokake bolongan keamanan utawa masalah karo produk, sampeyan kudu menehi tanggungan marang kanca pangguna supaya nglaporake informasi kasebut kanthi tepat wektu lan menehi wektu kanggo menehi reaksi. Hindsight 20/20, nanging aku luwih bakal ngurmati Shoemoney yen wis maca babagan Pilgrim Pemasaran blog sing digawe Shoemoney karo MyBlogLog kanggo nancepake bolongan keamanan bengi sadurunge.

Shoemoney bisa uga nglaporake trobosan kasebut MBL lan kalorone bisa uga nyebutake yen wiwit laporan nganti wektu koreksi kurang saka siji jam. Yen ora reaksi, pancen panggang! Nanging aja masang celah, panggang, lan ngenteni apa sing kedadeyan. Kabeh iku elek banget.

Kanthi nglaporake masalah lan nunggu jawaban, mesthine bakal nyebabake gangguan, nyingkiri boikot, nyingkiri komentar pirang-pirang milyar ing pirang-pirang blog, lan bakal nylametake pangguna kasebut saka ID sing ditampilake ... menang kanggo kabeh wong. Aku bakal matur nuwun marang Shoemoney lan aku matur nuwun MBL. Iki bakal nuduhake yen kekarone padha ngati-ati karo sampeyan lan aku.

Oh iyo ... matur suwun, Gil (saka Squidoo). Matur suwun, Seth! Aku seneng sampeyan nggunakake wektu kanggo mbenerake masalah iki lan nggoleki kita kabeh.

PS: Aku ora golek perang geni kanggo miwiti. Aku ngurmati Shoemoney - dheweke minangka kekuwatan saka blogger kanthi pandhuan sing luar biasa. Dheweke duwe bakat lan sukses banget. Muga-muga bisa duwe setengah ekspos sing dialami dheweke sedina. Aku mung pengin menehi pandangan ing njaba lan muga-muga dheweke mikir maneh cara nalika kedadeyan kaya mengkene ing mbesuk. Ora diraguhi, dheweke bakal nemokake masalah tambahan karo aplikasi liyane ... Aku ngarep-arep bisa mbantu nglindhungi kita kabeh!

4 Komentar

  1. 1

    Aku biasane ora melu flamewar… akeh wektu lan ora entuk bathi =)

    Sampeyan ngilangi akeh sejarah lan prekara sing kedadeyan ing mburine nanging perkara mybloglog pancen wis minggu kepungkur 😉

  2. 2

    Jeremy,

    Matur nuwun kanggo ngunjungi! Aku pancen ngapresiasi lan sampeyan pancen bener - mung pihak katelu kanggo prekara iki supaya pangerten saya ora bisa ilang.

    Aku seneng banget manawa sampeyan ora melu perang geni, aku ngajeni blogger sing ngindhari konflik (lan iku sejatine dudu tujuane).

    Aku mung ngarep-arep komunikasi sing luwih apik ing antarane produk lan wong, nggunakake blog lan pulply bully kanthi tepat, lan menehi mupangat kanggo wong sing bener.

    Sampeyan panggang MBL cukup apik kanggo sawetara wektu ing kana. Muga-muga samubarang kabeh wis suwe.

    Thanks maneh kanggo ngunjungi! Muga-muga sampeyan bali maneh.

    Regards,
    Doug

  3. 3

    Wong kasebut bisa diklasifikasikake minangka kesalahan bodho paling gedhe. Barang-barang cilik sing dudu dipikirake kadang kita bakal dadi angker. Ora ana komentar maneh amarga kabodhoan sing ana…

  4. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.