Matur suwun Blogger! Tumindak Keluhan DMCA

DMCA

nyolong-isi.pngAwal minggu iki, sawetara wong ngerti yen aku ngetutake blogger sing nyolong konten Martech Zone. Kadhangkala, kedadeyan kasebut nalika ana wong sing seneng banget lan mutusake dheweke entuk sih kanggo aku lan pamirsa. Ora ngono. Joker iki malah nerbitake postingan kasebut menyang situs pihak katelu kanthi jeneng dhewe minangka panganggit. Ora ditrima

Wong iki ngirim postingan dicolong ing blog blogger. Iki ora cerdas, amarga Blogger tundhuk karo cathetan mundur saka Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Aku ngisi formulir Blogger lan nampa kabar yen dheweke wis ngilangi konten sing dicolong.
blogger-dmca.png

Aku seneng banget dhukungan saka Blogger babagan iki!

Cara nyiyapake Nggoleki Konten Sampeyan

Penting, kanggo elinga, kanthi sengaja aku ninggalake jejak roti ing postingan blogku. Jarang banget maling iki nulis ulang utawa nyalin isi banjur nempel. Nanging, dheweke nulis algoritma lan njupuk feed RSS lan mung push menyang blog. Umume kedadeyan kasebut, blogger ora ngerti. Aku iki. Salah sawijining sebab aku ngembangake Plugin PostPost yaiku supaya aku bisa nyunting lan nambah konten menyang sikilku. Saben postingan ing feed RSS duwe sawetara tautan bali menyang blogku.

Sabanjure, aku nyiyapake Lansiran Google karo domainku minangka istilah telusuran (uga sawetara liyane sing ora dakkandhani). Saiki - saben ana wong sing nyambung menyang blogku, aku entuk tandha email kanthi potongan posting. Iki bisa dingerteni nalika maca konten ing awak tandha.

Ayo perang

Mbok menawa salah sawijining perkara paling angel sing daklakoni yaiku aku tuku gambar langsung saka iStockPhoto kanggo kabeh postinganku ing minggu ngarep. Amarga aku mbayar fotone, sah digunakake kanggo aku nanging ora ana wong liya. Yen sampeyan cukup bodho nyolong konten sampeyan, mesthine uga nerbitake gambar sing dituku. Saiki aku duwe perusahaan utama sing nglawan nyolong hak cipta ing sisihanku. Sawise ndeleng kiriman sing diterbitake, aku ngubungi dhukungan liwat iStockPhoto lan laporake saben kiriman, gambar, sumber lan dicolong.

Sejujuré, aku ora yakin manawa iStockPhoto ngupayakake kasus kasebut ... kabeh mau njupuk kiriman nalika aku nemokake lan dakcritakake. Nanging isih ana sawetara rasa seneng sing luput. Aku ora pengin dadi salah saka setelan hak cipta karo iStockPhoto. Dheweke duwe kanthong jero lan akeh pengacara.

Kandhani Kanca-kancane

Aku ora meneng wae. Aku nindakake a Whois.net goleki kanggo ngenali perusahaan hosting lan wong sing duwe situs kasebut. Aku bakal nyoba ngubungi wong langsung. Banjur email dikirim menyang perusahaan hosting, tweet dadi nesu, lan pesen Facebook Wall dikirim. Aku ora bakal mandheg nganti miwiti wangsulan maneh.

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aku ora bakal kudu ngluwihi perkara kasebut. Ana kemungkinan yen ana wong sing nyolong kontenku lan offshore, ndhelik, lan meh ora bisa ngoyak. Aku bakal nindakake sing paling apik kanggo nglaporake menyang mesin telusuran ing wektu kasebut, nanging aku ora bakal ngidini dheweke lolos. Sampeyan ora kudu salah siji!

3 Komentar

  1. 1

    Iki kirim apik!

    Nanging aku kepengin weruh apa sampeyan bisa menehi saran babagan kahanan sing angel nanging padha.

    Ngomong manawa wong ngirim gambar lan nembak gambar sampeyan ing papan gambar anonim (waca: 4chan.org), sing misuwur amarga ora peduli karo apa-apa. Kepiye cara supaya bisa ngilangi barang kasebut yen aku ora ngerti sapa sing ngirim?

  2. 2

    Hai Festher,

    Sampeyan bisa nindakake sawetara perkara:
    1) Tandhani gambar sampeyan. Wenehi cathetan kanggo wong-wong sing ujar perusahaan utawa jeneng situs web sampeyan. Priksa situs kaya iStockphoto lan sampeyan bakal bisa ndeleng.
    2) Cetha ing aturan 4chan manawa pelanggaran bakal ditindakake. Aku bakal ngubungi dheweke liwat kaca kontak http://www.4chan.org/contact - yen ora nanggapi, kirim pesen liwat Twitter utawa ing endi wae sampeyan bisa.
    3) Upaya parit pungkasan: Sampeyan bisa nuntut. Apamaneh yen situs kasebut ora asing lan pemilik wis dikenal, coba goleki.

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.