Terminus: Mbangun, Nyinkronake lan Lacak URL Kampanye Google Sampeyan

terminus tracker url kampanye google

Yen sampeyan pancen pengin njupuk kauntungan Google Analytics, salah sawijining fitur sing kudu sampeyan gunakake yaiku pelacakan Kampanye. Pelacakan kampanye kudu nambah variabel querystring menyang link. Variabel kasebut katon lan digunakake kanggo nglacak kunjungan menyang kaca ing Google Analytics. Kanthi nggunakake nglacak kampanye, sampeyan ora bakal bingung Analytics - kaya rujukan, tautan langsung, tautan email, lsp. Saben kunjungan mesthi diidentifikasi kanthi jelas kanggo kampanye sing sampeyan lakoni sing nggawa kunjungan menyang situs sampeyan.

Querystring kampanye kasusun saka 5 paramèter:

  1. Sumber Kampanye (utm_source) - paramèter sing dibutuhake. Gunakake utm_source kanggo ngenali mesin telusuran, jeneng buletin, utawa sumber liyane. Tuladha: utm_source = google
  2. Medium Kampanye (utm_ Medium) - paramèter sing dibutuhake. Gunakake utm_ Medium kanggo ngenali medium kayata email utawa klik biaya per klik. Tuladha: utm_ Medium = cpc
  3. Istilah Kampanye (utm_term) - paramèter opsional. Digunakake kanggo telusuran mbayar. Gunakake utm_term kanggo nyathet tembung kunci kanggo iklan iki.
    Conto: utm_term = mlaku + sepatune
  4. Konten Kampanye (utm_content) - paramèter opsional. Digunakake kanggo tes A / B lan iklan target konten. Gunakake utm_content kanggo mbedakake iklan utawa tautan sing tumuju URL sing padha. Tuladhane: utm_content = logolink or utm_content = textlink
  5. Jeneng Kampanye (utm_campaign) - paramèter opsional. Digunakake kanggo analisis tembung kunci. Gunakake utm_campaign kanggo ngenali promosi produk tartamtu utawa kampanye strategis. Tuladha: utm_campaign = spring_sale

Platform kaya Hootsuite duwe katrampilan kanthi gampang ngisi pelacakan kampanye Google Analytics. Platform liyane, kayata platform email, uga kalebu kemampuan kanggo nambah querystrings kampanye kanthi otomatis. Sampeyan uga bisa nggunakake Pembuat URL Pelacakan Kampanye Google kanggo nggawe URL kampanye.

Utawa, sampeyan bisa nggunakake terminal, platform online kanggo ngatur kampanye Google Analytics kanthi gampang. Platform kasebut kalebu:

  • Pembuat URL Cerdas - Mung ketik parameter UTM yen sampeyan durung nggawe. Terminus ngelingi kabeh parameter kampanye sampeyan. Sampeyan uga menehi saran sumber sing bener kanggo saben media. Contone, nalika media sampeyan minangka cpc, saranake sampeyan nggunakake bing, google, facebook, lsp. Dudu newsletter minangka sumber.
  • Integrasi Google Analytics - Impor kabeh parameter kampanye saka Google Analytics supaya sampeyan ora kudu nambah siji-siji. Sampeyan bakal entuk tandha email yen ndeteksi parameter kampanye anyar utawa sumber lalu lintas anyar. Kabeh paramèter kampanye sampeyan ana ing sak papan, ora prelu digawe ing endi wae.
  • Mbangun utawa Ngunggah URL ing Akeh - Mbangun akeh URL kanthi parameter kampanye sing padha? Ketik utawa tempel URL lan Terminus bakal dibangun kabeh sekaligus. Yen sampeyan wis duwe URL kanthi parameter UTM ing spreadsheet, sampeyan bisa ngimpor menyang Terminus.
  • Preset - Gunakake prasetel kanggo ngetrapake sakumpulan parameter UTM menyang URL kanthi cepet. Contone, yen sampeyan mbukak kampanye iklan Bing nganggo utm_campaign = summer_sale, utm_ Medium = cpc lan utm_source = bing, sampeyan bisa nyimpen kombinasi kasebut ing iklan Bing Sale Musim Panas sing wis ana. Sampeyan banjur bisa nggunakake aplikasi kasebut kanthi cepet kanggo nggabungake kombinasi kasebut ing URL apa wae.
  • Kinerja Kampanye - Goleki lapuran kampanye pemasaran sampeyan kanthi dhuwur.
  • projects - Sampeyan bisa nggunakake proyek kanggo nggolongake URL kanggo upaya pemasaran utama. Yen sampeyan minangka agensi, sampeyan bisa nggunakake proyek kanggo misahake URL kanggo saben klien.
  • Kolaborasi - Undang anggota tim sampeyan lan kerja bareng proyek sampeyan.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.