Kudu Verifikasi DNS Lokal Nggunakake Host ing OSX?

Terminal Mac OSX

Salah sawijining klien pindhah situs web menyang akun hosting akeh. Dheweke nganyari setelan DNS domain kanggo cathetan A lan CNAME, nanging angel nemoni manawa situs kasebut ngrampungake karo akun hosting anyar (Alamat IP anyar).


Ana sawetara perkara sing kudu dieling-eling nalika ngatasi masalah DNS. Ngerti cara kerja DNS, ngerti cara Registrar Domain bisa digunakake, banjur ngerti kepiye host sampeyan ngatur entri domain.


Cara Kerja DNS


Nalika ngetik domain menyang browser:


  1. Domain kasebut katon ing Internet jeneng server kanggo nemokake ing endi panjaluk kudu dikirim.
  2. Ing panjaluk domain web (http), server jeneng bakal ngasilake alamat IP menyang komputer.
  3. Komputer banjur nyimpen kanthi lokal, sing dikenal minangka Cache DNS.
  4. Panjaluk kasebut dikirim menyang host, sing dadi rute panjaluk njero lan nampilake situs sampeyan.


Cara Nggunakake Pendaftar Domain Sampeyan


Cathetan babagan iki… dudu saben registrar domain sing ngatur DNS sampeyan. Contone, aku duwe siji klien, sing ndhaptar domain liwat Yahoo! Yahoo! sejatine ora ngatur domain sanajan katon ing administrasi. Dheweke mung pengecer Tucow. Akibate, yen sampeyan nggawe pangowahan menyang setelan DNS ing Yahoo !, butuh sawetara jam sadurunge pangowahan kasebut bener-bener dianyari ing nyata pendaftar domain.


Yen setelan DNS sampeyan wis diupdate, mula propogated ing macem-macem server ing Internet. Umume, iki tegese mung mbutuhake sawetara detik. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa wong bakal mbayar ngatur DNS. Perusahaan DNS sing dikelola biasane duwe redundansi lan cepet banget… asring luwih cepet tinimbang registrar domain sampeyan.


Sawise server Internet dianyari, mbesuk yen sistem nggawe panjaluk DNS, alamat IP sing di-host situs sampeyan bakal dikembalikan. CATETAN: Elinga yen aku wis ngomong yen sistem sampeyan njaluk panjaluk mengko. Yen sadurunge njaluk domain kasebut, Internet bisa uga anyar nanging sistem lokal bisa uga ngrampungake alamat IP lawas adhedhasar DNS Cache.


Cara Kerja Host DNS Sampeyan


Alamat IP sing dibalekake lan dicache dening sistem lokal ora biasane unik kanggo siji situs web. Host bisa duwe puluhan utawa malah atusan situs web sing dadi tuan rumah ing siji Alamat IP (biasane server utawa server virtual). Dadi, nalika domain dijaluk saka Alamat IP, host sampeyan nerusake panjaluk menyang lokasi folder tartamtu ing server lan nampilake kaca sampeyan.


Cara Ngatasi Masalah DNS


Amarga ing kene ana telung sistem, uga ana telung sistem sing kudu diatasi! Pisanan, sampeyan mung kudu mriksa sistem lokal kanggo ndeleng alamat IP sing dituduhake ing sistem sampeyan:


OSX Terminal Ping


Iki bisa ditindakake kanthi gampang kanthi mbukak jendela Terminal lan ngetik:


ping domain.com


Utawa sampeyan pancen bisa nindakake pencarian server jeneng tartamtu:


nslookup domain.com


Terminal nslookup


Yen sampeyan wis nganyari setelan DNS ing registrar domain, mula priksa manawa cache DNS diresiki lan sampeyan pengin njaluk panjaluk maneh. Kanggo mbusak cache DNS ing OSX:


sudo dnscacheutil -flushcache


Terminal Flush DNS Cache


Sampeyan bisa nyoba maneh ping or nslookup kanggo ndeleng manawa domain kasebut ngrampungake alamat IP anyar ing titik iki.


Langkah sabanjure yaiku ndeleng manawa server DNS Internets wis dianyari. Tetep DNSstuff gampang kanggo iki, sampeyan bisa entuk DNSreport lengkap liwat platform sing apik banget. Flywheel nduweni Checker DNS sing apik ing platform sing bakal ditakonake Google, OpenDNS, Fortalnet, lan Jaringan Probe kanggo ndeleng manawa setelan sampeyan wis nyebar kanthi bener ing saindenging web.


Yen sampeyan ndeleng alamat IP sing ditampilake kanthi bener ing web lan situs sampeyan isih durung katon, sampeyan uga bisa ngliwati server Internet lan ngandhani sistem sampeyan supaya ngirim panjaluk langsung menyang Alamat IP. Sampeyan bisa ngrampungake kanthi nganyari file host lan siram DNS. Kanggo nindakake iki, bukak Terminal lan ketik:


sudo nano / etc / hosts


Terminal Sudo Nano Host


Ketik sandhi sistem banjur pencet enter. Sing bakal nggawa file kasebut langsung ing Terminal kanggo diowahi. Pindhah kursor nggunakake panah lan tambahake baris anyar nganggo alamat IP sing diikuti jeneng domain.


File Hosts Terminal Host


Kanggo nyimpen file, penet ngontrol-o ing keyboard banjur bali kanggo nampa jeneng berkas. Metu editor kanthi pencet ngontrol-x, sing bakal ngasilake sampeyan menyang baris perintah. Aja lali mbuwang cache. Yen situs iki ora apik, bisa uga ana masalah lokal kanggo host sampeyan lan sampeyan kudu ngubungi dheweke lan menehi ngerti.


Cathetan pungkasan… aja lali bali file host menyang versi asline. Sampeyan ora pengin ninggalake entri ing kono sing pengin dianyari kanthi otomatis!


Kanthi ngetutake langkah-langkah kasebut, aku bisa verifikasi manawa entri DNS ing registrar paling anyar, entri DNS ing Internet saiki, cache DNS Mac saya anyar, lan DNS host web wis rampung kanggo tanggal… apik kanggo pindhah!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.