Pemasaran Generasi: Kepiye Saben Generasi Wis Ngadaptasi lan Nggunakake Teknologi

Panggunaan Generasi lan Adopsi Teknologi

Umume aku nggrundel nalika ndeleng artikel sing menehi komentar babagan Milenium utawa nggawe kritik stereotip liyane. Nanging, ora ana sangsi yen ana kecenderungan prilaku alami ing antarane generasi lan hubungane karo teknologi.

Aku kira aman, yen umume, generasi lawas aja ragu-ragu njupuk telpon lan nelpon wong, dene wong sing luwih enom bakal mbukak pesen teks. Nyatane, kita malah duwe klien sing nggawe olahpesen teks platform kanggo para perekrut kanggo komunikasi karo calon… saiki wis ganti!

Saben generasi duwe ciri khas dhewe-dhewe, salah sawijine yaiku nggunakake teknologi. Kanthi teknologi kanthi inovasi kanthi cepet, jurang antarane saben generasi uga mengaruhi cara saben klompok umur nggunakake macem-macem platform teknologi supaya urip luwih gampang - bisa urip lan ing papan kerja.

BrainBoxol

Apa Generasi (Boomer, X, Y, lan Z)?

BrainBoxol nggawe infographic iki, Evolusi Teknologi lan Cara Kita Kabeh Cocog, sing rinci saben generasi lan sawetara tindak tanduk sing padha gegayutan karo adopsi teknologi.

  • Boomer bayi (Lair taun 1946 lan 1964) - Boomer bayi minangka pionir kanggo nggunakake komputer ing omah - nanging ing wektu iki, uripe isih luwih akeh wegah nganggo apa teknologi anyar.
  • Generasi X (Lair taun 1965 nganti 1976)  - utamane nggunakake email lan telpon kanggo komunikasi. Gen Xers yaiku mbuwang wektu luwih akeh kanthi online lan nggunakake smartphone kanggo ngakses aplikasi, media sosial, lan internet.
  • Milenial utawa Generasi Y (Lair 1977 nganti 1996) - utamane nggunakake olahpesen teks lan media sosial. Milenial minangka generasi pertama sing tuwuh kanthi media sosial lan smartphone lan terus dadi generasi kanthi panggunaan teknologi sing paling jembar.
  • Generasi Z, iGen, utawa Centennial (Lair 1996 lan mengko) - utamane nggunakake piranti komunikasi genggam lan aksesoris kanggo komunikasi. Nyatane, dheweke lagi nggunakake aplikasi olahpesen 57% wektu nggunakake smartphone.

Amarga bedane beda, para pemasar asring nggunakake generasi kanggo target media lan saluran sing luwih apik nalika ngomong karo segmen tartamtu.

Apa sing diarani Pemasaran Generasi?

Pemasaran generasi minangka pendekatan pemasaran sing nggunakake segmentasi adhedhasar klompok wong sing lair sajrone wektu sing padha sing nuduhake umur lan tahap urip sing padha lan sing dibentuk karo rentang wektu (acara, tren, lan perkembangan) tartamtu.

Infographic lengkap nyedhiyakake sawetara prilaku sing rinci, kalebu prilaku sing angel banget sing nyebabake konflik antarane klompok umur. Priksa metu…

Evolusi Teknologi lan Cara Kita Kabeh Cocog

2 Komentar

  1. 1

    Jarene Gen Z "200% bisa ngobrol ing ponsel nalika wawancara kerja" - "200%" kudu mbandhingake, lan "200% kemungkinan" tegese "kaping pindho" - mula kaping pindho bisa uga Sapa sing ngobrol nganggo ponsel nalika wawancara kerja? lan iki minangka pewawancara utawa sing diajak wawancara? Lan kepiye carane cocog karo mung 6% sing rasane apike diajak, sms, utawa surfing nalika lagi kerja? Wawancara kerja SAI digunakake ... .. yen mung 6% ngrasakake ora apa-apa, kepiye cara kaping pindho bisa uga OK ngobrol ing telpon sajrone wawancara kerja? Iki ora ana artine APA, mung matematika !!! ?????

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.