E-Niaga Pelanggan Pertama: Solusi Cerdas kanggo Babagan Sampeyan Ora Ana Kesalahan

Teknologi E-Niaga Pelanggan Pertama

Pivot era pandemi tumrap e-commerce wis teka kanthi ekspektasi konsumen. Sawise ditambahake regane, penawaran online saiki wis dadi sentuhan utama klien kanggo paling akeh merek ritel. Lan minangka corong utama interaksi pelanggan, pentinge dhukungan pelanggan virtual wis suwe banget.

Layanan pelanggan e-commerce dilengkapi tantangan lan tekanan anyar. Kaping pisanan, para pelanggan ing omah nggunakake luwih akeh wektu online sadurunge njupuk keputusan tuku.

81% responden neliti produk kanthi online sadurunge njupuk keputusan tuku. Angka kasebut nuduhake kenaikan kaping papat saka rata-rata pra-pandemi mung 20%. Kajaba iku, panliten kasebut nemokake manawa konsumen saiki nggunakake rata-rata 79 dina kanggo nglumpukake informasi online sadurunge milih produk utawa perusahaan kanggo njupuk keputusan tuku utama. 

Source: Ibu GE

Ing jagad sing tambah nyambung lan penasaran, pengalaman pelanggan kudu dadi prioritas pertama perusahaan. Bali ing 2017, kira-kira 93% saka konsumen ujar manawa ulasan online mengaruhi keputusan ritel — kanthi wektu luwih akeh lan luwih akeh commerce sing ditindakake ing layar, jumlah kasebut mung tambah. Pengecer ora bisa nyasarake pengalaman pelanggan online maneh. Mesthekake interaksi virtual sing positif dudu taktik penjualan, nanging strategi bertahan. Lan dadi luwih penting ing jaman COVID.

Ing ngisor iki sawetara strategi layanan digital sing dibutuhake saben toko virtual.

Tech kanggo Kacepetan Luwih Apik: Amarga Wektu Kabeh

Etos Internet minangka instan. Kita bisa digunakake kanggo antri ing pusat blanja utama, nanging ora ana sing pengin ngenteni dhukungan virtual. Iki menehi kendala unik kanggo pengecer e-commerce, sing ora bisa 'nutup lawang virtual' nalika jam 7 sore. 

Kanggo ngilangi wektu tunggu virtual lan nangani permintaan anyar iki, para pengecer pancen nyoba ngobrol karo chatbots kanggo solusi layanan pelanggan. Chatbots nggunakake intelijen buatan kanggo aktif karo pelanggan, liwat teks, olahpesen kaca web, utawa liwat telpon. Tingkat adopsi chatbots saya gedhe ing pandemi iki, amarga pengecer weruh manawa manajemen klien kanthi otomatis nyuda biaya operasionale. Chatbots nawakake cara streamline kanggo nglumpukake pembayaran, ngolah pesenan utawa ngasilake, lan ngladeni calon pelanggan — kabeh tanpa kalah. 

Menawi mekaten, Laporan paling anyar Business Insider ora bakal kaget. Dheweke prédhiksi manawa ritel konsumen nganggo chatbots ing saindenging jagad bakal tekan $ 142 milyar sajrone telung taun sabanjure. Dheweke uga nemokake udakara 40% pangguna Internet sejatine seneng kanggo sesambungan karo chatbot liwat sistem dhukungan liyane kaya agen virtual. 

Teknologi kanggo Pengalaman Terpadu: Standar Pelanggan Anyar

E-commerce unik amarga bisa ditindakake saka ngendi wae. Merek ora bisa dipercaya manawa konsumen lungguh ing omah ing ngarep monitor ukuran lengkap kanthi situs web kanthi tampilan sing sampurna. Asring, konsumen sesambungan karo situs web merek ing ponsel nalika tengah kegiatan saben dina. Nanging data sing diklumpukake dening Statista nuduhake manawa mung 12% konsumen nganggep pengalaman perdagangan seluler sing trep. 

Gerakan virtual menehi tekanan marang para pengecer kanggo nambah pengalaman pelanggan ing kabeh titik tutul konsumen, lan nalika nerangake seluler, mesthine kudu ditindakake. Nanging pengecer sing terus nandur modal ing solusi CRM (manajemen hubungan pelanggan) wis nemokake posisi sing luwih apik kanggo ngatur permintaan era COVID iki. Platform CRM terintegrasi ngidini para pengecer ngatur pengalaman pelanggan ing kabeh saluran, nggabungake data ing toko karo penjualan online, interaksi chatbot, keterlibatan media sosial, lan asil kampanye email.

Iki ora mung nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing bisa dipercaya, sing data dijaga aman lan tetep ing pirang-pirang titik tutul, nanging uga duwe mupangate nambah kabeh data penting dadi siji umum. Pengadaan data otomatis ing pirang-pirang acara bisa dilancarake dadi siji platform; pesenan diisi luwih cepet, ngasilake diproses luwih efisien, lan pamilik duwe kabeh data sing bisa dijaluk supaya bisa nguatake pemasaran.

Tech kanggo Pemasaran Target: Apa sing Saiki Diketahui

Kanthi akeh data sing streaming, para pemasar digital nyoba ing sawetara arah. Antarane strategi sing menang saiki yaiku adopsi kasunyatan sing ditambah. Augmented reality (AR) ngatasi masalah utama era COVID: kepiye carane aku percaya karo produk kasebut yen ora bisa ditemokake ing toko? Cepet, tim pemasaran cerdas wis nemokake solusine. Pengalaman AR bisa simulasi tampilan furnitur ing ruang tamu, ukuran celana ing bingkai tartamtu, warna lipstik ing pasuryan pelanggan. 

AR ngilangi ramalan saka blanja online, lan wis menehi pengecer sing ngasilake luar biasa; pengecer kanthi tampilan produk 3D sing interaktif nglaporake tingkat konversi 40% luwih dhuwur. Mesthekake yen pengecer ora pengin enggal-enggal melu adol luwih dhuwur, Statista wis ngramal manawa pasar kasunyatan sing ditambah bakal tekan 2.4 milyar pangguna ing taun 2024. 

Pungkasane, tim pemasaran cerdas luwih condong karo personalisasi minangka strategi penjualan utama, lan kudune. E-commerce nawakake siji perkara sing ora bisa ditiru ing toko: saben toko online bisa 'mlaku' menyang etalase virtual sing beda banget. Nggawe rekomendasi produk kanthi selera pembeli online nambah kemungkinan konsumen nemokake barang sing bisa narik kawigaten kanthi cepet. Nggawe penawaran khusus tegese nggunakake data saka tuku browser sadurunge lan kegiatan ing situs kanggo ngramalake rasa; tugas liyane sing dadi luwih gampang diakses liwat kecerdasan buatan. Kustomisasi bakal dadi pilar perdagangan pasca COVID, ngganti lanskap pangarepan konsumen. 

Chatbots, CRM terintegrasi, lan solusi data sing luwih cerdas bisa mbantu para profesional ritel ngatur panjaluk e-commerce. Data sing tambah saka dodolan online bisa nggawe pemasaran luwih cerdas, lan investasi ing AR kayane bisa dadi aman. Nanging, ing pungkasan, pelanggan bakal mesthi duwe tembung pungkasan; kaslametan sawise COVID gumantung karo pengecer sing nggawe pelanggan (virtual) luwih dhisik. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.