6 Tren Teknologi ing taun 2020 Saben Marketer Kudu Dikenal

Teknologi pemasaran 2020

Ora rahasia manawa tren pemasaran muncul kanthi owah-owahan lan inovasi teknologi. Yen sampeyan pengin bisnis tampil, nggawa pelanggan anyar lan tambah visibilitas online, sampeyan kudu proaktif babagan pangowahan teknologi. 

Pikirake tren teknologi kanthi rong cara (lan pola pikir sampeyan bakal beda antarane kampanye lan jangkrik sing sukses ing analytics):

Utawa njupuk langkah-langkah kanggo sinau tren lan ngetrapake, utawa ditinggalake.

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan enem tren teknologi inovatif ing cakrawala kanggo taun 2020. Siap diluncurake? Mangkene strategi lan alat sing sampeyan butuhake kanggo mbukak taun iki.

Tren 1: Pemasaran Omnichannel Ora Ana Luwih Opsional, Perlu

Nganti saiki, para pemasar sukses fokus ing sawetara saluran sosial kanggo ngirim lan melu. Sayange, iki wis ora kedadeyan maneh ing taun 2020. Minangka pemasar bisnis, sampeyan ora duwe wektu kanggo ngirim konten menyang saben platform. Sampeyan ora bisa nggawe konten khusus kanggo saben saluran isi repurpose lan pasang ing saben saluran. Iki ora mung bakal nguatake olahpesen merek sampeyan, nanging bakal njaga bisnis sampeyan relevan lan gegandhengan karo komunitas online. 

Pemasaran Omnichannel ngidini pamirsa kolektif ngunjungi saluran kanthi lancar. Asile?

Sales salib regane udakara $ 2 triliun. 

Forrester

Siap ndeleng marketing omnichannel ing tumindak? Coba deleng kepiye pengecer utama AS, Nangka, ngetrapake pemasaran lintas-saluran:

  • Ing Nordstrom Pinterest, Instagram, Lan Facebook akun kabeh ngemot postingan produk sing bisa diklik lan inspirasi gaya.
  • Nalika wong browsing akun media sosial Nordstrom, dheweke bisa tuku kiriman sing nggawa menyang situs web Nordstrom.
  • Sawise tekan situs kasebut, dheweke bisa gawe jadwal janjian gaya, ndownload aplikasi Nordstrom, lan entuk akses menyang program penghargaan kesetiaan.

Pemasaran Omnichannel nyedhiyakake pelanggan ing siklus konten, layanan pelanggan, penjualan, lan hadiah kanthi cairan. 

Pesen kasebut banter lan jelas:

Ing taun 2020, sampeyan kudu fokus ing pemasaran omnichannel. Munculake pemasaran digital lan media sosial nggawe kabutuhan alat penerbitan otomatis. Terus terang, pamilik bisnis lan pemasar ora duwe wektu kanggo ngirim saben dina menyang pirang-pirang platform. 

Ketik: Nggawe konten, ngowahi ukuran lan alat penerbitan saka PosterMyWall. Sampeyan ora mung bisa nggawe konten, nanging sampeyan bisa ngowahi ukuran kanthi macem-macem dimensi kaya kiriman Instagram utawa gambar sing dituduhake ing Facebook kanthi cepet. Bonus? Gratis. Nanging ora cukup mung nggawe konten, sampeyan uga pengin nerbitake.

Ganti ukuran iklan menyang macem-macem dimensi

Kanggo ngirit wektu, kumpulan gaweyan konten lan nerbitake tugas bebarengan. Sajrone sidang, sampeyan bisa nggawe konten visual sing cocog lan gawe jadwal nerbitake kanthi otomatis menyang saben saluran. Kanthi ngowahi ukuran desain nalika mbukak lan nerbitake konten kanthi klik mouse kanthi gampang, sampeyan ngirit wektu, dhuwit lan tetep merek sampeyan relevan. 

Pemasaran Omnichannel padha karo omnipresence online, lan pangowahan teknologi taun 2020 sing ora bisa ditolak.

Gawe Desain

Tren 2: Masa Depan Pemasaran Video

Pemasaran video minangka tembung kunci akhir-akhir iki, nanging apa ana gunane? Ngelingi luwih saka setengah wong online nonton video saben dina, miturut statistik pemasaran video saka HubSpot, Aku bakal ujar manawa akeh banget ya. Apa jinis konten sing ditonton wong? Youtube ora dadi dominasi maneh amarga iklan video Facebook, Instagram Stories lan Live dadi populer. 

The kunci pemasaran video sing efektif yaiku personalisasi. Wong ora kepengin nonton video curate sing apik banget. Nanging, dheweke kepengin konten video sing cocog karo kepentingan pribadi. Video ukuran cokotan minangka cara sing apik kanggo nyambung karo pamirsa lan nuduhake sisih merek sing luwih intim. 

Lan aja kuwatir, sampeyan ora butuh videografer profesional kanggo nggawe konten video sing narik kawigaten. Sampeyan bisa kanthi gampang nggawe video sing relevan lan melu saka awal, utawa saka template video ing PosterMyWall. Gawe video kanggo ngatur pesen merek, promosi peluncuran produk utawa ngandhani pamirsa babagan warta perusahaan. 

GIF animasi kanggo nuduhake

Mangkene Gampang PosterMyWall:

  • Telusuri template video kanggo nemokake sing cocog karo nada lan pesen merek sampeyan
  • Klik ing desain kanggo ngatur template
  • Gunakake editor supaya gampang ngatur salinan, warna, font lan desain kanthi gampang
  • Nuduhake video langsung menyang saluran sosial saka PosterMyWall

Mung ing patang langkah gampang, sampeyan duwe video sing bisa dituduhake! Kanthi konten video sing cendhak lan narik kawigaten, sampeyan tetep dadi perhatian ing pamirsa, lan iku papan sing apik.

Gawe Video

Tren 3: Nggawe Produk ing Pasar Google

Pangowahan teknologi anyar dadi topik debat kanggo para pemasar: nyurung produk menyang Google Marketplace. Lawan negesake manawa dheweke wis nandur modal akeh kanggo nggawe situs web sing apik banget sing nggambarake branding lan identitas bisnis. Nyurung produk menyang Google ngilangi kesempatan kanggo pengunjung gumun ing situs sing dikemas kanthi sampurna. Asile? Mudhunake lalu lintas web sing signifikan. 

Sampeyan kudu nggoleki metrik iki kanggo ndeleng gambar sing luwih gedhe ing kene. Apa sampeyan pengin adol? Utawa sampeyan pengin duwe situs web sing dikunjungi banget? Mesthi wae sampeyan pengin dodolan, nanging ora bisa adol siji-sijine, pengin pelanggan sing manut, mula sampeyan nggawe situs web sing apik, bener? Bener

Aja nganggep Google Marketplace minangka pati situs web sampeyan, pikirake minangka saluran liya kanggo menehi kesadaran kanggo merek sampeyan. Nalika merek liyane ora duwe prospek nyurung produk menyang Google lan ilang lalu lintas, sampeyan bisa mlebu lan ndhaptar produk, entuk penjualan, lan tuwuh merek sampeyan. 

Kasunyatan manawa sampeyan bisa ndhaptar produk kanggo didol liwat Google mung sawetara menit dadi alat pemasaran sing gampang (lan gratis!) Sing ora bisa sampeyan uwal. 

Mangkene carane sampeyan bisa nindakake:

Kaping pisanan, bukak menyang Akun Google Bisnisku, ing ngendi sampeyan bisa ndhaptar produk, rincian produk, nambah gambar lan miwiti adol sajrone sawetara menit. Mesthi wae, sampeyan pengin nguatake swara merek, olahpesen lan merek saka situs web lan saluran media sosial. Artine, sampeyan ora pengin mbuwang dhaptar produk sing ora apik. Nganggep Google Marketplace padha karo toko online lan pikirake babagan gambar, salinan lan deskripsi produk. 

Tren 4: Markup Skema Favorit SERPS lan Snippet Sugih

Pemasaran digital pancen ora bisa dipercaya gumantung karo SEO (Search Engine Optimization). Ing taun 2020, sampeyan kudu milih luwih saka target tembung kunci lan nggunakake teks alt gambar kanggo ngasilake lalu lintas web. Ya, sampeyan isih kudu nggunakake praktik paling apik SEO, nanging saiki sampeyan kudu luwih cepet lan nggawe potongan kaya karo Markup Skema.

Cuplikan sing sugih ngemot microdata, diarani markup Skema, sing jelas ngandhani mesin telusuran babagan saben kaca web. Contone, nalika ngetik "produsen kopi" ing garis telusuran Google, sing asil iki miturut sampeyan luwih cenderung ngeklik:

  • Katrangan produk, rega, rating pelanggan, lan ulasan produk sing jelas
  • Katrangan meta sing ora jelas ditarik kanthi acak saka kaca, ora ana rating, ora ana rega, lan ora ana informasi

Yen sampeyan milih opsi pertama, sampeyan bener. Ing taun 2020, kabeh mesin telusuran utama, kalebu Google lan Yahoo!, Ngakoni markup skema lan potongan kaya nalika narik SERP (Kaca Hasil Mesin Telusuran).

Gambar skema ing Kaca Hasil Mesin Telusuran (SERPs)

Apa sing bisa sampeyan lakoni? Sampeyan duwe rong pilihan: gunakake Schema.org kanggo nggawe kaya potongan, utawa njupuk kauntungan saka alat gratis iki saka Google. Saiki, saben kaca produk sampeyan duwe informasi sing relevan, sing nambah visibilitas bisnis sampeyan.

Tren 5: AI bakal Nggampangake Hyper-Personalisasi

Swara kaya oxymoron? Mesthi wae, nanging ora bakal ngirangi hubungane. Nalika ngrembug babagan personalisasi ing ruang pemasaran, kita bakal mriksa cara kanggo nyedhiyakake pengalaman sing luwih khusus kanggo pelanggan. 

Ayo jelas: AI ora bakal ngrusak merek nalika digunakake kanthi bener. Nanging, iki bakal mbantu nggawe pengalaman layanan pelanggan sing luwih pribadi lan positif. Sawise kabeh, konsumen wis bosen karo media impersonal. Nalika sampeyan nganggep kasunyatan manawa media ing endi wae bisa mbebayani 5,000 pariwara saben dina, gampang dingerteni kenapa dheweke kesel. Aja nambah swara, sampeyan bisa nggunakake AI kanthi apik kanggo menehi pengalaman sing luwih pribadi.

Kanthi pangowahan teknologi lan panggunaan piranti lunak AI, para pemasar bisa ngakses para pelanggan ing level sing luwih intim. Salah sawijining cara paling apik kanggo nggunakake AI kanggo entuk pribadi yaiku nglumpukake data babagan konten sing disenengi. 

Priksa kanthi tliti analytics situs web lan wawasan media sosial. Pola apa muncul? Sampeyan wis nggawe personas pelanggan kanggo nggawe merek lan perumpamaan sing bisa diajak. Isih, cukup ora cukup yen sampeyan pengin sambungan merek-menyang-pelanggan sing nyata. 

Pramila merek utama nggunakake AI amarga…

  • Netflix bisa prédhiksi apa sing pengin ditonton saben pangguna adhedhasar sejarahe. 
  • Ing Armor, nggawe regimen kesehatan adhedhasar panggunaan sing mangan, turu lan kebiasaan kesehatan.
  • Chatbots bisa takon marang pengunjung ing Facebook Page merek sampeyan yen butuh pitulung kanggo nemokake produk utawa layanan tartamtu. 

Intine: kanggo njaluk hyper-personal karo para pelanggan ing taun 2020, sampeyan butuh pitulung saka AI.  

Tren 6: Panelusuran Swara Ora Bakal Ngganti Konten Visual

Paningkatan telusuran swara nggawe para pemasar ngowahi akeh konten sing bisa diwaca dadi format swara kanggo mesin telusuran. Panelusuran swara minangka tren ing radar kabeh wong, lan kudune:

Setengah telusuran bakal ditindakake liwat telusuran swara ing taun 2020. 

Sengkang

Sampeyan bisa uga luwih becik kanggo fokus ing telusuran swara, nanging yen nggawe, aja salah mikir manawa konten visual minangka roti sing umure sedina. Kasunyatane pancen suwalike. Kudu bukti? Disebut Instagram, lan wis ana 1 miliar pengguna aktif saben wulan ing wulan Januari 2020.  

Wong pancen seneng konten visual. Napa dheweke ora gelem? Kanthi visual, bisa: 

  • Sinau katrampilan utawa informasi sing relevan karo kapinterane
  • Coba resep-resep anyar utawa gawe seni lan kerajinan
  • Tonton video sing nyenengake lan informatif
  • Temokake merek lan produk anyar

Sanajan pentinge pemasaran visual durung mesthi diowahi taun 2020, konsep konsep inovatif bisa nggodha para pemasar supaya ora nggawe konten visual. Iki mesthi bakal ngrugekake. Pramila penting banget kanggo nyakup konten visual sing luar biasa ing kabeh strategi jangkauan sampeyan. 

Kanggo mbantu sampeyan, PosterMyWall wis kebak karo gambar perpustakaantemplate video, lan ewonan template sing dirancang kanthi profesional. Kanthi piranti lunak desain gratis iki, sampeyan bisa ngatur template kanthi ngganti teks, warna lan gambar sing cocog karo merek sampeyan. Utawa, sampeyan bisa nggawe kiriman media sosial, citra blog, gambar produk sing disesuaikan lan aset promosi saka awal kanthi piranti lunak editing sing gampang digunakake.

Aja lali repurpose visual iki kanggo marketing marketing omnichannel sampeyan. Contone, sampeyan bisa nggawe header post blog lan ngowahi ukuran dadi pin Pinterest utawa postingan Instagram lan voila, sampeyan duwe konten visual sing nggumunake kanggo macem-macem saluran! 

Gawe Pangowahan Tech Kanggo Sampeyan

Ing taun 2020, sampeyan kudu nggawe jaring sing jembar kanggo nggawa pelanggan, nggawe kesadharan merek lan ngembangake bisnis sampeyan. Kanggo nindakake, penting banget supaya tetep fleksibel lan luwih maju tinimbang tren. Kunci pemasaran konten yaiku adaptasi, amarga para pemasar ora bisa ngowahi risiko pasar saya maju tanpa ana. Luwih mbukak lan tumindak sampeyan babagan pangowahan teknologi, luwih becik sampeyan nggunakake kanggo keuntungan. Lan nalika sampeyan nindakake? Ya, ora ana sing mandheg sampeyan!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.