Teknologi Setengah Umur: Nalika Ora kanggo Bootstrap

wit dhuwit

Aku pengin ngilangi sawetara desas-desus. Aku ora nentang kapitalis ventura. Aku ora ngira investor angel pancen setan. Aku ora mikir manawa kabeh wong kudu utawa "bisa bootstrap" bisnis bisa sukses. Kanggo mbuktekake, aku arep crita babagan alasan nomer 1 yen sampeyan lan mitra kudu miwiti tanpa isin-isin promosi ide bisnis setengah panggang kanggo sapa wae sing duwe awis: Setengah Umur.

wit dhuwit

Kaya tembung "wiwitan" dadi sinonim karo modal usaha, mula uga wis dadi sinonim karo "techie." Mbok ana hubungane ing kana. Konsensus umum yaiku wiwitan anyar meh kabeh aplikasi web, pengalaman sosial, utawa komputer sing cocog karo pin. Saiki, iku ora mesthi bener. Nanging, yen pancen ngono, mula aku kudu ngobong awak dhewe buku lan ngakoni manawa saben wiwitan (ndeleng kepiye kabeh (didhasarake kanthi hipotetis) kabeh teknologi) kudu polesan menyang VC lan sibuk.

Teknologi minangka lapangan sing tuwuh kanthi cepet. Muga-muga pernyataan kasebut ora gawe kaget sapa wae.  Hukum Moore ngandhani manawa teknologi tikel saben 2 taun (apa tegese). Nanging kacepetan sing kudu dikepengini para startup dudu kacepetan prosesor sing nambah utawa biaya RAM mudhun. Kacepetan sing kudu dingerteni para pamula sing gegandhengan karo teknologi yaiku kacepetan ide dheweke ilang anyar. Kacepetan umur paraga wiwitan.

Yen sampeyan nggunakake produk, dadi frustasi, lan mbayangake cara sing bisa ditindakake kanthi luwih apik, mula ana tarif sing kudu ditemtokake: Suwene wektu kanggo nggawe produk iki, lunga menyang pasar, banjur dibangun massa kritis? Banjur, takon dhewe apa ana sing bakal peduli karo prekara kasebut. Serius! Apa ana sing peduli yen sampeyan nyampurnakake seni reresik VHS yen mbutuhake suwene sepuluh taun kanggo entuk pangsa pasar? Apa ana sing peduli karo headset kabel sing bisa ditarik yen waos biru katon umum? Iki minangka teknologi sing dikalahake, dudu pesaing, nanging umur paruh. Ing balapan kanggo wow wong, dheweke kalah.

Nalika nerangake babagan teknologi pemasaran, aku mikir bisa ngucapake kanthi aman manawa "sosial" minangka tembung utama ing jaman saiki. Lan sosial kanthi cepet banget. Pangowahan sosial saben dinane. Lan, sanajan fénoména ide nyebar "virus", uga biaya sosial sosial. Sosial ora gratis. Sampeyan ora bisa ngrancang nggawe fenomena sosial tanpa meksa ... uga ora cepet. Kecepatan, yaiku kabeh game.

Dadi, kapan sampeyan ora bisa bootstrap iku? Yen produk sampeyan dibangun ing platform sosial (Twitter utawa Facebook) entuk dana. Yen teknologi sampeyan gumantung saka kelemahan teknologi liyane (kayata pembersih kepala utawa set bebas tangan nganggo kabel) entuk dana. Yen sampeyan wedi nyritakake babagan ide sampeyan (kalebu investor) amarga sampeyan wedi yen nyolong, mula entuk dana. Priksa apa, sampeyan kudu cepet-cepet ngandhani wong liya supaya bisa entuk pelanggan, lan yen pancen apik banget, wong liya bakal nyalin lan nggunakake VC kanggo ngetutake sampeyan kanthi cepet menyang pasar lan nyepetake sampeyan ing pangsa pasar. Yen kacepetan bisa ngalahake sampeyan, mula kudu cepet.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.