7 Cara Teknologi Bisa Nggawe Merek Sampeyan

Teknologi

Minggu iki, aku ana ing situs sing nindakake lokakarya pemasaran digital kanggo merek global. Lokakarya kasebut lan difasilitasi dening aku lan dikembangake ing bagean Universitas Butler lan pendidik sing luar biasa sing ana ing organisasi.

Nalika tekan bagean platform Martech Stack kanggo ndhidhik karyawan babagan sumber teknologi ing organisasi, aku kagum karo kombinasi platform. Ora katon kaya Martech Stack normal kuadran ndhuwur-tengen, platform perusahaan. Kombinasi platform kelas terbuka, open-source, aplikasi cilik, lan uga mitra agensi sing dilindhungi.

Perusahaan nggawe Martech Stack kanthi sengaja supaya bisa ngirim pesen sing bener menyang prospek utawa pelanggan sing tepat ing wektu sing tepat. Kabeh potongan ana lan papan ... sawetara integral kanthi lancar lan liyane sing mbutuhake proses manual ... nanging masing-masing dipilih kanthi tliti kanggo ngatasi masalah kepatuhan, masalah keamanan, lan pengaruh maksimal kanggo kabutuhan pemasaran umume.

Ing lokakarya kasebut, Martech Stack ditampilake pungkasan kanggo karyawan. Lan kanthi strategis, ora akeh informasi sing diwenehake babagan kemampuan saben platform utawa cara panggunaan.

Apa?

Amarga kepemimpinan pemasaran perusahaan pengin dadi tim penjualan, pariwara, pemasaran, lan pelanggan supaya fokus ing pengalaman pelanggan, banjur nggunakake teknologi kanggo nyedhiyakake pengalaman kasebut. Penting, ora fokus karo apa bisa rampung karo teknologi… nanging kanggo fokus karo apa sing kudu ditindakake, ana teknologi ora. Dheweke malah ngakoni manawa ana potongan-potongan tumpukan sing ora digunakake kanggo fitur sing wis umum dingerteni.

Perusahaan nggunakake akronim, POST, kanggo proses pemasaran digital:

  • wong - Temtokake target pamirsa kanggo upaya kasebut.
  • dislametaké - Temtokake tujuan utawa asil sing bakal ditindakake kanthi upaya pemasaran.
  • Strategy - Temtokake saluran, media, media, lan lelungan kanggo nylametake target supaya bisa nggayuh tujuan kasebut.
  • Teknologi - Temtokake teknologi sing bisa mbantu riset masarakat, ngukur target, lan nyebarke strategi kasebut.

Apa Teknologi Ngganggu Merek Sampeyan?

Teknologi ora ngrusak merek klien iki amarga dheweke wis prioritasake kanthi tepat. Proses, masalah, anggaran, sumber daya, pelatihan, keamanan, lan kepatuhan kabeh ditinjau kanthi tliti sadurunge teknologi dipilih. Teknologi ora katon as solusine, katon minangka alat sing dibutuhake kanggo efisien lan efektif menehi solusi.

Nanging iku dudu sing dakdeleng karo saben perusahaan. Mangkene sawetara cara kanggo ndeleng teknologi sing nyebabake kesehatan sawetara merek.

  1. Aplikasi - Pelanggan ora pengin sesambungan karo bisnis maneh. Salah sawijining conto yaiku industri finansial. Pelanggan ora pengin ngobrol karo penasihat finansial, bank, utawa broker asuransi ... mung pengin aplikasi sing apik sing gampang digunakake lan duwe kabeh fitur sing dibutuhake. Nalika aplikasi minangka kabutuhan mutlak, penting sampeyan kudu ngerti manawa iki wis ngrusak hubungan manungsa karo merek sampeyan. Perusahaan sampeyan kudu kerja keras kaping pindho kanggo nggawe hubungan karo pelanggan liwat media sing dikarepake. Perusahaan sing nggunakake aplikasi kanggo ngganti hubungan kanggo efisiensi biaya uga mung menehi resiko nalika pesaing ngluncurake aplikasi sing luwih gampang lan luwih gampang. Aplikasi minangka kabutuhan, nanging perusahaan kudu mesthekake yen dheweke nggunakake upaya liya kanggo ndhidhik, nulungi, lan komunikasi kanthi efektif karo pangguna aplikasi. Aplikasi ora cukup!
  2. bot - Yen sampeyan nyoba nyamarake sistem respons otomatis minangka interaksi manungsa, sampeyan bakal menehi resiko banget merek sampeyan. Nalika bot saya rame ing popularitas, aku ngetrapake pirang-pirang klien ... lan kanthi cepet mundur utawa ngowahi panggunaan kanthi signifikan. Masalahe yaiku para pangguna mikir yen dheweke ngobrol karo manungsa. Nalika ngerti yen ana kesalahan utawa langkah sing salah yaiku bot, dheweke ora mung frustasi, dheweke nesu banget. Dheweke rumangsa diapusi. Saiki, nalika aku ngewangi klien kanggo nggarap bot, kita bakal yakin manawa para pelanggan ngerti manawa dheweke wis ngobrol karo petugas otomatis… lan kita menehi cara kanggo enggal-enggal menehi saran marang manungsa sejati.
  3. email - Klien liya sing lagi dakgawe wis ngrancang lan nggawe sistem rumit nalika tuku dhaptar lan ngirim ewu email sing ditargetake banget menyang calon pelanggan. Dioperasikake kanthi cerdas babagan sistem reputasi kanggo mesthekake pesen kasebut mlebu ing kothak mlebu prospek. Nalika dikandhani puluhan ewu pesen sing dikirim saben minggu, aku ora bisa meneng. Aku takon kepiye upaya SPAM. Dheweke rada tersinggung karo tuduhan kasebut amarga bangga karo usaha kasebut ... nanging dheweke ngakoni ora nyebabake siji timbal. Aku meksa supaya langsung mati lan kita ngalihake strategi menyang proses mlebu sing target banget sing saiki ngasilake petunjuk sing sukses sing bisa dipindhah liwat perjalanan pelanggan. Nganti saiki, kita ora bisa ngerti sepira calon calon klien sing wis ilang amarga ora entuk spam. Pesen murah, mula merek mesthi nyoba ngirim pesen liyane. Akibate ora asring diwujudake sajrone dolar lan sen. Aku wis mandheg nggawe bisnis nganggo pirang-pirang merek sing mung nyebabake aku.
  4. Kacerdhasan gawéyan - Peluru perak anyar ing saben Martech Stack yaiku kemampuan kanggo nyiyapake pembelajaran mesin kanggo upaya pemasaran sing ngoptimalake dhewe. Didol gampang, nanging adoh saka sing sederhana. Nyebarke AI mbutuhake ilmuwan data sing ngerti cara nganalisis data, nggawe lan nyoba model, ngelasake variabel lan asil, nyebarke kanthi efektif ing jaringan, nyiyapake pola keputusan sing dinamis, lan netepake gangguan sebab. Kurang digunakake, AI bisa matesi kemampuan olahpesen sampeyan… utawa luwih elek… nggawe pilihan otomatis adhedhasar model lan wit keputusan sing cacat.
  5. Privacy - Data akeh banget. Perusahaan tuku lan njupuk luwih akeh babagan segmen, nggawe pribadi, lan push pelanggan supaya tuku. Sing dadi masalah yaiku konsumen ora weruh regane data sing dijupuk, didol, lan dituduhake. Dheweke dilecehke dening pemain ala ... lan asile undang-undang sing bakal ngganggu kemampuan para pemasar komunikasi kanthi efektif karo prospek lan klien. Tanggung jawabe yaiku merek supaya nggunakake data kanthi tliti, komunikasi karo pelanggan lan prospek cara digunakake, ing endi entuk, lan cara mbusak. Yen kita ora ngupayakake gaweyan transparan, pamrentah bakal (lan wis ana) ngrusak kemampuan kita nggunakake data kanthi efektif. Yen sampeyan nganggep pariwara ala saiki saya rame… cukup ngenteni nganti perusahaan ora bisa ngakses data maneh.
  6. keamanan - Data nyedhiyakake masalah liyane… keamanan. Aku kaget banget karo jumlah perusahaan sing nyimpen data pribadi tanpa ndhelik lan ngamanake kanthi tepat. Aku ora yakin manawa ana akeh perusahaan sing njupuk risiko kasebut kanthi serius, lan aku rumangsa bakal ndeleng merek ambruk miturut dhendha peraturan lan tuntutan ukum ing wektu sing cedhak. Bubar kita ndeleng Equifax ngrampungake pelanggaran kasebut $ 700 yuta. Apa sing sampeyan lakoni kanggo njaga data pelanggan lan klien saiki? Yen sampeyan ora nandur modal ing ahli keamanan pihak katelu lan audit, sampeyan bakal nggawe reputasi reputasi merek lan bathi mbesuk. Lan yen sampeyan nyimpen tembung sandhi ing spreadsheet lan nuduhake liwat email, sampeyan bakal nemoni masalah. Platform manajemen sandhi lan otentikasi dobel kudu.
  7. Stack - Kadhangkala, aku ruwet nalika krungu atusan ewu, utawa kadang jutaan dolar, sing profesional pemasaran perusahaan nggunakake investasi tumpukan Martech. Asring ditindakake amarga solusi sing ditampa kanthi umum dianggep minangka aman investasi Sawise kabeh, laporan analis pihak katelu ngevaluasi lan milih perusahaan kasebut kanthi tliti ... nyelehake ing kuadran sisih ndhuwur. Napa perusahaan ora bakal nggawe investasi ing teknologi sing bisa ngowahi upaya pemasaran digital? Ya, ana akeh alesan. Sampeyan bisa uga ora duwe sumber daya kanggo migrasi lan ngetrapake solusine. Sampeyan bisa uga ora duwe proses kanggo nggunakake solusi kanthi lengkap. Sampeyan bisa uga ora duwe anggaran kanggo nggabungake lan ngotomatisasi solusi kasebut. Analogi sing dakkanggo yaiku ...

Tuku perusahaan kelas dunia Martech Stack kaya tuku omah gedhong. Sampeyan tuku omah gedhong, nanging sing dikirim yaiku truk kayu, pipa, beton, cat, lawang, windows, lan kabeh sing sampeyan butuhake. Sampeyan kanthi teknis nampa omah gedhong kasebut ... saiki dadi tugas sampeyan nemokake cara nggawe.

Douglas Karr, DK New Media

Minangka dhasar minangka pemasar digital, kita nyoba nambah reputasi merek, nambah wewenang ing industri, lan nggawe kapercayan ing antarane merek lan prospek lan pelanggan. Pemasaran yaiku babagan hubungan. Wiwit saiki, teknologi ora bisa ngganti hubungan manungsa ing antarane merek lan pelanggan. Iki bisa diganti ing mbesuk… nanging aku ora ngandel yen bakal bakal dingerteni nalika aku isih urip.

Iki dudu kiriman babagan teknologi jahat… kiriman babagan cara panggunaan, penyalahgunaan, utawa pangarepan teknologi sing gedhe banget bisa ngrusak merek. Kita dadi masalah, dudu teknologi. Teknologi minangka lem lan jembatan sing dibutuhake kanggo nambah usaha - iku kabutuhan mutlak kanggo saben pemasar modern. Nanging kita kudu ngati-ati nggunakake teknologi supaya ora ngrusak kabeh sing wis digawe kanthi tenanan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.