5 Pemasar Digital Kamampuan Digital Sesuk kudu Master Dina Iki

Ketrampilan Pakaryan Pemasaran

Sajrone sawetara taun kepungkur, ana sawetara pangowahan gedhe babagan cara nggunakake internet kanggo pemasaran digital. Kita wiwit mung nggawe situs web nganti saiki nggunakake data lan kegiatan pangguna. Kanthi kompetisi sing kuat ing ruang digital, duwe situs web ora bakal nyuda. Pemasar digital kudu nambah gim supaya bisa tampil ing malang sing saiki saya ganti.

Pemasaran ing jagad digital beda banget karo pemasaran tradisional sing wis digunakake sadurunge. Kreativitas isih dadi skill sing penting; nanging, iki ora njamin sukses sampeyan. Ana sawetara alat, skill skill, lan aplikasi sing kudu sampeyan ngerteni supaya bisa dadi pemasar digital sing sukses saiki.

Kanthi dipikirake, kita wis nyathet limang katrampilan sing kudu ana kanggo mbantu sampeyan miwiti maneh karir ing pamasaran digital.

Search Engine Optimization

Mesin telusuran kaya Google lan Yahoo mbantu ngeterake luwih akeh lalu lintas menyang situs web lan ngidini calon pelanggan gampang golek sampeyan. Kanthi nduwe landhesan carane SEO bisa digunakake, sampeyan bisa nggawe kampanye pemasaran khusus sing bakal nambah visibilitas situs web sampeyan ing mesin telusuran.

SEO uga bisa mengaruhi prilaku pangguna. Contone, pangguna cenderung ngeklik situs web sing ditemokake ing kaca pisanan asil telusuran. Luwih dhuwur sampeyan ing asil telusuran, luwih akeh eksposane calon pelanggan.

Dadi kanggo mbantu sampeyan ngerti dhasar SEO, sampeyan bisa maca iki Pandhuan Wiwitan dikirim dening Google. Iki minangka perkenalan SEO sing apik.

Data Analytics

Salah sawijining cara paling apik kanggo nglacak lan ngetrapake kemajuan pasar yaiku liwat data Analytics. Saiki, sampeyan bisa nganalisa kegiatan pelanggan uga sing dikarepake utawa apa sing dirasakake babagan produk tartamtu. Asile, kampanye lan strategi pemasaran wis akeh dipengaruhi karo analisis data.

Analisis data wis bisa nglacak lelungan pelanggan, wiwit klik ing situs web nganti pungkasane tuku barang ing situs web sing padha. Kanthi mangkono, ngerti cara nggunakake alat analisis data (kayata Google Analytics, Adobe Analytics, Hubspot, lan liya-liyane) wis dadi syarat kanggo saben pemasar digital saiki.

Pangembangan UX lan UI

Pangalaman pengguna (UX) lan Antarmuka Panganggo (UI) menehi kontribusi gedhe kanggo retensi pelanggan.

Pangembangan UX minangka pengalaman umum para pangguna lan cara komunikasi karo situs web / aplikasi; dene UI minangka rumangsa situs web / aplikasi, unsur visual lan struktur.

Bareng, dheweke narik kawigaten pangguna ing situs web utawa aplikasi. Perusahaan e-commerce kaya Amazon akeh nandur modal ing pangembangan UI lan UX kanggo ningkatake tingkat konversi lan nambah penjualan online. Dadi ora nggumunake kenapa ana kebutuhan tambah akeh kanggo desainer UX lan UI. 

Basa Coding Dhasar

Pemrograman minangka salah sawijining katrampilan tambahan sing paling apik kanggo para pemasar digital. Sanajan ora duwe katrampilan coding teknis utawa luwih jero, ngerti dhasar intine bakal mbantu sampeyan ing jangka panjang.

Yen sampeyan ngerti dhasar pemrograman, sampeyan bisa duwe kolaborasi sing luwih efektif karo tim pangembangan. Sampeyan bisa kanthi gampang nggayuh target pemasaran amarga bisa komunikasi kanthi jelas. Kajaba iku, sampeyan bakal bisa nemtokake lan menehi saran sing migunani kanggo tim pangembangan.

Coding minangka literasi anyar lan penting. Ora preduli umur utawa industri sampeyan, sampeyan ora bakal kasep banget utawa kasep kanggo sinau. Keahlian coding sampeyan bakal gampang digunakake, luwih-luwih amarga bisnis saya akeh sing pindhah online.

David Dodge, Desainer Game, Kolumnis, Pendidik, lan CEO saka Codakid

Sistem manajemen konten

Manajemen isi penting banget ing jagad digital. Menawi mekaten luwih saka separo kabeh situs web nggunakake CMS, ora nggumunake kenapa alat kasebut dibutuhake kanggo saben pemasar digital.

CMS mbantu para pemasar makarya kanthi luwih efisien, wiwit nganyari situs web kanthi rutin nganti ngunggah konten anyar. Streamline alur kerja lan ngidini pemasar digital dadi produktif lan entuk luwih akeh ing wektu sing kurang. Amarga konten utamane nyumbang kanggo rangking SEO, umume bisnis nggabungake CMS menyang situs web.

Kanggo tujuan kasebut, kenal karo platform CMS sing beda (kayata WordPress, CMS Hub, Squarespace, lan liya-liyane) bakal dadi kauntungan. Kajaba iku, sampeyan uga bisa nggunakake platform kasebut kanggo nggawe portofolio pemasaran uga nuduhake keakraban karo CMS kanggo calon pengusaha.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.