Onomie Leksikal: Sinonim, Antonimia, Hiponimi, Meronimia, Holonimi

Depositphotos 6155406 s

As DK New Media riset ing panguwasa isi strategi sing dikembangake kanggo para klien, ana metodologi sing ana gandhengane karo topik sing lagi digawe, kesenjangan sing lagi diidentifikasi, lan prioritas sing digawe. Pisanan sawetara definisi:

Apa iku Taksonomi?

taksonomi - model klasifikasi hierarkis rong dimensi arsitektur situs kasebut.

Ing situs web lan strategi konten sampeyan, iki biasane kategori - dikenal minangka koleksi - topik kaya. On Martech Zone, kita duwe kategori kaya Analytics, pemasaran email, pemasaran telusuran, pemasaran sosial, pemasaran seluler lan liya-liyane. Kita ngembangake taksonomi kasebut supaya bisa uga intuisi kanggo para pamiarsa lan uga ngatur konten kanthi pas supaya mesin telusuran bisa nganalisa situs kanthi hierarkis, kanthi ngerti topik utama situs kita.

Apa sing diarani Onkologi?

Ontologi - pemetaan topik kanggo tujuan manungsa ing endi data sing beda diwakili ing sesambungan kontekstual sing migunani.

Ing situs web lan strategi konten, biasane carane menehi tag kiriman lan artikel sampeyan. Kabeh kategori, umpamane, bisa uga duwe pemasaran milenial sing ana gandhengane karo strategi kasebut. Dadi, kita priksa manawa kita menehi tag kanthi bener artikel supaya wong bisa gampang golek lan nemokake artikel sing digoleki liwat hirarki topik.

Duwe ontologi sing efisien lan teratur kanggo menehi tag saben artikel kanthi bener lan ringkes bakal ngatur konten sampeyan kanthi luwih efektif kanggo para sing maca. Aja ngremehake pengaruhe! Iki uga mbantu telusuran internal lan artikel sing ana gandhengane ing situs sampeyan… supaya pelanggan tetep luwih dawa lan mbantu dheweke nyedhaki konversi.

Apa Onomies Leksikal?

Leksikal ditetepake minangka utawa ana gandhengane karo tembung utawa kosa tembung basa. Onomies yaiku aturan utawa hukum sing ana gandhengane karo istilah. Saben topik sing sampeyan pikirake nulis bakal duwe istilah sing gegandhengan sing digunakake dening pengunjung lan pangguna mesin telusuran. Iki dikenal minangka onom leksikal.

Apa 5 Onom Leksikal?

  • Sinonim - istilah sing padha digunakake kanggo topik sing padha. Contone ing situs iki bisa uga istilah "infographic". Wong uga ngarani "Infografis", "Grafik info" lan "Grafik Informasi". Mesin telusuran biasane cerdas babagan istilah sinonim, nanging ora mesthi. Goleki istilah sinonim lan gunakake data volume telusuran kanggo mutusake apa sing paling populer.
  • Antonymy - Istilah sing mbantah utawa beda sing ana gandhengane karo topik. Sanajan duwe artikel kanggo praktik pemasaran email sing paling apik, bisa uga duwe artikel babagan praktik pemasaran email sing paling ala. Penting, yen nulis babagan loro-lorone amarga pengunjung lan pangguna mesin telusuran nggoleki kekarone.
  • Hyponymy - istilah khusus sing ana gandhengane karo topik kasebut. Ing njero Analytics ana pirang-pirang istilah kaya pelacakan konversi, manajemen kampanye, pamisahan, saringan, lsp. Penting banget kanggo njelajah saben topik lan nulis babagan saben istilah spesialisasi kasebut.
  • Meronymy - anggota kabeh topik. Kaca web kasusun saka HTML, CSS, skrip, embeds lan gambar. Saben bagean kasebut minangka anggota utawa bagean saka kaca web, mula nalika nulis babagan desain utawa pangembangan web, kita kudu ngerti kabeh anggota supaya konten kasebut nutupi topik kasebut.
  • Holonymy - kabeh topik sing ana istilah kasebut kalebu. Hashtag, URL sing disingkat, pangguna twitter, lan pesen minangka bagean saka Tweet. Kita bisa ngomong babagan masing-masing, nanging penting kanggo ngrembug babagan kabeh uga bagean kasebut.

Panginten sampeyan wis rampung, bener? Malah ora cedhak. Saiki yen taksonomi lan ontologi wis ditemtokake, penting banget yen sampeyan ngrampungake saben koleksi lan topik lan golek subjek sing gegandhengan kanggo nulis babagan iki. Cara sing gampang kanggo nindakake iki yaiku takon - sapa, apa, ngendi, kapan, kenapa lan kepiye.

Minangka gegayutan karo pemasaran konten lan blog kita, ing topik tartamtu, aku bakal menehi akeh pitakonan utawa topik. Ayo nggunakake conto kaya pemasaran seluler lan pura-pura aku minangka perusahaan sing nindakake olahpesen teks.

  • Sapa pemasaran selulerku? saingan? Sapa sing marketing seluler ahli Aku bisa golek wawancara?
  • Apa istilah sing ana gandhengane karo pemasaran seluler? Apa platform pemasaran seluler sing bisa mbantu aku? Apa jenis investasi investasi sing bisa dakolehi liwat pemasaran seluler?
  • Ngendi aku bisa maca liyane babagan pemasaran seluler? Endi statistik, infografis, whitepaper, demonstrasi, lan video sing bisa dakkirim lan dituduhake babagan pemasaran seluler?
  • Kapan acara pemasaran, konferensi, utawa web marketing seluler sing bisa dak lawuhi, guneman, utawa sponsor? Kapan ana tren tartamtu sing ana gandhengane karo pemasaran seluler?
  • Napa pemasaran seluler kritis kanggo para pemasar? Napa para pemasar gagal nggawe pemasaran seluler?
  • Kepiye cara nggawe strategi praktik paling apik babagan pemasaran seluler? Kepiye pemasar seluler sukses? Pira alat pemasaran seluler?

Ana atusan pitakon liyane nanging sampeyan bisa nggawe matrik konten lengkap sing nyakup topik apa wae yen sampeyan ngrampungake babagan taksonomi, ontologi, lan onom leksikal sing ana gandhengane karo produk lan layanan sampeyan.

Sabanjure yaiku nindakake audit konten sampeyan, ngenali kesenjangan, nemokake konten saingan sing dilakoni para pesaing, prioritasake konten sampeyan lan gawe jadwal tanggalan konten sampeyan!

Ngupaya nambah konten sing wis sampeyan tulis ing topik tartamtu supaya luwih lengkap - utawa goleki nulis konten sing ngluwihi konten pesaing sampeyan sing saiki menang asil telusuran. Sampeyan bisa uga kudu njupuk langkah-langkah tambahan kaya ngasilake video, infografis, whitepaper, studi kasus lan uga podcast babagan topik kasebut.

Pengin wiwitan analisis cepet? Mriksa metu Jawab Umum

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.