Apa Nofollow, Dofollow, UGC, Utawa Tautan sing Disponsori? Napa Link Balik Penting kanggo Peringkat Panelusuran?

Link Balik: Nofollow, Dofollow, UGC, Disponsori, Nggawe Link

Saben dina kothak mlebu kebanjiran karo perusahaan SEO spamming sing ngemis supaya menehi link ing kontenku. Iki minangka panjalukan tanpa wates lan nesu tenan. Mangkene carane biasane email ...

Dear Martech Zone,

Aku ngerti yen sampeyan nulis artikel iki apik tenan ing [kata kunci]. Kita uga nulis artikel rinci babagan iki. Aku mikir bakal nambah tambahan artikel sampeyan. Tulung dakkandhani manawa sampeyan bisa ngrujuk artikel kanthi tautan.

Daftarkan,
Susan James

Kaping pisanan, dheweke mesthi nulis artikel kasebut kaya-kaya nyoba ngrewangi lan ngapikake konten nalika ngerti persis apa sing bakal ditindakake ... lebokake backlink. Nalika mesin telusuran ngindeks kaca kanthi bener adhedhasar konten, kaca kasebut bakal diwenehi peringkat miturut jumlah situs web sing relevan lan kualitas dhuwur sing ngubungake.

Apa tautan Nofollow? Apa tindakake Tautan?

A Link sing ora katut digunakake ing tag jangkar HTML kanggo ngandhani mesin telusuran supaya ora nggatekake tautan nalika ngliwati panguwasa. Iki kaya sing katon ing HTML mentah:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Saiki, nalika crawler mesin telusuran nyusup kaca, ngindeks kontenku, lan nemtokake backlinks kanggo menehi otoritas bali menyang sumber… ora nggatekake nofollow link Nanging, yen aku wis nyambung menyang kaca tujuan ing konten sing daktulis, tag jangkar kasebut ora duwe atribut nofollow. Sing diarani Tautan dofollow. Kanthi gawan, saben tautan ngliwati otoritas peringkat kajaba atribut rel ditambahake, lan kualitas link wis ditemtokake.

Cukup menarik, tautan nofollow asring isih ditampilake ing Google Search Console. Iki sebabe:

Dadi Tautan Dofollow Nang endi wae Mbantu Peringkat Kula?

Nalika kemampuan kanggo ngapusi peringkat liwat backlinking ditemokake, industri milyar dolar diwiwiti sewengi kanggo mbantu klien supaya bisa munggah pangkat. Perusahaan SEO otomatis lan dibangun peternakan link lan mlaku ing gas kanggo ngapusi mesin telusuran. Mesthi wae, Google ngerteni ... lan kabeh bakal rusak.

Google nambah algoritma kanggo ngawasi rangking situs sing nglumpukake backlink sing cocog, domain kuoso. Dadi, ora… nambah link ing ngendi wae ora bakal mbantu sampeyan. Entuk backlink ing situs sing relevan lan berwibawa bakal mbantu sampeyan. Kosok baline, spamming link bisa uga bakal nyebabake kemampuan sampeyan pangkat amarga intelijen Google uga bisa mbedakake manipulasi lan ngukum sampeyan.

Apa Teks Tautan Penting?

Nalika wong ngirim artikel menyang aku, aku asring ndeleng nggunakake tembung kunci sing jelas banget ing teks jangkar. Aku sejatine ora percaya yen algoritma Google pancen gampang banget nganti teks ing link sampeyan mung tembung kunci sing penting. Aku ora bakal kaget yen Google nganalisa konten kontekstual ing sekitar tautan kasebut. Aku ora mikir sampeyan kudu ketok banget karo tautan. Yen ora ragu-ragu, aku nyaranake klien supaya nindakake sing paling apik kanggo sing maca. Pramila aku nggunakake tombol nalika aku pengin banget ndeleng wong lan ngeklik link metu.

Lan aja lali yen tag jangkar nawakake kalorone teks uga minangka title kanggo link sampeyan. Judhul minangka atribut aksesibilitas kanggo mbantu para panampil layar nggambarake tautan menyang pangguna. Nanging, umume browser uga nampilake. Guru SEO ora setuju manawa nyelehake teks judhul bisa mbantu peringkat sampeyan kanggo tembung kunci sing digunakake. Apa wae, aku nganggep praktik sing apik lan nambah pizazz nalika ana wong sing mous link sampeyan lan tips diwenehi.

<a href="https://dknewmedia.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Apa Babagan Tautan sing Disponsori?

Mangkene email liyane sing dak tampa saben dinane. Aku sejatine wangsulan iki ... takon marang wong kasebut apa dheweke pancen njaluk risikone, didenda dening pamrentah, lan dicabut mesin telusuran Panjaluk konyol. Dadi, kadang-kadang aku mung nanggapi lan ngandhani yen aku seneng ... regane $ 18,942,324.13 saben backlink. Aku isih ngenteni ana sing ngeterake dhuwit kasebut.

Dear Martech Zone,

Aku ngerti yen sampeyan nulis artikel iki apik tenan ing [kata kunci]. Kita pengin mbayar sampeyan kanggo nempatake link ing artikel sampeyan kanggo ngarahake artikel [kene]. Pira regane kanggo link dofollow?

Daftarkan,
Susan James

Iki pancen ngganggu amarga pancen njaluk aku nglakoni sawetara perkara:

  1. Nglanggar Katentuan Layanan Google - Dheweke njaluk aku nyamarake link mbayar kanggo crawler Google:

Link apa wae sing dienggo manipulasi PageRank utawa peringkat situs ing asil telusuran Google bisa uga dianggep minangka bagean saka skema link lan nglanggar Google Pedoman Webmaster

Skema Tautan Google

  1. Nglanggar Peraturan Federal - dheweke njaluk aku nglanggar pedoman FTC babagan dukungan.

Yen ana hubungane antarane endorser lan pemasar sing ora diarepake konsumen lan bakal mengaruhi cara konsumen ngevaluasi dukungan kasebut, hubungan kasebut kudu diungkapake. 

Pandhuan Endorsement FTC

  1. Nglanggar kapercayan Pamaca - dheweke njaluk aku ngapusi pamirsa dhewe! Para pamirsa sing aku kerja suwene 15 taun kanggo nggawe pandhuan lan bisa dipercaya. Ora bisa dipikirake. Sampeyan uga bakal ngerteni manawa aku ngumumake saben sesambetan ing saben artikel - apa tautan afiliasi utawa kanca ing bisnis.

Google biyen takon manawa tautan sing disponsori nggunakake nofollow atribut Nanging, saiki dheweke wis ngowahi lan duwe atribut disponsori anyar kanggo tautan sing dibayar:

Tandhani tautan sing iklan utawa penempatan mbayar (umume diarani tautan mbayar) kanthi nilai sing disponsori.

Google, Kualifikasi Link Outbound

Tautan kasebut kabentuk kaya ing ngisor iki:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Napa Backlinkers Ora Mung Tulis Komentar?

Nalika PageRank pisanan dibahas lan blog pindhah menyang papan, komentar asring umum. Ora mung papan utama kanggo diskusi (sadurunge Facebook lan Twitter), nanging uga entuk pangkat nalika sampeyan ngrampungake rincian panganggit lan ngemot link ing komentar sampeyan. Spam komentar wis lair (lan saiki isih dadi masalah). Ora suwe sadurunge sistem manajemen konten lan sistem komentar nggawe link Nofollow ing profil lan komentar pangarang komentar.

Google pancen wis wiwit ndhukung atribut sing beda kanggo iki, dsb. UGC minangka akronim kanggo Konten sing Diprodhuksi Panganggo.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

Sampeyan uga bisa nggunakake kombinasi atribut. Contone, ing WordPress kayata komentar:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Eksternal minangka atribut liya yaiku manawa crawler ngerti manawa tautan kasebut bakal ana external Situs.

Apa Sampeyan Apa Nggawe Outlink Backlink Kanggo Entuk Link Dofollow Liyane?

Iki sejatine minangka titik bantahan karo aku. Email spammy sing dakwenehake ing ndhuwur pancen nesu banget lan ora tahan. Aku pitados tenan sing sampeyan butuhake entuk tautan, ora takon. Kanca apikku Tom Brodbeck sing tepat ngarani iki linkearning. Aku ngubungake menyang ewonan situs lan artikel saka situsku… amarga entuk link kasebut.

Ngandika, aku ora masalah karo bisnis sing tekan aku lan takon apa dheweke bisa nulis artikel sing regane kanggo para rawuh. Lan, iku ora umum yen ana doFollow link ing artikel kasebut. Aku nolak akeh artikel amarga wong sing ngirim nyedhiyakake artikel sing nggegirisi kanthi backlink sing jelas. Nanging aku nerbitake luwih akeh artikel sing apik banget lan tautan sing digunakake penulis bakal dadi regane kanggo para pamiarsa.

Aku ora nggayuh ... lan aku duwe meh 110,000 link sing nyambung maneh Martech Zone. Aku nganggep iki bukti babagan kualitas artikel sing akuidini ing situs iki. Luangake wektu sampeyan nerbitake konten sing luar biasa… lan tindakake tautan balik.

27 Komentar

  1. 1

    Thanks kanggo nuduhake plugin Dofollow Doug. Aku ngerti manawa WordPress nambah rel = "nofollow" menyang tautan ing komentar, lan aku mesthi setuju karo logika sampeyan yen anggere komentar moderat, link apa wae sing ana ing komentar kasebut kudu diwenehi kredit.

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Apa ana cara kanggo milih tautan sing arep daklajengake (wah, konstruksi basa sing kepengin weruh sing digawe)? Alesané yaiku nalika aku ngrujuk sawetara situs sing ora sopan kanthi informasi sing kurang apik, aku luwih becik ora promosi. Dudu minangka sensor (yen aku referensi, ujar, pendapat politik sing beda banget karo aku, nanging yen pancen mantep lan apik, aku ora duwe masalah kanggo promosi), nanging minangka cara kanggo nglawan entropi lan nggali isi jelek.

    Aku ora masalah nyunting link kanthi manual. Biasane aku nyunting komentar kanggo nambah tautan metu Google Analytics, judhul tautan lan ndandani tipografi pengunjung, nanging kepenak bisa diotomatisasi.

  5. 5
  6. 6

    Ya, iku bisa uga luwih gampang tinimbang nyoba mbusak. Aku nyimpen kabeh elemen sing sering digunakake kaya ngono ing Cathetan Opera (gampang digunakake kanggo duwe potongan, potongan, lan cuplikan kode ing njero browser sawayah-wayah), mula pancen copy-paste kanggo aku.

  7. 7
  8. 8

    Aku setuju Doug. Yen sampeyan nemoni masalah maca lan moderat kanggo saben komentar (sing kudune sampeyan ana) mula luwih becik sampeyan menehi komentar asli kanthi tautan sing pas.

    Asile sampeyan bakal entuk luwih akeh komentar "Kirimake apik", nanging uga tetep menyang tong sampah.

    Spammer sing jelas duwe jeneng kaya "ahli SEO" utawa "Desain web Atlanta" utawa tembung kunci sing dimuat. Jeneng asli biasane duwe jeneng asli kaya "Lisa" utawa "Robert".

  9. 9
  10. 11

    Aku mbukak situs web nganggo Drupal, mula nginstal tanpa rel = nofollow, lan sampeyan kudu nginstal plugin kanggo nambah iki. Sanajan aku nindakake sawetara wektu, nanging ngerti yen siji-sijine alasane nindakake iki yaiku pangertene manawa komentar sing dakkirim ing situs wong liya ora menehi pangkat kaca, nalika aku menehi pangkat kaca. Aku mutusake kanggo ninggalake kaya saiki.

    Umume wong moderat komentar, kenapa bisa ngukum wong sing butuh wektu kanggo ninggalake komentar sing migunani ing situs kasebut?

    Aku wis nambah kabijakan komentar ing situsku supaya ora rumangsa apes nalika mbusak komentar sing ana ing wilayah abu-abu.

    Contone, yen ana wong sing ninggalake komentar sing ujar "situs sing apik", aku propose mbusak komentar kasebut, kajaba kolom kasebut kosong. Tanpa kabijakan kaya ngono, aku kepeksa mriksa link lan mutusake adhedhasar situs kasebut.

  11. 12
    • 13

      Ya, ora kabeh mesin telusuran ngormati sing ora ngetutake. Nanging Google pancen pancen bocah gedhe ing blok kasebut. Aku ora yakin babagan Live, Ask utawa Yahoo! Bisa njupuk digging kanggo ngerteni.

  12. 14

    Proyek sing apik - aku pancen anti-nofollow.

    Link apa wae kudu dietung, utawa sampeyan ora ngidini link kasebut ana. Aku ngerti wong sing sengaja nambah nofollow menyang link ing kiriman supaya ora duwe ton link njaba, kanthi teori manawa situs sing ngubungake luwih akeh tinimbang sing digandhengake entuk PR sing luwih murah.

    Aku ora bakal mungkasi.

  13. 15
  14. 16

    IMO rel = "nofollow" pancen ora ana gunane, ora bakal mandheg spam komentar amarga spammer nggunakake piranti lunak. Solusi paling apik kanggo spammer komentar yaiku plugin kaya Akismet, Prilaku Ala lan captchas utawa pitakon manungsa.

  15. 17
  16. 18

    Halo, aku bakal takon apa WordPress, Yahoo 360, Blogger, lsp nggunakake “nofollow” ing postingan blog. yaiku Yen aku nulis kiriman ing blogku lan menehi tautan, apa tautan ing kiriman diganti dadi rel = nofollow?

  17. 19

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing apik babagan atribut ora ngetutake. Amarga wis diinstal minangka standar ing WordPress, aku curiga akeh wong sing ora ngerti manawa ana ing kono.

    Aku mikir kabijakan sing ngidini utawa ora ngidini komentar kanthi individu lan ora mung nyuda kabeh, minangka pendekatan sing luwih apik.

  18. 20

    Matur nuwun kanggo kirim iki! Aku ngerti aku rada telat nemokake, nanging aku miwiti blogging lan nyoba ngerteni sebabe wordpress omong kosong nggawe link ing linkku. Aku bakal menehi thanks kanggo nemokake blog sampeyan, bisa uga menehi komentar lan interaksi luwih akeh ing blog sing anyar.

    • 21

      Hai DG,

      Aku ora yakin sepira anggone mbantu langsung karo partisipasi. Nanging, aku mikir manawa 'manuk wulu mabur bebarengan' dadi sampeyan luwih gampang nyambung lan melu karo blog liyane sing ora nggunakake nofollow. Suwe-suwe, dakkira ana mupangate.

      Aku seneng amarga aku yakin manawa sukses ing blogging yaiku partisipasi wong kaya sampeyan ing obrolan kasebut. Napa aku kudu entuk bathi kabeh ?!

      Cheers!
      Doug

  19. 22

    Thanks kanggo info iki Doug, aku kanthi manual nambah tag rel menyang tautanku nanging ora nate nganggep cara iki kanggo komentar. Nanging bisa dingerteni, aku bisa uga bakal miwiti amarga aku wis cukup moderat komentar.

  20. 23

    Hai, aku wis nginstal plugin DoFollow sawetara dina kepungkur, lan aku nampa sawetara matur nuwun saka sawetara blog cilik sing ana gandhengane karo artikel lan komentar.

    Inisiatif apik banget, nanging ONLY dikombinasikake karo komentar / manajemen pangguna sing ketat, yen ora blog bakal dadi sumber spam luwih cepet tinimbang sing dipikirake.

  21. 24

    Ya, bab nofollow iki pancen nglarani para blogger lan komentator legit ... aku pengin wong bisa nggawe plugin sing bakal ngaktifake / mateni nofollow miturut kekarepane admin. kabeh plugin nofollo sing digunakake kanggo ngilangi tag nofollow ing kabeh komentar lan / utawa komentator. kaya sing sampeyan ucapake, sawetara wong ora seneng nyetujoni komentar pangguna

  22. 26

    sing lucu yaiku mayoritas wong sing "nganjurake" nofollow duwe atribut nofollow ing situs / blog…. apa ora lucu yen ana wong ngomong apa-apa banjur nindakake liyane? sampeyan kagum amarga duwe dofollow ing kene kaya ing blogku ... aku ora yakin kepiye pengaruhe PR ing google.

  23. 27

    Matur nuwun kanggo nerangake iki. Aku mung miwiti situs web, lan ndeleng kabeh opsi blog. Sayange piranti lunak blog kaleng sing bisa digunakake karo situsku wangi es, lan aku wis mikir nggunakake wordpress, mula matur nuwun babagan masalah babagan tindakake utawa ora ngetutake. Aku duwe 2 situs web, siji tanpa tautan bali google, lan dina liya situs liya nuduhake 10 backlink google saka biru, lan aku seneng banget! Aku ngirim blog ing kabeh wektu lan malah ora ngerti sampeyan bisa entuk link kanthi cara kaya ngono, (duh, bocah anyar!) Lan dumadakan aku duwe 10 link saka Dawud Miracle - sapa sejatine ???? Aku ngetutake link bali menyang situse lan ngerti yen iku salah siji saka akeh blog sing wis dak pasang, Thanks Miracle, ITU Ajaib !!! Banjur aku kepingin weruh kepiye kedadeyane, lan kenapa durung kedadeyan sadurunge! Dadi saiki aku entuk. Nalika nggawe piranti lunak blog, aku bakal duwe tindakake, dudu jinis sing ora ngetutake. Wis cukup sukses kanggo kita kabeh ... ..

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.