Nyebabake

BuglerDina iki minangka Dina Peringatan ing Amerika Serikat. Dina Pengetan minangka dina sing kita ngakoni sapa sing wis mbayar rega paling dhuwur kanggo kita. Ngurmati para seda kita dudu negesake perang, nanging ngormati wong sing ora nate bali menyang kanca lan kulawargane.

Akeh wong sing bingung Hari Veteran karo Dina Peringatan… kalorone beda banget. Dina para veteran ngurmati para veteran sing isih urip utawa mati, sing bisa uga gelut utawa ora nate nate ngladeni negarane. Dina Pengetan kanggo wong-wong sing gelut lan tilar donya.

Sejarah Tutul

Minangka critane, Jenderal Butterfield ora seneng karo panggilan Extinguish Lights, rumangsa yen telpon kasebut formal banget kanggo menehi tandha yen pungkasan dina, lan kanthi pambiyantu brigade brigade, Oliver Willcox Norton (1839-1920), nulis Taps kanggo ngurmati anak-anake nalika ing kemah ing Harrison's Landing, Virginia, sawise perang pitung Dina.

Pertempuran kasebut ditindakake sajrone Kampanye Semenanjung 1862. Telpon anyar kasebut dibukak ing wayah wengi kasebut ing wulan Juli 1862, enggal nyebar menyang unit liyane saka Tentara Union lan dilaporake uga digunakake dening Konfederasi. Tutul digawe telpon bugle resmi sawise perang.

Saka Situs Web Taps Bugler.

[audio: https: //martech.zone/wp-content/uploads/2007/05/taps.mp3]

Tutul ora asli, umume ditulis saka telpon bugle sing padha, sing diarani Tattoo, sing dimainake sakjam sadurunge tentara mesthine bakal mungkasi dina lan turu. Sawetara wong uga ora ngerti yen tembung-tembung kasebut ditulis kanggo Taps, telpon sing apik banget nanging nggegirisi dimainake kanggo ngurmati para sadulur sing tiba:

Dina wis rampung, sunar srengenge,
Saka bukit, saka sendhang,
Saka kayangan.
Kabeh apik, aman ngaso,
Gusti Allah wis cedhak.

Mbusak cahya; Lan adoh
Dina lan lintang-lintang
Shineth padhang,
Sugeng slamet; Dina wis kliwat,
Wengi wis surup.

Thanks lan memuji, Kanggo dina iki,
'Neath sun, Neath lintang,
'Neath langit,
Nalika lunga, Iki ngerti,
Gusti Allah wis cedhak.

Dina iki uga mengeti 25 taun Peringatan Veteran Vietnam.

3 Komentar

  1. 1

    Apa sampeyan ngerti manawa Google menehi poros maneh menyang para veteran taun iki kanthi ora menehi logo Day Memorial sing apik? Dheweke ngurmati kabeh wiwit Dina Bumi nganti Dina Kemerdekaan, nanging kenapa Google ora seneng karo dokter hewan?

    • 2

      Thor,

      Iki menarik - aku ora nate ngerteni sadurunge. Muga-muga ora ana sing wis direncanakake. Paling ora, gendéra Amerika sing ditandur ing suket pancen apik. Dheweke dilaporake nyedhiyakake logo kanggo dina Kenangan ing Kanada sing duwe Poppies, nanging ora ana apa-apa ing kene.

      Cukup apik, Al Gore ana ing papan kasebut. Mbok menawa dheweke bisa nuduhake dhukungan saka pahlawan kita sing wis tiba kanthi ngobrol karo dheweke.

      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.