Dhiskusi karo Departemen IT menyang Firefox

Aku rumangsa yen pancen wis rusak nalika jaman departemen IT. Aku mbukak jaringan ing tugas pertamaku lan dadi wong sing dolanan kabeh ing departemen kasebut (kajaba direkturku nalika semana, aku mesthi tuku dhisik kanggo dheweke).

Ngalih ing antarane macem-macem proyek ing Pemasaran lan Teknologi ndadekake aku loro-lorone mbukak lawang IT dadi aku ngerti kepiye frustasi iku ora duwe alat sing sampeyan butuhake. Sanajan luwih angel didhukung, aku yakin tenan manawa teknologi kudu nggawa kemajuan lan efisiensi. Ora bisa nglakoni yen sampeyan dikunci. Kancaku sing apik yaiku Adam Small, sing mbukak a Perusahaan Pemasaran Seluler ing kene ing Indianapolis, dadi sampurna… yaiku departemen TI sampeyan mbisakake sampeyan utawa mateni sampeyan?

Aku bali menyang sisih Marketing kanthi tugas saiki lan nyoba kanggo ngetrapake aturan - nanging ora gampang. Aku ngerti kabeh piranti lunak sing sampurna sing ana ing kene streamline - lan aku ora bisa nggunakake. Aku saiki dadi PC tinimbang Mac sing setya. Pancen ora nyenengake.

Aku bakal nantang tantangan! Ora nggrundel (ing sanjabane blogku), aku kudu netepi aturan sing paling apik lan nyoba ngerti apa sing bakal mbantu. Salah sawijining penyelamat sing paling gedhe yaiku mbukak Firefox. Ora mung browser sing apik, nanging tambahane pancen luar biasa:

  • FireFTP - minangka aplikasi FTP sing fantastis sing bisa mbukak langsung ing Firefox. Gratis (nanging tulung nyumbang - separo kabeh sumbangan dadi amal). Sampeyan entuk kabeh sing dibutuhake kanggo klien FTP sing kuat!
  • Twitbin - yaiku klien Twitter sing mbukak langsung ing sidebar Firefox. Ora lancar kaya mbukak klien sampeyan dhewe, kaya Twhirl, nanging pancen angel. Muga-muga bisa menehi sawetara tab supaya luwih gampang saka balesan menyang pesen langsung, lsp.
  • Firebug - ora ana alat sing luwih apik ing pasar kanggo mbantu sampeyan ngatasi masalah HTML, CSS lan JavaScript ing situs web sampeyan. Pengin digali kanthi jero babagan carane situs liyane nggawe efek sing apik? Firebug luar biasa!
  • ColorZilla - Apa sampeyan kudu ngilangi warna kaca web? Alat cilik sing apik kanggo nindakake!
  • Greasemonkey - tambahan sing apik tenan sing ngidini sampeyan nulis lan nyakup skrip sampeyan dhewe menyang kaca. Ana pirang-pirang skrip GreaseMonkey sing apik banget sing bisa mbantu sampeyan nggunakake gmail lan ton aplikasi liyane. Mriksa metu Greasespot kanggo paling anyar!

    UPDATE: Gunakake Ati-ati karo Greasemonkey, ana skrip sing bakal nyoba njupuk informasi login kanggo situs web finansial.

  • CoolIris - add-on sing nyenengake banget sing bakal nggawe PC utawa Mac dadi monster browsing Media!

  • Foxclocks - apa zona wektu nggawe sampeyan bingung? Iki minangka tambahan tambahan sing migunani sing bisa nyedhiyakake wektu saiki ing saindenging jagad.
  • ScribeFire - malah ana editor blog sing bisa dilebokake ing Firefox sing nggunakake XML-RPC, standar ing kabeh platform blogging kanggo ngirim konten. Aku ora nggunakake sing iki, aku cenderung tetep karo editor ol ing WordPress, nanging isih apik!

Mungkin sing paling apik yaiku sampeyan biasane ora butuh hak Administrator kanggo nginstal add-ons iki kanthi lokal, dadi sampeyan bisa nggunakake alat sing luar biasa tanpa kudu nganggo wong IT sampeyan. Goleki kabeh IT kanggo nginstal Firefox dina iki! Mesthine, yen Firefox wiwit nabrak sampeyan ... aja nelpon meja pitulung IT sampeyan ... wiwiti mbusak sawetara add-on kasebut!

9 Komentar

  1. 1
  2. 2

    OK… Aku bakal nyoba maneh iki…. noscript tenan ngawut-awut situs sampeyan btw. Aku ngidini marketingtechblog.com, nanging ora cukup. Lan aku ora weruh sing 16 liyane sing ngidini….

    Nanging nganti browser alternatif ndhukung ActiveX, IE bakal terus ditahan ing Departemen IT.

    • 3

      ActiveX bakal mati ing sawetara taun, utawa ora paling owah… tandhani tembungku. Ora ana aplikasi web sing mbutuhake instalasi lan driver dipasang ing Sistem Operasi. Ora prelu.

      Microsoft ngupayakake akeh upaya kanggo nggedhekake Silverlight. Kaya Flex / AIR, Silverlight bakal dadi platform inti kanggo nggawe aplikasi web menyang desktop kanthi teknologi Microsoft. Kantor bakal dadi suite utama pisanan sing bakal diluncurake kanthi cara iki.

      Aku durung nate nyoba situs kanthi noscript! Aku percaya tenan karo pengalaman sing bisa ditindakake skrip sisih klien menyang situs. C'mon ck… ayo mlebu taun 2008. 😉

      • 4

        Nanging, ing Active-X nindakake samubarang sing ora bisa ditindakake teknologi mbesuk.

        Monggo ujar manawa aku pengin sampeyan mlebu situs sing aman liwat sing maca driji. Kepiye kedadeyan kasebut? Kontrol X-Aktif.

        Dadi nganti browser nggawe sampeyan ringkih, sampeyan bisa ngakses direktori sistem masarakat, utawa nggawe gantian platform Active-X… bakal tetep ana.

        Lan umume OK karo JavaScript saka situs sing dakdeleng. Nanging situs sampeyan nyebutake file skrip saka 18 macem-macem sumber, sing mung disetujoni 3 (youtube, google, googlesyndication).

  3. 5

    Ing perusahaan sing seneng ops lan IT, aku nggawe Firefox minangka browser default (IE uga ana). Caviat yaiku para pangguna sing biasane dadi ahli teknologi. Yen sampeyan ora ana ing industri sing wis diatur banget, kunci sistem ora bakal migunani. Aku luwih seneng para teknisi ngupayakake solusi babagan cara nggawe umatku luwih efektif tinimbang nyoba supaya kabeh wong tetep sejajar.

    Lock-down sekolah lawas. Latihan lan pendhidhikan sing tepat minangka perusahaan sing maju dadi efektif.

    Mung sen 2 sandi.

    Apolinaras "Apollo" Sinkevicius

  4. 6

    Kabeh ora bakal luwih gampang yen sampeyan netepi aturan. Nanging, iku mesthi dadi pilihan sing paling apik kanggo jangka panjang.

    Dhaptar addon firefox sing apik. Aku ora duwe addon sing ana ing firefox. Setuju karo sampeyan ing GreaseMonkey. Aku wis nemoni sawetara masalah sadurunge lan kabeh ora masalah.

  5. 7

    Wis suwe nggunakake Firefox saiki aku kadang lali yen mayoritas wong isih nggunakake IE.

    Dhaptar tambahan sing apik. Aku pancene kudu mundur saka add-ons amarga aku kaya bocah cilik ing toko permen karo dheweke sawetara wektu. Aku duwe tab warna, pratinjau otomatis, download bar, sangang yard!

    Lucu banget yen sampeyan ndeleng browser Firefox sawetara wong. Setengah layar dijupuk nganggo toolbar tambahan!

  6. 8

    Pengalaman ing proyek (ora anyar) yaiku kudu mbuktekake manawa aku pantes kanggo Firefox supaya bisa entuk. Kabeh wong duwe standar ing IE, nanging sawise nuduhake techie kanggo wong "pemasaran", dheweke nuduhake folder rahasia kanggo Firefox. Aku ora ngerti kenapa kabeh wong ora duwe, aku kira ora pengin menehi hasil karo “latihan”. Nanging, menyang perusahaan saka njaba, aku wis ngerti cara nggunakake FF kanggo nambah produktivitas.

  7. 9

    Kanggo ngyakinake departemen IT sampeyan manawa Firefox pancen apik tenan, bisa uga sampeyan nuduhake manawa wong-wong darmabakti kanggo browser kasebut. Bukti sampeyan bisa uga iki Bunder potong Firefox. Aku ora weruh lingkaran panen sing didedikake kanggo browser liyane!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.