CSS Tailwind: A Framework CSS First Utility lan API kanggo Desain Cepet lan Responsif

Kerangka CSS Tailwind

Nalika teknologi ing saben dinane, aku ora entuk akeh wektu kaya pengin nuduhake integrasi lan otomatisasi kompleks sing ditindakake perusahaan kanggo para pelanggan. Uga, aku ora duwe akeh wektu nemokake. Umume teknologi sing daktulis yaiku perusahaan sing golek Martech Zone nutupi, nanging saben-saben - utamane liwat Twitter - aku ndeleng sawetara teknologi anyar sing kudu dakcritakake.

Yen sampeyan nggarap desain web, pangembangan aplikasi seluler, utawa mung nggawe sistem manajemen konten, sampeyan bisa uga gelut karo frustrasi gaya saingan ing pirang-pirang gaya. Malah kanthi alat pangembangan apik tenan sing dibangun ing saben browser, nglacak lan ngresiki CSS bisa mbutuhake wektu lan tenaga banget.

Rencana CSS

Ing taun-taun pungkasan, para desainer nindakake tugas sing apik tenan kanggo ngeculake koleksi gaya sing wis siyap lan siyap digunakake. Lembar Gaya CSS iki luwih dikenal minangka Kerangka Kerja CSS, nyoba nampung kabeh gaya lan kapabilitas responsif supaya pangembang bisa ngrujuk kerangka kerja tinimbang nggawe file CSS saka awal. Sawetara kerangka kerja populer yaiku:

  • Bootstrap - kerangka kerja sing berkembang luwih saka sepuluh taun, pisanan dikenalake karo Twitter. Nawakake fitur sing ora kaétung. Pancen duwe kekurangan, mbutuhake SASS, angel ditimpa, gumantung karo JQquery, lan pancen angel dibebani.
  • golek - kerangka kerja sing resik lan ramah karo pangembang lan ora gumantung karo JavaScript.
  • Foundation - kerangka kerja CSS sing luwih umum lan bisa digunakake sing nduweni ton komponen sing bisa disesuaikan kanthi gampang. Kajaba iku, ana Yayasan kanggo Email lan UI Gerak kanggo animasi.
  • Kit UI - kombinasi HTML, JavaScript, lan CSS kanggo maju maju kanthi cepet lan gampang.

Kerangka CSS Tailwind

Nalika kerangka kerja liyane nindakake tugas kanggo nampung elemen antarmuka panganggo sing populer, Tailwind nggunakake metodologi sing dikenal minangka CSS Atom. Cekakipun, Tailwind kanthi cerdas ngatur jeneng kelas kanthi nggunakake basa alami kanggo nindakake apa sing dikandhakake. Dadi, nalika Tailwind ora duwe perpustakaan komponen, kemampuan kanggo gampang nggawe antarmuka sing responsif lan responsif mung kanthi ngrujuk jeneng kelas CSS sing elegan, cepet, lan ora bisa dibandhingake.

Mangkene sawetara conto sing apik banget:

Kisi CSS

kolom css miwiti kolom kisi

Gradien CSS

gradien css

CSS kanggo Dhukungan Mode Gelap

mode peteng css

Tailwind uga duwe fitur fantastis ekstensi kasedhiya kanggo Kode VS supaya sampeyan bisa kanthi gampang ngenali lan masang kelas saka editor kode Microsoft.

Malah luwih cerdas, Tailwind kanthi otomatis mbusak kabeh CSS sing ora digunakake nalika dibangun, sing tegese bundel CSS pungkasan sampeyan paling cilik. Kasunyatane, umume proyek Tailwind ngirim kurang saka 10kB CSS menyang klien.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.