Rant: Pasar Pirates Online

Industri musik lan pembajakan, industri film lan semburan, koran lan warta online. Apa kesamaan kabeh iki? Pasokan, panjaluk lan pasar sing ganti. Aku seneng banget kapitalisme lan mung mandheg ing sisi libertari spektrum politik. Aku yakin manawa pasar bebas meh mesthi bisa nemokake arah sing bener. Saben aku ndeleng pamrentah mbebayani pembajakan, mbagi file lan penyelundupan, aku dadi angel.

The Big Switch lan Bluelock

Sawetara minggu kepungkur aku wiwit maca The Big Switch dening Nicholas Carr. Mangkene kutipan saka situs sing wis mati: Satus taun kepungkur, perusahaan mandheg ngasilake kekuwatan dhewe karo mesin uap lan dinamo lan dipasang ing jaringan listrik sing mentas dibangun. Tenaga murah sing dipompa dening utilitas listrik ora mung ngowahi cara operasional bisnis. Iki nggawe reaksi berantai transformasi ekonomi lan sosial sing nggawa donya modern