Kepiye Simbiosis Pemasaran Tradhisional lan Digital Ngowahi Cara Nuku

Pemasaran Tradhisional lan Digital

Industri pemasaran gegandhengan banget karo prilaku, rutinitas, lan interaksi manungsa sing nyebabake transformasi digital sing ditindakake sajrone rong puluh lima taun kepungkur. Supaya kita tetep melu, organisasi nanggapi pangowahan iki kanthi nggawe strategi komunikasi media digital lan sosial dadi komponen penting saka rencana pemasaran bisnis, nanging kayane saluran tradisional ora ditinggalake.

Media pemasaran tradisional kayata papan reklame, koran, majalah, tv, radio, utawa selebaran marketing digital lan kampanye media sosial kerja bareng nyumbang kanggo nggawe kesadaran merek, makna, kasetyan, lan pungkasane kanggo pengaruhe konsumen ing saben proses proses keputusan.

Kepiye cara ngganti cara tuku barang? Ayo saiki daklakoni.

transformasi digital

Saiki, bagean gedhe saka urip kita kedadeyan ing ranah digital. Nomer kasebut cetha:

Ing dina pungkasan taun 2020, ana 4.9 milyar pangguna internet lan 4.2 milyar akun aktif ing jaringan media sosial ing saindenging jagad.

Pandhuan Situs Pertama

Nalika pasar online dikembangake, strategi pemasaran uga ana ing perusahaan. Revolusi digital nggawe merek bisa luwih cepet lan luwih langsung karo pelanggan, uga internaut kanggo mbandhingake produk lan rega, golek rekomendasi, ngetutake para panemu, lan tuku barang.

Cara kita tuku nuduh normalisasi panggunaan internet lan piranti sing genggem, kayata sesambungan karo perdagangan sosial, njupuk keputusan, lan blanja luwih gampang saka sadurunge.

Pasar Anyar, Pemasaran Anyar?

Ya, nanging ayo jelas.

Strategi pemasaran sing efisien, tradisional lan digital, nyaranake ngenali kabutuhan komunitas, nggawe penawaran khusus sing cocog karo kabutuhan kasebut, lan komunikasi kanthi efektif karo para anggota kanggo nambah kepuasan. Sanajan kehadiran online komunitas ora bisa ditolak, digital ora dadi kabeh-kabeh lan pungkasan marketing.

Yen sampeyan ora ngandel, njupuk Proyek Refresh Pepsi minangka conto. Ing taun 2010, Pepsi-Cola mutusake ninggalake iklan konvensional (yaiku iklan televisi Super Bowl tahunan) kanggo ngluncurake kampanye digital kanthi masif, nyoba nggawe kesadaran lan ngembangake hubungan jangka panjang karo konsumen. Pepsi ngumumake bakal menehi dana hibah $ 20 yuta kanggo organisasi lan individu sing duwe ide supaya dunya dadi papan sing luwih apik, milih sing paling apik kanggo pemilihan umum.

Gegayutan karo keterlibatan, kekarepane dadi populer! Luwih saka 80 yuta swara wis kedhaftar, Kaca Facebook Pepsi entuk meh 3.5 juta likes, Lan Akun Twitter Pepsi nampani luwih saka 60,000 pandherekipun, nanging apa sampeyan bisa ngira apa sing kedadeyan saka penjualan?

Merek kasebut ngilangi penghasilan udakara setengah milyar dolar, mudhun saka posisi tradhisional minangka minuman ringan nomer loro ing Amerika dadi nomer telu, ing mburi Diet Coke. 

Ing kasus kasebut, media sosial mung nggawe Pepsi bisa sesambungan karo pelanggan, nambah kesadaran, pengaruhe sikap konsumen, nampa umpan balik, nanging ora nambah sales sing meksa perusahaan nggunakake, maneh, strategi multi-kanal sing kalebu tradisional taktik pemasaran. Napa iki bakal dadi?

tandha pepsi cola

Tangan Tangan Digital lan Tradhisional

Media tradisional ora rusak. Sing kudu diatasi yaiku pangowahan pola pikir apa sing dadi peran media tradisional lan apa peranane saiki.

Charlie DeNatale, Strategis Media Tradhisional ing Lipat

Aku kira iki ora bisa uga bener, yen ora, kenapa kita isih bakal ndeleng njaba McDonald?

Sanajan kita diarani tradisional, pemasaran konvensional saya maju wiwit jaman radio lan koran kanthi emas, saiki duwe peran sing beda banget. Iki mbantu target anggota kulawarga sing beda-beda, nggayuh pamirsa khusus liwat majalah khusus, program tv, lan koran, nyumbang kanggo nggawe rasa soliditas, kredibilitas, lan akrab kanggo merek kasebut, lan kanggo nggawe swasana sing disenengi ing lingkungane uga

Amarga digital kabukten penting banget kanggo merek supaya bisa terus maju karo pasar sing saya owah, tradisional bisa dadi senjata kanggo nglawan perhatian manungsa sing saya suwe, dadi pendekatan sing luwih pribadi, amarga katalog saben wulan minangka conto. Nalika sawetara wong mbutuhake influencer kanggo nemtokake tuku, sing liya bisa uga luwih dipercaya babagan artikel koran. 

Nalika makarya bebarengan, media pemasaran digital lan tradisional nglumpukake loro-lorone spektrum klien, nggayuh luwih akeh calon pelanggan sing bisa nyebabake transaksi paralel lan independen kanggo nambah penghasilan. Nggoleki siji lan sijine nambah kasempatan supaya para pamirsa tetep ana ing “gelembung pengaruh” merek lan kanthi efektif mengaruhi perjalanan keputusan konsumen.

final Pikiran

Anane digital lan sosial bebarengan karo alat seluler kanthi drastis mbentuk cara kita tuku, meksa umat manungsa menyang blanja online, nanging wangsulan pangowahan kasebut yaiku strategi pemasaran multi-saluran, kalebu medium tradisional sing mengaruhi proses akuisisi kabeh. Komunikasi liwat macem-macem saluran, perusahaan njamin sing angel banget kanggo uwal gelembung pengaruhe sing bisa ngasilake pengaruh ing sembarang tahap lelungan konsumen wiwit tangi kepinginan nganti tuku.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.