Ilmu sing Kaget sing Nggawe Pengaruh lan Persuasi

carane mbujuki pengaruh

Aku wis nyuarakake babagan rasa ora rumangsa babagan panacea paling anyar babagan kepiye pengaruh marketing lagi didol kanthi online. Nalika aku percaya pengaruh bisa entuk sawetara pengaruhe, aku ora percaya yen dheweke duwe kekarepan mbujuk tanpa faktor liyane. Pemasaran pengaruh isih mbutuhake strategi kanggo mbuwang sawetara tiket menyang influencer utawa entuk retweet.

Miturut Dr. Robert B. Cialdini, panulis saka Pengaruh: Ilmu lan Praktik (Edisi 5), Aku bisa nemoni sawetara perkara. Analisise nemokake manawa ana 6 kepala sekolah universal kanggo pengaruhe lan ngarih-arih individu:

  1. Resik - kewajiban kanggo menehi maneh apa sing wis ditampa saka wong liya.
  2. Kekurangan - wong pengin luwih akeh prekara sing kurang akeh.
  3. Panguwasa - wong bakal ngetutake pakar sing bisa dipercaya lan duwe pengetahuan.
  4. Konsistensi - diaktifake kanthi nggoleki lan njaluk komitmen awal sing bisa ditindakake.
  5. Liking - wong seneng ujar ya sing disenengi.
  6. Kesepakatan - wong bakal ndeleng tumindak wong liya kanggo nemtokake tumindak dhewe.

iki infographic saka everreach nggambarake 6 prinsip universal Pengaruh lan Persuasi:

6-unsur-mbujuk-infographic

Mangkene obrolan rinci Pengaruhe lan Persuasi ing video animasi saka Pengaruh nalika kerja (IAW):

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.