Sukses ing Pemasaran Facebook Nduwe Pendekatan "Kabeh Sumber Data ing Deck"

Facebook

Kanggo pemasar, Facebook minangka gorila 800 pon ing kamar kasebut. Ing Wadhuh Research Center ujar manawa meh 80% wong Amerika sing online nggunakake Facebook, nomer luwih saka kaping pindho sing nggunakake Twitter, Instagram, Pinterest utawa LinkedIn. Pangguna Facebook uga melu aktif, kanthi luwih saka telung perempat wong ngunjungi situs saben dina lan luwih saka setengah mlebu kaping pirang-pirang saben dina.

Nomer pangguna Facebook saben wulan aktif ing saindenging jagad udakara 2 milyar. Nanging kanggo para pemasar, statistik Facebook sing paling penting yaiku: Pangguna nggunakake rata-rata 35 menit sedina ing platform media sosial. Pemasar ora mampu ora kanggo saingan ing Facebook - pancen bakal menehi akeh pesaing, nanging akeh sing dadi tantangan: 94% pemasar nggunakake Facebook, nanging mung 66% sing yakin manawa cara efektif kanggo nyebarake konten.

Napa bedho? Ora Facebook ora nawakake akeh pilihan kanggo mbantu para pemasar nemokake target pamirsa: Kasedhiya 92 atribut pelanggan sing bisa dipilih para pemasar kanggo nargetake, kalebu geografi, jinis piranti seluler, sistem operasi, kapentingan pribadi, demografi lan prilaku pangguna. Iku salah sawijining sebab Facebook ngisi tarif premium liwat biaya per klik, biaya per tautan, biaya saben ewu kesan lan biaya saben tumindak.

Nanging kanggo para pemasar sing akeh banget, opsi pangaturan dhewe iki ora dadi kesempatan sing asli. Pemasar isih ngalami alangan nalika ngasilake ROI lan kanthi efektif lan efektif milih pamirsa. Pemasar sing cerdas bisa uga duwe strategi keterlibatan pelanggan, kalebu konten sing menarik, nanging mung ngasilake ROI yen bisa entuk pamirsa sing dituju.

Dadi, kepiye para pemasar ngrampungake iki? Profil pamirsa minangka balesan standar, nanging supaya sukses tenan, para pemasar kudu luwih becik ngerteni data sing diwenehake Facebook. Strategi pemasaran Facebook sing efektif nggabungake data saka macem-macem sumber, kalebu informasi CRM kayata transaksi, riwayat tuku, lan interaksi. Sampeyan uga kudu nyakup data riset survey, kayata seneng pelanggan, sing ora disenengi, nilai sing dilaporake pelanggan, lan pilihan.

Kanggo ngasilake ROI saka strategi pemasaran Facebook, para pemasar kudu nggabungake CRM lan asil survey karo analitik data. Iki minangka cara sing apik kanggo ngisi kesenjangan ing antarane informasi pelanggan dhewe lan profil Facebook. Iki uga menehi kesempatan kanggo tim pemasaran ngenali sambungan antarane profil Facebook pelanggan lan informasi pelanggan sing dimiliki perusahaan uga ing antarane minat Facebook pelanggan lan data profil CRM sing ana.

Nalika para pemasar nyambungake informasi Facebook karo CRM lan data survey, dheweke bakal luwih paham karo pamirsa. Nggawe sambungan kasebut ngidini para pemasar entuk pesen sing apik ing ngarepe wong sing bener, lan uga ngidini perusahaan ngirim gambar merek sing lancar ing kabeh saluran. Strategi iki uga ngidini para pemasar nggawe perkiraan efektifitas sing luwih akurat, supaya organisasi tetep lacak.

Semono uga para pemasar ngerti babagan pelanggan, luwih becik komunikasi karo dheweke. Ngirim pengalaman pelanggan sing lancar lan positif ing kabeh saluran, kalebu media sosial, penting banget kanggo nggawe kredibilitas lan nggawe kapercayan. Ilmu data minangka cara paling apik kanggo nggawe pribadi kampanye, lan perusahaan sing nggabungake data CRM lan survey karo kapabilitas pemasaran Facebook sing kuat bisa nyebabake ROI media sosial lan nggedhekake basis pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.