Kepiye Subdomain Rogue, Disusupi Entuk Domain Utami Ing Gangguan karo Google!

Google Search Console Diretas

Nalika layanan anyar cocog karo pasar sing arep dakuji, biasane aku ndhaptar lan nyoba. Kanggo akeh platform, bagean saka onboarding yaiku nunjuk subdomain menyang server supaya sampeyan bisa mbukak platform ing subdomain. Sajrone taun, aku wis nambah puluhan subdomain sing nuduhake macem-macem layanan. Yen ngilangi layanan kasebut, aku malah asring ora repot ngresiki CNAME ing setelan DNS.

Nganti bengi iki!

Nalika mriksa emailku bengi iki, aku entuk pesen sing wedi. Minangka peringatan saka Google Search Console manawa situsku wis disusupi lan aku kudu njaluk pertimbangan maneh supaya situsku tetep ana ing asil telusuran. Aku dadi tuan rumah kabeh domain inti ing akun hosting premium, dadi yen aku prihatin minangka pratelan sing kurang. Aku keweden.

Mangkene email sing dak tampa:

DK New Media Konten sing diretas

Coba waca URL sing didhaptarake Google Search Console, lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ora ana ing domain inti saya. Dheweke ana ing subdomain sing diarani dev. Iki minangka salah sawijining subdomain tes sing digunakake kanggo puluhan layanan sing beda.

Apa Situsku Disusupi?

Ora. Subdomain nuduhake situs pihak katelu sing saiki wis ora dak kontrol. Katon nalika aku nutup akun ing kana; dheweke ora nate mbusak entri domain. Iki tegese subdomainku isih intine aktif lan nuduhake situs kasebut. Nalika situs kasebut diretas, mula saya katon yen aku disusupi. Sing luwih nggumunake yaiku Google Search Console ora preduli yen ana subdomain nakal, dheweke isih siap narik situs inti sing resik lan ora ana asil telusuran!

Adhuh! Aku ora nate ngira yen bakal nanggung risiko.

Kepiye carane aku ndandani?

  1. Aku lunga liwat sandi Setelan DNS lan mbusak CNAME utawa Rekam sing ora digunakake sing nuduhake layanan sing ora digunakake maneh. Kalebu dev, mesthi.
  2. Aku ngenteni nganti setelan DNS saya nyebar ing saindenging web kanggo mesthekake dev subdomain ora mantun menyang ngendi wae maneh.
  3. Aku sing audit backlink nggunakake Semrush kanggo mesthekake peretas ora nyoba nambah panguwasa subdomain. Dheweke ora… nanging yen duwe, aku bakal ngaktifake saben domain utawa tautan liwat Google Search Console.
  4. Aku ngirim a panjaluk reconsideration langsung liwat Google Search Console.

Muga-muga ora suwe lan visibilitas telusuran ora bakal lara.

Kepiye Sampeyan Bisa Ngindhari Iki?

Aku nyaranake sampeyan mriksa setelan DNS paling ora sepisan saben wulan kanggo mesthekake yen mbusak subdomain sing ora digunakake. Saiki aku ngliwati domain liyane. Aku uga nyaranake sampeyan mung tuku domain kapisah kanggo layanan pihak katelu tinimbang menehi risiko inti, domain organik. Kanthi cara iki, yen subdomain disusupi ora bakal mengaruhi otoritas telusuran domain utama lan visibilitas.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.